1. Saprotu, ka ir kino un teātris.Kādā stāvoklī ir kino, ērts, patīkams, cenas? Vai teātris arī ir kvalitatīvs izrāžu ziņā?
Kino ir okey, ir divas zāles, parasti vietas ir vienmēr, bet ir arī, kad jāpērk iepriekš (piemēram,uz tādām filmām,kuras ir kaut kas woow tajā brīdī -50shades of grey, fast and fourious 7 utt) Ir 3d, cik esmu manījusi, tad piedāvā arī 5d, bet negribu samelot, to visu var apskatīt kinoballe.lv mājas lapā. Cenas man liekas dažreiz neadekvātas, bet ir arī lētie seansi un salīdzinot ar Rīgas kino, tad ir ok. Teātris ir kolosāls, to apmeklē man šķiet visas vecuma grupas, apmeklējums ir diezgan liels un pieprasīts, arī izrādes,atmosfēra un piedāvājums ir lielisks. Par cenām - atbilstoši izrādes kvalitātei, katrā ziņā tikai vienu reizi esmu nožēlojusi,ka atnācu, jo tiešām bija garlaicīgi.
2. Bāri neinteresē, bet kuras ir tās vietas, kur ar ģimeni vai divatā aiziet romantiskās vakariņās? Jaukas kafejnīciņas, restorāni?
Tādas ir ļoti daudz, kā jau minēja -Barons bumbieris, Upe, Vecais Kapteinis, Bura, Ginger, Trīs Kungi,Belcibo.. ir daudz un dažādi, cenas arī attiecīgi restorāna izvēlei, bet ir arī Hesburger,Fonteinā divas vietas,kur paēst (Delisnack un House of food), Doka Pica,kuru Liepājnieki ir ļoti iemīļojuši,Lotes,Alus dārzs pie Kurzemes un vēl un vēl.
3. Kādi ir pārtikas veikali?
Tādi paši kā visur citur. Maximas,Rimi, Top veikali, Elvi,Super Netto,Mego utt.
4. Kādi ir apģērbu veikali? Vai ir tādi iepirkšanās centri kā Rīgā, kur vairāki veikali vienkopus?
Jā, taču tādu ir maz. Baata,TC ''Kurzeme'',Rimi Ostmala, Rietumu Centrs,XL Sala.
5. Vietas kur labāk neiet!
Ojj, tā ir gaumes lieta. Es tādas nosaukt nemācēšu, jo nav pat tādas,kuras prātā nāk.
6. Kādas vēl ir kultūras iespējas?
Ir vairāki muzeji, visādi pasākumi Liepājas Biedrības namā, visādi pasākumi bērniem Liepājas parkā, to visu var atrast http://liepajaskultura.lv/lv/kalendars/
7. Kā ar ārstiem, zobārstiem, juristiem - ir izvēles iespējas?
Par juristiem nemācēšu pateikt, nav bijis vajadzības pēc tādiem, taču par ārstiem,zobārstiem - izvēle ir diezgan plaša.
8. Vai ir grāmatnīcas, audumu veikali u.c. specifiski veikaliņi?
Grāmatnīcas ir pietiekamā daudzumā, audumu veikali gan ir pamaz, bet te jau minēja par to vienu lielisko Pasta ielā. Tur izvēle ir pietiekama, taču citi auduma veikali ir maziņi vai arī izvēles tajos ir diezgan niecīgas. Specifiski veikaliņi ir vairāki, te jau arī dažus minēja-neatkārtošos, bet var atrast vēl.
9. Vai ir daudz krievvalodīgo iedzīvotāju?
Es neteiktu,ka daudz, bet ir. Dzīvot netraucē, sevi kā krievvalodīgos neuzspiež un neakcentē, vismaz man nav nācies ar tādiem sastapties. Ir,protams, tādi,kuri meklē ne tikai kašķi.
10. Varbūt ir soc.tīklos kādas domubiedru grupas par Liepāju, kur uzdot interesējošus jautājumus par jebkuru tēmu?
Facebooks pilns ar visādām domugrupām par Liepāju. To,ko minēja vairs neatkārtošu, bet ir arī pilns ar tādām,kur visu ko pārdod un maina.
Liepāja kā tāda, tieši vasarā ir vienkārši plaukstoša un ziedoša. Man šeit ļoti patīk, jo ir mierīga un nav tās nenormālās burzmas, kas meklējama Rīgā. Un jūra.. protams, vieta,kur gribas atgriezties vēl un vēl.