Sveika, Inga139 :-)
Jā, te jau meitenes izskaidroja kāpēc dabīgi rudiem cilvēkiem un vēl ar vasarasraibumiem nav ieteicams solārijs. Īpaši jutīga āda, augsts risks gūt apdegumus. Taču, esmu arī savu laiciņu solārija studijā nostrādājusi un varu teikt to, ka ar pareizu kosmētiku, atbilstošu solāriju, solārija dozēšanu un apmeklējuma riezēm arī pašas gaišākās ādas var iegūt tonīti. :-) Pirmkārt, noteikti apmeklē solāriju studijas, kurās ir 0,3 w/m2 lampas, kas atbilst Eiropas standartiem un ir īpaši saudzīgas. (salīdzinājumam, lai saprastu kāda ir atšķirība, tad, piemēram, intensīviem vertikālajiem solārijiem ir 0,6 w/m2) ! par šādu solāriju esamību solāriju studijā liecina attiecīga uzlīme uz durvīm, kā arī , protams, pakonsultējies ar administratoru, tieši kuriem ir šīs lampas. Parasti solārijiem ar šīm lampām max minūšu skaits ir 20, 23, 25 min - sanāk ilga gulēšana, jo saudzīgas lampas. Tātad, ideālajā gadījumā administratorei būtu Tev jāsastāda sauļošanās grafiks. Bet noteikti sākumā iesi uz minimālo minūšu skaitu (piemēram, 9min un pat tad es ieteiktu neizmantot visu laiku, bet iet tikai uz 6 min iesākumā), attiecīgi pēc 6min redzēsi kā reaģē Tava āda, es varu apgalvot, ka noteikti nebūs apdegums. Otrkārt, ārkārtīgi svarīgi ir lietot pareizu, atbilstošu solārija kosmētiku (krēmus), gaišai ādai es ieteiktu ņemt tādus, kuru sastāvā tomēr nav bronzeri, jo tas var radīt liekus pleķus, ļoti feini ir Australian Gold Acceleratori, normālā cenā un ilgam laikam lielā pudele. Tātad pirms solārija apmeklēšanas ieziest krēmu, noteikti lietot solārija brillītes, es ,piemēram, solārijā atstāju arī apakšbikses un uz krūtīm var uzklāt dvieli vai nopirkt speciālas uzlīmītes(kuras gan ir domātas acīm, bet vairākas sievietes līmēja uz krūšu galiņiem)! Ja solārijā ir regulējamas sejas lampas, tad vari neslēgt max , bet apmēram vidēju jaudu. Ja visu šo ņemsi vērā arī pavisam gaišs cilvēks var smuki iesauloties bez apdeguma riska! Lai veicas (l)