Dzīvot vai eksistēt?

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Ko, jūsuprāt, nozīmē dzīvot nevis eksistēt? Kas ir galvenā atšķirība starp eksistenci un brīvību, dzīves baudīšanu?
24.04.2015 14:48 |

Reitings 112
Reģ: 12.08.2012
Alexxa- Es nerunáju , par visu tás gramatas saturu , bet tiesi par PIEVILKSANAS SPEKU, tá ir mana párliecíba un uz mani tas strádá, ja Tu to neproti pieleitot vai negribi , tá ir Tava probléma , man tá grámata atvéra acis un lika pastities uz dzivi no citas puses! Tur jau tá lieta cilveki kuri to pieleito ir talu no tiem , kuri to nepeileito , tádel ar mums nav pa kabatai :) un domas nesakriit ;) (l)(l)(l)
24.04.2015 17:10 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
lauraleila, var, luudzu, ar piemeriem, ko tev izdevies pievilkt ?
tu pati saproti ,ka tas ko tu raksti ir pilniigi aplami? tu neesi uztveerusi iisto graamatas veestijumu.
24.04.2015 17:13 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Par puķīšu smaržošanu - tak man vienalga, kā tās ož, ja man līdz algai vēl nedēļa, bet ledusskapī tikai 1 burka ar gurķīšiem.
24.04.2015 17:13 |

Reitings 112
stiprais_dzimums - Savu laimi vaig sargát un radít kádam to vaig reti ;) Es neiesu klástít , lai Tev to pierádítu , neesmu cilveks , kuram patiktu zíméties, bet varu pateikt , to , ka es esmu loti laimíga ar to , kas man ir , ar to , kas esmu es un es varétu visai pasaulei izblaut cik skaista un vienreizíga ir dzíve, cik skasti ir dzívot :) (l)(l)(l)(l)(l)
Tá atkal ir Tava párleicíba un domas , ka es esmu kaut ko uztvérusi nepareizi , to , saki tu ne es. Es manliekas, labák , zinu par sevi un savu dzívi. :) (l)
24.04.2015 17:18 |

Reitings 112
Ieva294 - Tev tiesám reáli tá ir ? Es tev labprat palídzetu
24.04.2015 17:19 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Viss foršākie rīti pasaulē ir pie dabas. Dievinu pamosties svaiga gaisā.. cik skaists un dvēselisks ir rīts tajā konkrētajā vietām pie ezera, uzvārot ūdeni kastrolītī uz mangāla, ielejot kafiju un aiztenterējot līdz laipai.. tikai žēl, ka līdz tai vieta simts kilometru, jātērē benzīns, jāpaņem līdz telti, matraci, ēdienu, kafiju, kas maksā naudu. Vot tev lētā dzīves baudīšana.
24.04.2015 17:20 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
tikai nenokriiti no sava sapnju tronja :D ja tev viss buutu tik labi, tad arii vareetu konkreeti pateikt un pastaastiit, neviss tikai kladzinaat
24.04.2015 17:21 |

Reitings 112
Selīna - es sáku lasít un priecájos vismaz káds ir uz mana vilna un ir pozitívs , lídz izlasiju Tavu tekstu lidz galam un vílos :-/:-/ Kapec cilvkei ir tik negatvivi , nu kapéc, nevar tiesam priecaties par vienkarsam lietam.
24.04.2015 17:23 |

Reitings 194
Reģ: 26.03.2015
Manā uztverē eksistēt nozīmē dzīvo bez naudas.

Tik skumji, patiesībā... Nenoliedzu naudu, bet ja šādus uzskatus pauž tik daudzas sievietes... eh. Esmu pilnīgi pārliecināta, ka ir tik daudz cilvēku, kas bez naudas vai ar ierobežotiem līdzekļiem dzīvo daudz spilgtāk, patiesāk, dziļāk, nekā dāmas, kas šo komentāru lasa caur pieaudzētām skropstām uz 6 iPhone ekrāna... :-/ Tas nav domāts ka aizvainojums nevienai, es tikai izsaku savu viedokli. Dzīvo, nevis eksistē, tas, kurš ir harmonijā ar sevi, kurš ir spējīgs sajust patiesu prieku vismaz reizi dienā, kurš gūst gandarījumu no savas ikdienas - neaprakstāmu, tādu, ko naudas izteiksmē izteikt nevar.
24.04.2015 17:25 |

Reitings 112
stiprais_dzimums - Man Tev gribas pateikt vienu citátu- '' Ja Tu klausísies , citu viedokli par sevi , tad visu múzu búsi , so cilvéku cietumnieks'' - Man ir vienaldzígas citu domas , pilnigi un galigi , kurnu vél anonímu cilvéku. Tu to pateici , tádá teksta kontekstá, ka man liekas, nu es sajutu vismaz skaudíbu! Ja , seit nebutu anoníma vide un es ar Tevi runátu aci pret aci , tad varbut arí pateiktu , bet arí ne visu , jo es saku , savu laimi citiem ir járáda reti un tá ir jásargá. ;) un tas ir tik individuáli , varbút mana laime , Tev neskikstu nekas BAIGS , jo katram jau citas prioritátes un lietas , kas sagáda laimi :) (l)(l)(l)(l)
24.04.2015 17:31 |

Reitings 7827
lauraleila - kāpēc negatīvi? man patiešām no visas sirds patīk tādi rīti. un tādu rītu vasarā man ir daudz un ceru, ka būs vēl un vēl. Tas beigu teksts bija domāts tam, lai parādītu, ka pat tāds sīks mazs izbrauciens, kurā es iegūstu miljons labu emociju, tomēr maksā naudu. tāds izbrauciens pa lielam vairs neskaitās pamatvajadzība, jo tajā man ir jāiegulda papildus līdzekļi, kuru principā man nevajadzētu būt. protams, ja neskaita manu pamatvajadzību būt saskaņa ar sevi, bet tas atkal neiet kopā, jo satiekas nauda un vajadzība..
Un ko darīt tad, ja es vienu nedēļas nogali gribu tur dvēseliski pavadīt laiku, bet citu nedēļu pie jūras? beigas smuka tomēr tā summiņa salasās. Bet es to tik tā.. vienkārši neiet kopā man tas ar "izgaršot dzīvi sīkumos" un "naudu nevajag".
24.04.2015 17:31 |

Reitings 112
Selīna no vienas puses taisniba , bet ej ar kajam , brauc ar riteni , redzi nemaksás neko :) (l)(l)
24.04.2015 17:33 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Esmu pilnīgi pārliecināta, ka ir tik daudz cilvēku, kas bez naudas vai ar ierobežotiem līdzekļiem dzīvo daudz spilgtāk, patiesāk, dziļāk, nekā dāmas, kas šo komentāru lasa caur pieaudzētām skropstām uz 6 iPhone ekrāna...

Nedomaaju, ka nauda te ir domaata lai pirktu jahtas vai ietu pie daargaakaa Eiropas friziera apliidzinaat galinjus, bet gan pavisam vienkaarsha iztikshana. Cilveeks ir taa iekaartots, ka ja nav apmierinaatas primaaraas vajadziibas, iesleedzaas izdziivoshanas instinkts un nekaada filosofija un skaistums nav praataa. Kaada veel laime, ja veeders aiz bada saap un nav zinaams, kad buus naakamaa maltiite.
24.04.2015 17:35 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
lauraleila - nē, nav tik traki, es to tā viegli uztveru (students ar stāžu). Galvenais, ko ar to gribēju pateikt - tomēr ir tām pamatvajadzībām jābūt apmierinātām, un tad par dzīvošanu/baudīšanu/garīgumu var domāt.. Vismaz man noteikti.
24.04.2015 17:39 |

Reitings 112
Ieva294 - Nu reali , ja Tev dzive tiesam ir ta , ka nav , ko ést , uzraksti man te vestuli, es noteikti palidzesu , man tas liekas, briesmigi , piedod
24.04.2015 17:41 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Tad mēs tagad runājam par bomžiem? OK, ja tā, tad jau mēs visas dzīvojam, jo esam taču tikušas pie datora, tātad paēdušas utt. Atkal melnbaltā domāšana...
Selīna, nez, kur tad ir tāda vieta, ka 100 km ir līdz tuvākajiem laukiem? Pat Rīgā var kājām aiziet uz mežu un izbaudīt putnu dziesmas.
24.04.2015 17:43 |

Reitings 7827
Nerea, bet es negribu Rīgā, es gribu Tur, pie Neretas, tur, kur man patīk! :D un ja man nebūs naudas, tad man nebūs dvēselisku piedzīvojumu tieši tur, kur man ir tik daudz skaistu atmiņu.
24.04.2015 17:48 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tad mēs tagad runājam par bomžiem? OK, ja tā, tad jau mēs visas dzīvojam, jo esam taču tikušas pie datora, tātad paēdušas utt. Atkal melnbaltā domāšana...

Nebuut ne par bomzjiem. Turklaat dators nav nekaads labklaajiibas raadiitaajs. Var arii gadiities, ka piemeeram, cilveekam ir ko eest, bet noluuzt zobs un saap. Iekraajumu nav. Ir izveele - zobaarsts un dieta vai eediens un zobu saapes. Vai kaadi citi neparedzeeti izdevumi, kas izsit no sliedeem. Ar nelielu algu ir ljoti viegli nonaakt taadaa situaacijaa. Kaada tur laime, ka ir jaatriic un jaadreb lai kaut kas nenotiktu, jo neko lieku nevar atljauties? Turklaat jaa, ir arii taa, ka pilniigi nav ko eest, tici tam vai nee. Un ne obligaati ir jaabuut bomzjiem lai taa buutu.
24.04.2015 17:49 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
isti draugi ir kopaa ar tevi lai vai kas. vertee tacu kaa cilvekus nevis pec maka/kreditkarsu biezuma vai kads auto modelis tev ir. tie kas draudzejas del naudas ir parsvara izmantotaaji.
24.04.2015 17:51 |

Reitings 90
Reģ: 26.11.2014
Eksistence - tā ir atkarība no kāda cita un cits izmanto tevi, lai piepildītu savus mērķus. Brīvība - tā ir katra paša izvēle un lēmums un atbildība par to, ko dari! Dzīves baudīšana ir katra izvēle un saprašana par dzīves jēgu un filozofiju. Katrs esam unikāla būtne, un katram ir izvēles iespējas ko un kā dzīvi dzīvot. Un runājot par naudu, tā ir enerģija!!!
24.04.2015 17:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits