Cik no jums vispār zin, ko nozīmē dzīvot trūkumā?Kāpēc tu uzreiz domā, ka neviena nezina? Es esmu dzīvojusi trūkumā. Man bija maz vai nebija rotaļlietu, tādēļ zīmēju papīra lelles, dzīvojām vienistabas dzīvoklī, kur ilgu laiku nebija pieslēgta gāze, elektrība, šajā dzīvoklī bija tikai viena vienvietīga, pussabrukusi gulta, kurā gulēju ar savu māsu un brāli. Bieži vien nebija, ko ēst. Es zagu ābolus, lai paēstu, citreiz gāju pie tantes ciemos, lai paēstu cepumus un tēju. Bet es nebiju nelaimīga, es priecājos par savu bērnību, draudzējos ar pagalma bērniem, mācījos lasīt un rēķināt, man nebija par ko sūdzēties.
Cik no jums vispār zin, ko nozīmē dzīvot trūkumā?
Ja nezinat, tad nesakiet, ka naudai nav nozīme.
Bet es nebiju nelaimīga, es priecājos par savu bērnību, draudzējos ar pagalma bērniem, mācījos lasīt un rēķināt, man nebija par ko sūdzēties.
Kāpēc tu uzreiz domā, ka neviena nezina? Es esmu dzīvojusi trūkumā. Man bija maz vai nebija rotaļlietu, tādēļ zīmēju papīra lelles, dzīvojām vienistabas dzīvoklī, kur ilgu laiku nebija pieslēgta gāze, elektrība, šajā dzīvoklī bija tikai viena vienvietīga, pussabrukusi gulta, kurā gulēju ar savu māsu un brāli. Bieži vien nebija, ko ēst. Es zagu ābolus, lai paēstu, citreiz gāju pie tantes ciemos, lai paēstu cepumus un tēju. Bet es nebiju nelaimīga, es priecājos par savu bērnību, draudzējos ar pagalma bērniem, mācījos lasīt un rēķināt, man nebija par ko sūdzēties.
Bērnam pamatvajadzības ir tālu no pieaugušā pamatvajadzībām.
ja tev ir nauda , daudz naudas ,tici man tev draugu bus vel vairak neka ,tam kam naudas nav vispar
Tu biji bērns. Nevajadzētu salīdzināt bērnu un pieaugušu cilvēku. Bērnam pamatvajadzības ir tālu no pieaugušā pamatvajadzībām.Manas pamatvajadzības nav stipri mainījušās. Uzskatu, ka naudu vajag tik, cik, lai nodrošinātu dzīvesvietu, ēdienu un kaut kādu izklaidi vai izglītošanos. Tas, kas atšķir eksistenci no dzīvošanas, manuprāt, nav mērāms naudas daudzumā.
Lai gan.. varbūt tavi vecāki arī bija apmierināti ar šādu dzīvi?Mani vecāki ir pavisam citādi cilvēki ar pavisam citiem uzskatiem, pieredzēm nekā man. Viņi ir izteikti materiālisti. Iespējams, arī tāpēc, ka piedzīvoja to trūkumu pieaugušā vecumā, kā jau tu minēji..