Es gatavoju šādi:
Sastāvdaļas: gabaliņu cūkgaļas ar kaulu, kartupeļi burkāni, sīpols, rīvēts ķiploks, marinēti gurķi, 2 ēdamkarotes tomātu pastas (citreiz tomātu mērci), olīvas sāls, citronpipari.
1. Lieku vārtīties buljonu - gaļa + vesels sīpols (kad paliek mīksts, tad ņemu ārā), 1 lauru lapa, pipari, nedaudz sāls. Vārot visu laiku ņemu nost putas.
2. Kad gaļa ir gatava, ņemu to ārā atdzesēt. Turpinot vārīt, katlā beru rīvētus (uz rupjās rīves) burkānus.
3. Izvārīto gaļu sagriežu mazos gabaliņos un beru atpakaļ zupā, lai vārās. Pievienoju arī kubiņos sagrieztus kartupeļus.
4. Pēc brīža piecienoju smalki sagrieztus marinētos gurķīšus un 2 ēdamkarotes tomātu pastas, nedaudz rīvētu ķiploku.
5. Pēc garšas pievienoju vēl sāli un ja vajag tad vēl piparus. Kad kartupeļi ir mīksti tad zupa ir gatava.
Pasneidzu ar olīvām un zaļumiem(dilles loki). Nelieku tās iekšā zupas katlā, bet katrs ,kas vēlas, pievieno savā zupas šķīvī.