9.maijs

Reitings 138
Reģ: 08.02.2015
Kuras no cosmietem svin 9.maiju un pievienosies urlam?
09.05.2015 11:38 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Quince,

Vari jau aizstàvèt savus krieveļus. Manis pèc.
Arì mana ome stàstija,ko pàrdzìvoja tajos laikos. Nu,pretìgi,ko tie krievi darìja. Jebkurà dienas laikà - ienàk,izvaro,izposta dàrzu un aiziet. Palaimèjàs,ka viņai tolaik bija vien 14 gadu - neviens taču nevaros bèrnu. Ai. Pretìgi bija klausìties...

Smiekli nàk par to,ka krievi piesprauź tas ****** lentes pat nezinàdami,ko tà nozìmè! Reàli uzvelk pretinieka simboliku. Bravo! :D
09.05.2015 22:24 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Sarkanajā armijā nebija tikai "krieveļi".. To pārstāvēja dažādu nacionalitāšu pārstāvji.

Armijā bijuši arī inteliģenti un patīkami cilvēki..vismaz pēc manu tuvinieku pieredzētā :)
09.05.2015 22:54 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Arī latvieši cīnījās SA, tāpat arī latvieši bija tie, kas cīnījās vācu leģionā un palīdzēja nogalināt neskaitāmus ebrejus, ko nu tagad? Vai tad teiksi, ka visi latvieši tagad esam tādi ļauni un riebīgi?
09.05.2015 22:55 |

Reitings 16391
Tas bija jautājums man? :)
09.05.2015 23:00 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nē, brunetei :)
09.05.2015 23:03 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Šodien spalvas sacēlās pie katras kolorado lentas un sarkanā balona, kuru ieraudzīju. Patīkami vismaz, ka centrā manīju tikai dažus eksemplārus. Un prieks, ka nedzīvoju Pārdaugavā, tad toč uz šo dienu vajadzētu emigrēt kaut kur patālāk.

Es nenoliedzu,ka ir japiemin karā kritušie. Bet tovar izdarīt kapos vai citā vietā nevis plivinot neatkarīgas valsts galvaspilsētā Krievijas karogus, kolorado lentas, kas rotā Ukrainas okupantu tankus un okupēto Ukrainas teritoriju pašpasludinātos karogus. Tas toč riebj!

Un diemžēl izskatās, ka līdz ar veterānu aiziešanu nekas diži nemainīsies,jo ir pietiekami daudz gados jaunu kolorado lentīšu nēsātāju, kuriem galvenais ir nevis karā kritušo piemiņa, bet iemesls pasut savu attieksmi pret valsti, kurā dzīvo - ar tiem pašiem RU karogiem un aprakstītām mašīnām.
09.05.2015 23:10 |

Reitings 16391
Oki :D

10 gadi
Reitings 5582
Reģ: 23.11.2014
Redzēju tramvajā vīrieti (gulēja sadzēries) un pavecāku sievieti ar Georga lentītēm. Tādas dusmas uzdzina. Esmu PAR, lai tiek pieņemts likums par soda uzlikšanu cilvēkiem, kas staigā ar šīm lentītēm.

Jokam - Georgija lentīšu nēsātāji..

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Es cenšos neiedziļināties, bet man riebjas šī tautas naida kurināšana un sašķelšanās! Fuj nu!
Man riebjas,ka latvieši Latvijā dzimušus krievvalodīgos dzen prom, kaut gan dažs labs krievs ir lielāks patriots, nekā latvietis. Tāpat man riebjas tie krievi, kas slavē Krieviju un krievus, Putinu un visu pārējo, bet tāpat dzīvo Latvijā un ņirgājās par latviešiem un zemi.

Katru dienu es lauzu galvu par to,kā man gribās dzīvot Latvijā, izvērtēju visus plusus un mīnusus.. šodien es negribu dzīvot Latvijā.
09.05.2015 23:16 |

10 gadi
Reitings 3706
Man riebjas,ka latvieši Latvijā dzimušus krievvalodīgos dzen prom, kaut gan dažs labs krievs ir lielāks patriots, nekā latvietis. Tāpat man riebjas tie krievi, kas slavē Krieviju un krievus, Putinu un visu pārējo, bet tāpat dzīvo Latvijā un ņirgājās par latviešiem un zemi.

Šim liels un trekns +.
09.05.2015 23:31 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Jauku jums atlikusho vakaru!
Парад Победы в Москве
10.05.2015 00:12 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Es saprotu to daļu par kara beigām, saprotu, ka tas bija kas šausmīgs, un dieva laime, ka beidzās. Arī visur Eiropā šo dienu piemin, bet ar atvieglotu nopūtu. Neviena cita valsts pasaulē tik pompozi nelepojas ar karu, uzvaru vai savu militāru pārākumu. Tas gluži vienkārši nav morāli ētiski. Latviešiem, kas karoja abās frontes pusēs, vienkārši nebija izvēles. Pār mūsu zemi nāca divi milzu spēki, te bija to krustpunkts, un ko gan vietējiem iedzīvotājiem bija darīt? Daļa pieslējais vienai pusei, daļa - otrai.. Arī krieviem un vāciešiem, kas karoja, nebija diži lielas izvēles.. Varbūt kāds tiešām ar baudu skrēja šaudīties, bet dienestā bija jāiet un viss. Nesen runāju ar radu tanti, kas tajā laikā bija maza meitene. Viņu lauku mājās sākumā uzturēties ieradās vācu karavīri, un tantei bija tikai tās labākās atmiņas - esot bijuši ārkārtīgi pieklājīgi, draudzīgi un atlīdzībā par pārtiku palīdzēja mājas darbos. Tad māju pārņēma krievu karavīri, tantei seja tā satumsa un tik noteica, ka tās bija īstas šausmas.. Viņa neieslīga detaļās, bet pamatā bija viņu mājas izdemolēšana, dzeršana, izsmiešana, uzmākšanās... Protams, ne visi ir vienā maisā bāžami, bet tās tomēr ir kultūras atšķirības.
Nesen ciemos bija atbraukuši vācu draugi, un tieši runājām par kara tēmu. Viņi pilnībā ar skaidru prātu apzinās un nosoda psihopātisko Hitleru. Teica, ka tas ir melns traips viņu vēsturē. Nav viņos nekāda romantisma par burvīgo kara laiku. Karš, totalitārisms ir šausmas un izlietas asinis.. Tas nav nekas cildināms.
10.05.2015 01:33 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Tiem, kuri svin šos svētkus, būtu jāpamēģina iejusties latviešu ādā. Šīs dienas atzīmēšana taču jums nav aizliegta. Jums ir brīva vaļa sanākt kopā un pieminēt notikušo. Runa ir par elementāru empātiju un cieņu.. Kamēr jūs lepni ar pirkstiem gaisā smejaties un šaujat salūtus, latviešiem tas viss ir ļoti, ļoti sāpīgi, jo mūsu zemi principā pazudināja. Tās bija šausmas, ciešanas, mokpilnas cilvēku spīdzināšanas un izvešanas, zaudēti bērni, vecāki, izpostītas un izlaupītas mājas.. Tika uzvarēts karš, un Latvijā tika aizliegts un pazudināts viss latviskais, kas mums kādreiz bija bijis. Spējat to iedomāties, ka jūs šodien varētu nogalināt par savas valodas lietošanu un ka viss, kas jums kādreiz bija dārgs? Tas ir tas, kas notika pēc kara.. Jaunais režīms Latvijā masveidā ieveda jūsu vecākus, kam bija jāstrādā fabrikās vai būvniecībā. Jūs šeit tikāt mākslīgi ievesti. Par ko tur tik daudz mīlēt tā laika režīmu un ienīst Latviju, kurā šodien dzīvojat un kas jūs šodien pieņem tādus, kādi esat?
Manuprāt, latvieši tiešām cenšas piedot un aizmirst pagātnes pāridarījumus. Vācija prata atklāti atzīt un nožēlot tās pastrādātās šausmas. Kāpēc no krievu puses ir tik akla šausmu ignorēšana? To tiešām nespēju saprast.. Tas būtu tik vienkārši - atvainoties, atzīt, atstāt pastrādāto pagātnē un pāršķirt jaunu lapu.
10.05.2015 01:34 |

Reitings 16391
Tiem, kuri svin šos svētkus, būtu jāpamēģina iejusties latviešu ādā.

Laikam jāsāk ar to, ka krievi nav vienīgie, kas svin šo dienu. Ir arī latvieši..

Jebkurš karš ir šausmīgs un nes lielus zaudējumus. Protams, pēckara laiki arī nesa lielas sāpes un pārdzīvojumus mūsu tautai. Un ne jau tikai latvieši cieta, tika izsūtītas arī lopu vagonos daudz krievu ģimenes..
Tomēr ne jau gluži tās šausmas ļaudis svin. Cilvēki (vismaz daļa) priecājas par to, ka ielās vairs nav jāredz, piemēram, šādi skati (gan jau ainavas atpazīsiet):

Vairs netiek nogalināti un spīdzināti cilvēki tikai tāpēc, ka viņi tādi eksistē.. Vairs neveic briesmīgus medicīniskus eksperimentus ar nevainīgiem bērniem.. utt.

Nesen runāju ar radu tanti, kas tajā laikā bija maza meitene. Viņu lauku mājās sākumā uzturēties ieradās vācu karavīri, un tantei bija tikai tās labākās atmiņas - esot bijuši ārkārtīgi pieklājīgi, draudzīgi un atlīdzībā par pārtiku palīdzēja mājas darbos. Tad māju pārņēma krievu karavīri, tantei seja tā satumsa un tik noteica, ka tās bija īstas šausmas..
Un tāpat ir līdzīgi stāsti, kuros vācieši izrīkojās zemiski.
Esmu dzirdējusi stāstus, kur vācu formās tērpti latvieši ņirgājušies un pazemojuši savus tautiešus.
Vai tad tāpēc visi latvieši ir nelieši?

Jūs šeit tikāt mākslīgi ievesti. Par ko tur tik daudz mīlēt tā laika režīmu un ienīst Latviju, kurā šodien dzīvojat un kas jūs šodien pieņem tādus, kādi esat?

Kā redzams pēc rakstītā pasniegšanas stila.. laikam tik ļoti jau pieņemti netiek :)

Protams, nav atbalstāma cūkošanās, dzerstīšanās, vemstīšanās.. nedz 9. maijā ... nedz arī citos datumos. Vulgārs, rupjš un sadzēries krievs ir manās acīs tikpat nepatīkams kā attiecīgā kondīcijā esošs latvietis vai jebkuras citas tautības pārstāvis.. :)

Reizēm škiet, ka PSRS laikos latviskais tika kaut kādā ziņā vairāk saaudzēts.. Bija populārāki latviešu tautas deju kolektīvi, sarunvalodā nebija tik daudz angļu svešvārdi ievazāti..
10.05.2015 10:48 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Vairs netiek nogalināti un spīdzināti cilvēki tikai tāpēc, ka viņi tādi eksistē.. Vairs neveic briesmīgus medicīniskus eksperimentus ar nevainīgiem bērniem.. utt.

Nu, nu...
http://www.laikmetazimes.lv/2010/05/17/atbrivotaji-vai-agresiri-iii-slepkavas-karaviru-formasterpos/

Visi šie režīmi bija vienlīdz drausmīgi un atnesa postu miljoniem cilvēku. Arī paši karavīri, vienalga, kurā frontes pusē karoja, lielākoties bija upuri, jo nekaroja brīvprātīgi, bet upurus piemin ar klusuma brīdi, noliekot puķes un aizdedzinot sveci piemiņai. Nevis dzerstoties, šaujot salūtus un vicinot PSRS un Krievijas karogus.

Reizēm škiet, ka PSRS laikos latviskais tika kaut kādā ziņā vairāk saaudzēts.. Bija populārāki latviešu tautas deju kolektīvi, sarunvalodā nebija tik daudz angļu svešvārdi ievazāti..

Nopietni?
10.05.2015 11:47 |

10 gadi
Reitings 3706

Tu to tiešām nopietni?
10.05.2015 11:52 |

Reitings 16391
Tu to tiešām nopietni?

Jā, galu galā bija latviešu skolas, cilvēki varēja sarunaties dzimtajā valodā.. Nevajag jau dezinformēt, ka viss latviskais tika iznīcināts. Ja iznīcinātu, tad mēs šeit varētu krievu valodā komentēt :D

Protams, bija daudz mīnusi saistībā ar vārda brīvību, to pašu politisko uzskatu paušanu utt., bet tāpēc jau nav jāpārspīlē :D
10.05.2015 12:07 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Visai solīdi svētki! :)
10.05.2015 12:28 |

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
Būtu labāk gājušas pļūtīt par lupatām un ēdienu,jo par nopietnām tēmām saprašana nav pat tik daudz,cik melns aiz naga. ;-)
10.05.2015 12:53 |

Reitings 332
Reģ: 07.04.2015

Kas nu tur saudzēts ievests neskaitāms daudzums krievvalodīgie un sabūvētas krievu skolas un ieviesta divvalodība uz pāreju uz vienu valodu krievu.
Bet pa visādiem deju kolektīviem runājot ta drīzāk bija pilsoņu līdzinacitīva, kur cilvēki gāja jo gribēja. Protams daudz kolektīvu bija čekas gara darbs lai izķertu pēdējos savādāk domājošos.

Toties krievu valodas svešvārdi gan uz urrā latviešu valoda tika integrēti tik dziļi, ka pat sodien dažš labs latvietis katram otrajam vārdam pievieno tādus mīļvārdiņus (bļeģ, suka.... huj nahuj, pohuj u.c)

Jā, galu galā bija latviešu skolas, cilvēki varēja sarunaties dzimtajā valodā..

Njā jo krieviem jau bija mācība ka ta tās lietas nestrādā :-D Ne jau padomija bija pirmais rusifikācijas mēģinajums, tāds jau bija impērijas laikā, kad visur ieviesa krievu valodu skolās u.c

http://lv.wikipedia.org/wiki/Baltijas_p%C4%81rkrievo%C5%A1ana

Padomijā tika realizēts savādaks rusifikacijas modelis, bet rezultatam vajadzēja būt vienam.
10.05.2015 13:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits