kāpēc cilvēki aizbrauc?

Reitings 86
Reģ: 26.01.2015
Šoreiz: kāpēc no laukiem un mazpilsētām aizbrauc uz, piemēram, populārāko galamērķi - Rīgu? Nerunāsim šoreiz par cilvēkiem, kas mājās nevar galus savilkt, jo lielākā daļa no aizbraucējiem var mierīgi dzīvot dzimtajā pusē. Tiešām Rīgā ir tik daudz labāka dzīve? Nenoliedzu, ka šādi tādi plusi ir, bet manuprāt vien tik daudz, lai ik pa laikam aizbrauktu uz to Rīgu, nevis pārvāktos.

Viedokļi, kāda personiska pieredze?
07.04.2015 20:46 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Rīgā burzma ir redzama tikai pie Rimi kasēm, citur nekādas burzmas nav. Nav Rīgā daudz cilveku, nav.
07.04.2015 21:33 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Vienalga, braukājot sanāk lētāk.

nu, tas jau ir atkarīgs no vajadzībām. Man vajag normālu veikalu ar izvēli, infrastruktūru, darbu un mājokli tā, lai to visu varu apvienot ar draugiem, kafijošanām un parka apbrīnošanu rīgas centrā. Ja man patiktu stiept kilogramus katru dienu rokās un atteikties no tikšanās ar draugiem, kafijošanām un vēliem kino seansiem, samazinātām darba iespējām, paliktu, kur esmu. Taču gribas savu mājokli un dzīvošana ārpus rīgas man to nesniedz! Pārvākties uz rīgu vai uz citu pilsētu - nav starpības, izmaksas man vienādas.
07.04.2015 21:35 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es vairak sajūsminos par cilvēkiem kuri ir mācējuši laukos tikt pie kūkām- izveidojuši ražojošu biznesu

+

arī taisnība.
07.04.2015 21:37 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
citur nekādas burzmas nav. Nav Rīgā daudz cilveku, nav.

Nu, tā kā mēs te runājam par Rīgu un 'laukiem', tad, salīdzinoši, Rīgā ir burzma. :D
Tā kā šobrīd dzīvoju UK, tad noteikti varu teikt,ka Rīga ir tukša, bet, kad esmu LV, tad nu nekur nav tik daudz cilvēku kā Rīgā.
Un, jā, es esmu mazpilsētu cilvēks. Nepatīk daudz cilvēku. :)
07.04.2015 21:38 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Mana māsīca bija atbraukusi uz Rīgu mācīties, domāja, ka te paliks visu mūžu, bet pēc 2 gadiem jau pieriebās un aizbrauca atpakaļ uz dzimto pilsētu. Pabeidza studijas, izveidoja ģimeni, pirms gada izveidoja arī ģimenes uzņēmumu un tagad darbojas un ņemas ar to. Saka, ka Rīgā nekad negribētu dzīvot. Viss piesmirdis, netīrs, nav droši utt. Katram savs. Laigan man patīk izbraukt no pilsētas pie dabas ik pa laikam, es neteiktu, ka Rīga ir baigā lielpilsēta un te ir nenormālākā burzma, vienkārši šad un tad prasās svaigu gaisu un klusumu. Dzīvot laukos gan es laikam nevarētu, vismaz pagaidām. Kas zina kā būs vecumdienās.
07.04.2015 21:48 |

Reitings 3925
Latvijā vienkārši ir maz cilveku tāpēc ari mūsu galvaspilsēta ir patukša. Man viemēr liekas jocīgi ka runajot par Latviju tiek minēta pilsētu burzma. Latvijā nav tādas pilsētas kur būtu burzma.
Latvijas lauki vispār ir totāli tukši. Reizēm liekas, ka Baltijas valstis izmirst.
07.04.2015 21:52 |

Reitings 2425
Latvijā vienkārši ir maz cilveku tāpēc ari mūsu galvaspilsēta ir patukša. Man viemēr liekas jocīgi ka runajot par Latviju tiek minēta pilsētu burzma. Latvijā nav tādas pilsētas kur būtu burzma.

+ es to pašu visu laiku saku. Nu nav te nekā vispār... Reāli smiekli nāk, kad dzirdu kādu čīkstam, ka apnikusi pilsētas burzma, mūžīgā skriešana utt. Kāda vēl skriešana? :D Te no 1 pilsētas gala līdz otram ar kājām var aiziet pa 2-3h.
07.04.2015 21:59 |

Reitings 3925
Aha, un vēl tie strīdi par to kas ir Rigas centrs un kas nav. Ibio, visa Riga ir viens centrs, tik ātri iespējams tikt no viena gala lidz otram, visur ir ofisi, veikali, valsts un mācību iestādes.
07.04.2015 22:02 |

Reitings 2425
Jā, visur ir veikali un skaistukopšanas saloni utt :D Es smejos šad tad, ka katrai 9-stāvenei rajonos ir savs skaistumkopšanas salons vai miniveikals pirmajā stāvā :D
07.04.2015 22:06 |

10 gadi
Reitings 309
Reģ: 02.08.2014
Viss ir ļoti vienkārši kāpēc visi brauc no laukiem uz Rīgu. Vienkārši laukos tev būs tiešām jāstrādā un jānopelna tā alga (kura nemaz nav tik slikta), nevis tikai jāatsēž darba diena kādā ofisā.
Laukos nepietiek tikai ar teorētiskām zināšanām, bet vajag arī spēku, kas mūsdienu jauniešiem nav un arī laikam nekad nebūs.
Runājot par kursiem- arī laukos un mazpilsētās ir ļoti daudz iespēju tālāk izglītoties un apgūt jaunas lietas.
07.04.2015 22:08 |

Reitings 819
Reģ: 10.01.2010
Riga tiem, kas pelna 500-600 pie kajas tie teatri un krogi, jo nevar atlauties. Laukos lielsaimnieki, kas prot gudri saimniekot pelna pat 100 000 gada, reti kurs ridzinieks tadu naudu sapos redz. Un mazpilseta ierindas stradnieks noteikti ir laimigaks ka dzivi privatmaja ar mazdarzinu, kur pec darba var pasauloties, iedzert rita kafiju un ar kajam 10 min uz darbu, nevis Rigas mikrorajona un uz darbu 40 min ar smirdigu sabiedrisko jakratas.
07.04.2015 22:24 |

Reitings 3925
steal dream, arī taisnība. Lēto kafiju lielāks prieks iemalkot ievelkot nāsis rīta rasas smaržu nekā Imantas daudzstāvenes 7 m2 virtuvīte un pec tam piebāzta, smacīgā mikriņā kratīties uz darbu kur Tev neko lāgā nemaksā.
07.04.2015 22:43 |

Reitings 2425
Ne visi pilsētā dzīvo dzīvokļos un 9 stāvenēs. Pirms ievācos ar savējo (dzīvojam dzīvoklī puslīdz zaļā zonā) dzīvoju ar vecākiem privātmājā, turpat 10 min no centra. Liels dārzs, kur gan pasauļoties, gan gaļiņu pacept. Nav tik traki, tikai cik tad cilvēku var atļauties privātmāju pilsētas robežās (Baloži, Ķekava, Mārupe jau ir bik aiz Rīgas) un to māju arī ir tik cik to ir.
07.04.2015 22:51 |

Reitings 819
Reģ: 10.01.2010
Man ir pazistami cilveki kuriem ir privatmajas mazpilsetas, ir apsverusi pardot maju, nopirkt mikrorajona 2 istabu dzivokli, jo Riga alga butu 300-400 eiro lielaka ka mazpilseta, bet tomer atteikusies no sis domas, vai 400 vairak butu iemesls (lielaka alga uz ko visi liecas), lai no 120 km2 majas ar zalienu, terasiti, darza solinu un galdinu parceltos uz 40 km2 sauru mitekli mikrorajona
07.04.2015 22:52 |

Reitings 3925
Man ir jautājums ko viņa ar tiem 300-400 ekstra eiro darītu?
07.04.2015 22:55 |

Reitings 2258
Reģ: 21.02.2015
Es vairak sajūsminos par cilvēkiem kuri ir mācējuši laukos tikt pie kūkām- izveidojuši ražojošu biznesu nevis uz pilsētu aizmukuši jaunēkļi un jaunēkles ar iPhone vienā roka un kafiju papīra glāzīte- otrā, kuri lauciniekus kritizēt māk , bet paši no lauku darbiem neko nerubī.

Piekrītu Quince komentāriem.
Atcerējos pērli no "Limuzīns Jāņu nakts krāsā": "Rīdziniek tak nav cilvēki!":-D Kā es smējos, kad nevarēju kursabiedram iestāstīt, ka pīles un zosis laukos nav viens un tas pats. Nedomāju, ka tādi hipsteriņi maz sajēdz, no kura gala govij piens nāk laukā un, kā zāle jāpļauj.
Es pati labprāt nodarbotos ar lauksaimniecību un lopkopību, ja vien kaut ko sajēgtu no tā. Liekas tā.. dikti romantiski un skaisti- savai saimniecība. :-)
07.04.2015 23:10 |

Reitings 3925
Es tāpat kā Bordo labrāt nodarbotos ar lopkopību ja no tās kaut ko sajēgtu. :D
Visu bērnību visas vasaras pavadīju kartupeļu un zemeņu vagās, tāpēc jebkādi zemes darbi riebjas. Iespējams ja nebutu man doti tik daudz un vecumam pārāk smagi darbi un man vienai jāsēž vagās, bet ari mamma būtu palīdzējusi, varbūt šie darbi šodien neriebtos.

Uzražots vajadzigs produkts tomēr dod lielu gandarījumu.
07.04.2015 23:26 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
gribētos jau tādu smuku mājiņu zaļā vietiņā, bet tā zāles pļaušana! āāāāāa (e) :-D
07.04.2015 23:34 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Pieļauju, ka laukos vai mazpilsētās dzīvojošajiem mans viedoklis varētu nepatikt :)

Pirmkārt, es vienmēr gribēju uz Rīgu, jo tur ir daudz vairāk cilvēku - mazāka iespēja, ka apkārtējie ciešā bariņā Tevi aprunā, mazāk intrigu un "savu cilvēku" skolās, darbavietās utt. Tieši cilvēki mazpilsētās un laukos mani vienmēr ir tracinājuši ar savu klačošanos, uztraukšanos par citu viedokli un savējā uzspiešanu. Tā pretīgā apziņa, ka visi visu zina un visiem par to ir pareizais viedoklis.

Otrkārt, laukos un mazpilsētiņās absolūti nav ko darīt, garlaicība. Tautu dejas un folkloras ansamblīši mani neinteresē, bet ne kino, ne teātra, ne normālu kafejnīcu nav. Ko tur daudz, pat ar veikaliem mēdz būt problēmas.

Treškārt, ar manu profesiju laukos vienkārši nav ko darīt. Burtiski.

Ceturtkārt, man vienkārši patīk civilizācija - pilsētas gaismas, iespēja nakts vidū aiziet paēst (vai pasūtīt), sabiedriskais transports utt. Laukos ir jauki, bet tikai vasarā un tikai īstos laukos, nevis mazpilsētā. Neizslēdzu, ka nākotnē varētu pārcelties uz ārzemēm, uz kādu lielāku pilsētu, jo Rīga tik un tā ir pamaza.

Kas attiecas uz lauku darbiem - protu teju visu, gan malku skaldīt, gan pļaut, gan govi slaukt, gan ar traktoru braukt. Pie vecmāmiņas daudz ko iemācījos, bet tagad to darīt nav ne mazākās vēlēšanās, es vienkārši neesmu lauku cilvēks. Lai dzīvotu laukos, jābūt citam raksturam un krietni piezemētākām, praktiskākām vēlmēm.
Tas viss ir mans personiskais viedoklis, tā ka, neņemiet ļaunā :)
07.04.2015 23:34 |

Reitings 176
Reģ: 03.03.2015
Maziņa biju, kad parvācāmies uz Rīgu.
Bet vispār gribētu, lai mana dzīve iegrozās tā, lai reiz varētu pārvākties uz kādu klusu, skaistu mazpilsētu :) piemeram Cēsīm, Kuldīgu.. :)
Pašlaik nevaru to atļauties, jo šeit jau gadiem strādājot ir savi klienti savākti, un tā.. :)
07.04.2015 23:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits