cik svarīga nauda attiecībās?

Reitings 72
Reģ: 27.03.2015
Bieži šajā forumā ir tēmas par naudu un attiecībām. Cik svarīgu lomu spēlē nauda attiecībās. Sievietes vēlas, lai viņas aizved uz kafeinīcu, lai vīrietim būtu laba mašīna. Lai brīvdienas var pavadīt Parīzē, nevis Viļņā. Vīrieši atkal vēlas, lai sievietei būtu gari kopti mati, vienmēr novaksēta, lai skaistas drēbes. Un tas viss maksā naudu!!!! VAI JUMS liekas, ka naudas neesamība (ierobežoti līdzekli) attiecības grauj, bet ir IR NAUDA, tad attiecības tik attīstas, pilnveidojas, abiem ir interesanti. Apskatīsim DIVUS variantus.

1) pāris dzīvo īrētā dzīvoklī Ķengaragā, abi strādā, maksājumus dala uz pusēm, vīrietim ir 1999. gada Audi, sievietei sava auto nav, pārvietojas ar sabiedrisko vai kājām, ceļojumos dodas reti un uz tuvām vietām pārsvarā par Latviju, Lietuvu, Igauniju. ārpus mājas ēst dodas ļoti reti, un arī tad tikai uz kādu chili picu, pārtiku pērkot skatās akcijas piedāvājumus, lieki netērējas . Vakarus abi pavada mājās, skatoties TV, sieviete katru dienu gatavo vakariņas, nav līdzeklu un laika iet uz sporta klubu, tāpec ir mazliet laikais svars, darba stresu vakara apēd, nevis dodas uz spa vai sporta zāli. Tā kā maksājumus abi maksā uz pusēm, sievietei nav tik daudz naudas, lai dotos uz saloniem un pucētos skaistās drēbes, vīrietis reizēm savu sievieti salīdzina ar citām, eh citas stilīgākas.

2) pāris dzīvo privārtmājā pierīga vai pilsētā jaunā projektā, vīrietim ir jauna, laba mašīna, arī sieviete ir savs auto. vīrietis sedz ģimenes izdevumus, sievietei sava alga paliek pašas vajadzībām tāpēc ir ļoti kopta un sapucēta. (frizieris, manikīrs, vaksācija, masāžas, randiņi ar draudzenēm), ceļo vismaz 3 x gadā, Roma, Parīze, viereiz gadā tālāk, piemeram kādas eksotiskas salas. Bieži vakariņo ārpus mājas, t. sk. vairākas reizes mēnesī restorānā, ar draugiem noreverzē galdiņu klubā sestdienās, pārtiku pērkot netaupa naudu, pērk ko vēlas.
23.04.2015 12:01 |

Reitings 204
Reģ: 29.08.2013
pārtiku pērkot skatās akcijas piedāvājumus, lieki netērējas

Naudai loma ir visur, ne tikai attiecībās, bet tikai līdz noteiktam punktam. Taču kopumā šie divi ir visnotaļ stereotipiski salīdzinājumi. Esmu nodrošināts, bet tāpat veikalos skatos uz akcijām (ja vien nesteidzos), bez dārga auto varu iztikt un uzskatu, ka kopumā arī lieki netērējos, līdz ar to nedomāju, ka attiecības ar mani tiktu pieskaitītas pie 2. grupas. Tā mētāšanās ar naudu, manuprāt, raksturīga tiem, kam nepieciešams radīt priekšstatu par pārticību, lai tādējādi kompensētu citas nepilnības. Piemēram, cik esmu novērojis, izteikti tas ir turīgu ģimeņu atvasēm, kas uzskata, ka varenu lomu sabiedrībā var nopirkt ar dārgu Porsche, aizvietojot intelektu vai vispārēju domāšanas veidu. Un, ja tie nonāk situācijā, kur tiem norāda uz pretējo, bieži vien nākas dzirdēt: "Ko gan viņš/a zina, kad būs sev nopelnījis Porsche, tad klausīšos." Tanī pat laikā, cieņu raisa nevis cilvēki, kam kāds iedod Porsce, bet tie, kuri/as paši līdz tam aiziet, un, lai cik ironiski nebūtu, šī grupa bieži vien izvēlas aprobežoties ar ko daudz vienkāršāku kā Porsche – izdariet secinājumus pašas :)
23.04.2015 13:19 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Tad jau nevienam vidusmera cilvekam nebutu labas attiecibas. Un ari tas super koptS tiek pamestas. Skaisti izskatitiess ari var bez lielam naudas summam, veicot daudz ko majas pati. Sievietei rokas no d..... Neaug, lai nevaretu pati veikt manikiru, epilaciju u.tml. ar sportu ar var nodarbotiess majas, iet skriet lauka... ta ka sis te ir kartejais sviests. Ne jau laime ir nauda. Protams, ar bomzi laimigs nebusi, bet te ne jau par to iet runa..-
23.04.2015 13:26 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Ar vīru esam izdzīvojuši cauri abiem norādītajiem piemēriem. Protams, labi dzīvot ir daudz vieglāk, bet tikai grūtībās Tu ieraugi otra (un savu) patieso seju, attiecību noturību, spēju (ne)piecelties un (ne)iet uz priekšu. Un es jūtos pateicīga dzīvei, ka tā man dod iespēju redzēt un izdzīvot situācijas no tik dažādām pusēm, tas padara mūs stiprākus, interesantākus, galu galā - gudrākus.
Man personīgi svarīgākais ir, lai, neatkarīgi no dzīves apstākļiem, cilvēkam būtu mērķis, spēks un apņēmība virzīties uz priekšu un neapstāties pie sasniegtā. Ar apbrīnu skatījos uz vīru, kad viņš bija savas toreizējās karjeras virsotnē, bet tik apņēmīgi strādāja, lai būtu vēl labāks. Un ar tādu pašu apbrīnu skatījos uz viņu, kad tas viss sabruka, bet viņš spēja piecelties un iet uz priekšu.
23.04.2015 13:31 |

Reitings 82
Reģ: 01.12.2014
Manuprāt,mūsdienās vieglāk ir pateikt esmu resna,tāpēc ka vīrs naudu nedod sporta zālei-EJ SKRIEN (tas neko nemaksā)
Izskatīties labi, sakopti un eleganti var ari bez bieza naudas maka-lupatas tagad pa kapeikām.Bet vieglāk jau pačīkstēt esmu ar lieko svaru,nejūtos skaista,jo virs naudu nedod.Cik ērti!! :-D:-D:-D
Un tikai tās kas ir pabaudījušas abus pieminētos variantus,mani sapratis.
23.04.2015 13:39 |

Reitings 935
Reģ: 20.02.2015
Naudai IR nozīme, jo no mīlestības neviens nepārtiek.
23.04.2015 13:41 |

Reitings 138
Reģ: 08.02.2015
Tas ir pazemojoši ja par komunālajiem, dzīvokli tiek maksāts uz pusēm. Tas ir pilnībā jāatmksā vīrietim.
23.04.2015 13:42 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Kur tēma par naudu, tur Cataleya klāt. :D
23.04.2015 13:48 |

Reitings 465
Reģ: 27.04.2015
Īsti neatbalstu ne pirmo, ne otro variantu.

Pirmajā variantā, kāda vaina Ķengaragam un kāda vaina 1999. gada Audi? Lielai daļai cilvēku auto ir kā pārvietošanās līdzeklis. Ja cilvēki nespēj atļauties savu dzīvokli, tad nebūtu taču prātīgi pirkt 2014. gada sērijveida auto. Auto vērtība krīt ļoti strauji un tas pilnīgi noteikti nav tas labākais veids kur ieguldīt savus līdzekļus. Protams, papildus komforts ir labs auto, taču pirkt pavisam jaunu no salona ņemot vērā, ka ir pieticīgi ienākumi būtu ļoti neapdomīgi. Un šajā variantā tomēr plusiņš par to, ka ir vismaz šāds auto un neatkarīgs pārvietošanās līdzeklis, nevis rullē ar sabiedrisko ;-)
Par to ceļošanu, protams ir forši aizbraukt kaut kur tālāk, taču vai tas ir pašmērķis? Te pat Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir pietiekami ko redzēt.
Turpinot, chilli pica noteikti nav tā lētākā vieta, kur paēst, cenas pat augstākas nekā citās picērijās un paēst ārpus mājas ir forši un garšīgi, bet ja ir pieticīgi ienākumi vai tiešām tas ir nepieciešams? Un ja abiem ienākumi ir līdzvērtīgi tad uzskatu, ka vismaz dažreiz arī vīrietis varētu vakariņu gatavošanu uzņemties uz sevis. Un naudas nepietiekamība sporta klubam ir dumjš attaisnojums, kas liedz ēst prātīgi un doties ārā skriet?
Par to ģērbšanos vēl vairāk nepiekritīšu. Bieži vien meitenes, kas iepērkas second hand tipa veikalos izskatās daudz gaumīgāk nekā tās, kas pērk negaumīgas zīmolu drēbes.
Ja reiz vīrietim ir šādas problēmas kā salīdzināt savu sievieti ar citām un uzskatīt, ka viņas ir 'stilīgākas', tad varbūt šādām attiecībām nemaz nevajadzētu būt un šeit ir jautājums ko vīrietis spēj dot pretī, ka pieprasa šādus kritērijus no sievietes? Un ja mīl patiesi, tad nekad nebūs vajadzības salīdzināt ar citām un sava vienmēr liksies visskaistākā un mīļākā ;)

Otrais variants vispār ir galīgi garām, kāpēc uzreiz jādzīvo pierīgā vai jaunajā projektā? Ir cilvēki, kam vienkārši nepatīk pierīga un daudz labprātāk izvēlas dzīvi skaistākā un sakoptākā teritorijā. Arī par tiem jaunajiem projektiem, lielākajā daļā gadījumu, ņemot vērā šo jauno projektu kvalitāti tas ir neapdomīgs solis. Pat skaisti izremontēts dzīvoklītis 40 gadus vecā ķieģeļu mājā var būt labs sākums ;) Šajā variantā vīrietis sedz visus izdevumus, bet ko dara sieviete? To vien dara kā uzturas skaistumkopšanas salonos? Tāds variants vispār ir galīgi garām. Vai šī sieviete kaut reizi nedēļā ir spējīga vakariņas uztaisīt? Un vēl, lielākajā daļā gadījumu normāls strādājošs, labi situēts cilvēks laika ziņā nevar atļauties ceļot 3reiz gadā.

Es, protams, uzskatu, ka vīrietim ir jābūt ģimenes apgādniekam un jāpelna lielā vai ne tik lielā naudiņa ģimenes uzturēšanai, taču tādā gadījumā ir jautājums ko sieviete spēj dot pretī? Sakarīgs, inteliģents vīrietis sev blakus vēlas ko līdzvērtīgu nevis meiteni, kas strādā pusslodzi veikalā, uzdzīvo par vīrieša naudu kamēr viņš strādā un prātā ir ļoti neattīstīta.
Man, piemēram, daudz labāk patiktos ja mana meitene būtu izglītota, inteliģenta, prastu sevi sakopt pati, lieliski prastu darīt mājas darbus un varbūt arī mazlietiņ strādātu intelektuāli attīstošu darbu, pārlieku sevi nepārslogojot ;)
Man arī nekas nav pretī ja meitene vienreiz nedēļā aiziet uz salonu mazlietiņ sapucēties, taču ja tā sāk kļūt par prioritāti nr.1, tad tas jau ir nepareizi.

Ak, jā, ko es vēl varu pateikt, tāds attiecību modelis kā #2 ilgi nepastāv. Inteliģents, labi situēts un sakarīgs vīrietis ar ģimenes vērtībām šādā sievietē vairuma gadījumu nebūtu ieinteresēts, ar laiku šīs sievietes izskats, jeb vienīgais ko viņa spēj piedāvāt apniktu un viņš sāktu sev meklēt jaunāku un skaistāku muļķīti. Tad šī "skaistule" varētu sevi pucēt cik vien vēlas pati par saviem līdzekļiem :-D
27.04.2015 17:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!