Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Attiecības, labsajūta, sociālais determinisms

Reitings 6
Reģ: 13.03.2015
Labdien. Nekad nebiju domājis, ka par savu privāto dzīvi runāšu sieviešu portālā, bet: ja reiz esmu piereģistrējies, tad lai notiek! Lai cik paradoksāli tas nebūtu, bet anonīmā interneta portālā par privāto dzīvi runāt ir vieglāk nekā draugu lokā, kur šādas sarunas nav pieņemtas.
Par galveno. Ir kāda sieviete, kuru pazīstu jau vismaz desmit gadus. Mums ir perfekta saskaņa itin visās jomās, mēs viens otra sabiedrībā jūtamies ļoti labi, nekad nestrīdamies un viens otru saprotam no pusvārda. Par spīti šie apstākļiem, šo desmit gadu mums nav bijušas patstāvīgas un ilglaicīgas attiecības; kopā esam pavadījuši kādus divus mēnešus. Parasti mūsu kopā būšana aprobežojas ar neplānotu satikšanos kādā pasākumā, turpinājumā sekojot skaitītas stundas, vai dienas pavadīt sarunās, pastaigās un, reizēm, palagos.
Kādā no pēdējām tikšanās reizēm saruna novirzījās uz iespēju kopdzīvi. Abi esam vientuļi, noguruši būt vieni un abi baidāmies nomirst vientulībā. Tomēr, mana femme fatale ar mani kopdzīvi nevēlas, jo abi esam no atšķirīgiem sociālajiem slāņiem, mums abiem atšķiras ideāli un vīzijas attiecībā uz nākotni. Ja mana iecerētā vēlas savu turpmāko dzīvi pakārtot šobrīd urbānajā vidē aktuālajām tendencēm (t.s. karjerisms), tad mani ideāli ir krietni piezemētāki un es, literāri izsakoties, visu savu atlikušo dzīvi klosterī varētu audzēt rozes, uzspļaujot postmodernismam un tā ideāliem.
Jautājums ir, lūk, par ko:
a) vai ir vērts mainīties pašam, un pakārot savus ideālus sievietes ideāliem cerībā, ka kopā būšana ar sievieti kompensēs visus ar ideālu maiņu saistītos negatīvos blakusefektus?
b) vai ir vērts mēģināt pārkārtot sievietes ideālus savam pasaules skatījumam cerībā, ka nostrādās augstāk minētais variants?
c) nospļauties uz visu, savus renesances laiku ideālus par laimi un mīlestību izmest miskastē, un dzīvot kā līdz šim?
Nedaudz nesaistīti: vai arī šobrīd tāda arhaiska parādība kā sociālo slāņu atšķirības var ietekmēt divu cilvēku attiecības? Jo, kā izteicās mana iecerētā sieviete, viņa nevēlētos pastāvīgu kopdzīvi ar vīrieti, kurš darbojas sociāli ne pārāk prestižā profesijā.
Paldies par padomiem.
Nestors.
13.03.2015 18:31 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Visu cieņu sievietei par atklātību...
Citi cilvēki attiecībās iznieko vairākus gadus, lai saprastu to, ka ar atšķirīgu skatu uz nākotni, savienībā harmonija noplok.. :)

Nesaprotu gan kāpēc vajag rāpties palagos un raustīt otru aiz jūtu stīgām, ja tāpat nevēlas kopīgu nākotni..

a) vai ir vērts mainīties pašam, un pakārot savus ideālus sievietes ideāliem cerībā, ka kopā būšana ar sievieti kompensēs visus ar ideālu maiņu saistītos negatīvos blakusefektus?
Šaubos, vai ilgtermiņā sevis piespiedus mainīšana nesīs prieku un laimi.. Ir situācijas, kad sieviete ar savu jauko personību iedvesmo vīrieti kalnus gāzt.. bet ja jau līdz šim tas nav noticis... nu pats saproti

b) vai ir vērts mēģināt pārkārtot sievietes ideālus savam pasaules skatījumam cerībā, ka nostrādās augstāk minētais variants?
Otru cilvēku ir jāmīl, jāpieņem tādu, kāds ir... nevis jācenšas mainīt ;)

c) nospļauties uz visu, savus renesances laiku ideālus par laimi un mīlestību izmest miskastē, un dzīvot kā līdz šim?
Nekas nav jāmet miskastē.. Tu vienkārši neesi sastapis savu ĪSTO :)
13.03.2015 18:38 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Vai tu esi mēģinājis karjerizēt? Vai viņa ir mēģinājusi audzēt klosterī rozes? Vai vienkārši jums abiem šķiet, ka ni ni ni, točna nepatiks?

Mainīt otru nez vai ir tā labākā ideja, tieši tāpat, kā otra dēļ lauzt sevi virzienā, kurā īsti negribas lūzt.
13.03.2015 19:07 |

Reitings 6
Nesaprotu gan kāpēc vajag rāpties palagos un raustīt otru aiz jūtu stīgām, ja tāpat nevēlas kopīgu nākotni..

Carpe diem. Kopā būšanas mirkļos par nākotni īpaši neuztraucamies, vien izbaudam mirkli.
Jā, izvērtējot situāciju racionāli, Tev ir taisnība. Nekur jau tā sabiedrības stratifikācija nav pazudusi, mēs vien pūlamies izlikties, ka tā ir mūsu pagātnes daļa. Un indivīdiem no atšķirīgiem sociālajiem slāņiem nav kopīgas nākotnes, jo mūsu nākotnes ideālus determinē vide, kurā dzīvojam.
Tu vienkārši neesi sastapis savu ĪSTO

Ja ir domāts tas, ko antīkie dzejnieki (Platons?) sauca par "dvēseles radiniekiem", tad esmu gan atradis. Par nelaimi, tieši minētās sievietes veidolā. Abiem šo gadu laikā ir bijušas vairāki attiecību partneri, un ne ar vienu citu kopā nav bijis tik labi, kā mums vienam otra sabiedrībā.
Ja atkal apskata situāciju racionāli, tad šī dvēseles radniecība ir vien laba ģenētiskā saderība. Par cik sieviešu netrūkst, noteikti uzradīsies vēl kāda ar tikpat labu gēnu komplektu. Tāpēc, jā, prātīgāk būtu uzspļaut uz esošo situāciju un turpināt dzīvot, kā līdz šim.
13.03.2015 19:16 |

Reitings 17280
Un indivīdiem no atšķirīgiem sociālajiem slāņiem nav kopīgas nākotnes

Sīkāk: nu kur Latvijā tik traki sociālie slāņi parādījušies? Tipa Princis Viljams un 15-gadīga atraitne no Indijas nepieskaramo kastas? Raksti kā izglītots cilvēks (pat ja esi tas, ko agrāk sauca par autodidaktu), pieņemu, ka tava dāma - karjeriste arī nav nekāda slaucēja ar 3 klašu izglītību. Kas tad jūs sociāli tik traki šķir? Tev ir īrēts dzīvoklis Bolderājā, bet viņai privāts Rīgā vēstniecību rajonā? Vai kur ir tā nepārvaramā sociālā plaisa?
13.03.2015 19:23 |

Reitings 6
Vai tu esi mēģinājis karjerizēt? Vai viņa ir mēģinājusi audzēt klosterī rozes? Vai vienkārši jums abiem šķiet, ka ni ni ni, točna nepatiks?

Esmu urbānajā vidē pavadījis pietiekami ilgu laiku lai saprastu, ka tas nav priekš manis. Mana iecerētā, savukārt, nav īpaši pašpietiekama, tāpēc viņai ir pārāk daudz ambīciju. Viņa nevar samierināties ar esošo, bet vienmēr vēlas visu vairāk.
Kā izteicās sieviete, tad viņu visvairāk biedē fakts, ka mūsu kopdzīvi neatbalstīs viņas vecāki, kuri, šķiet, pieder pie intelektuālās elites, bet man nav pat pabeigtas augstākās izglītības nevienā jomā.
Varbūt tieši ar šo būtu vērts sākt: viņai jāparunā ar saviem vecākiem par šo tēmu? Ja vien viņa pati ir patiešām ieinteresēta mūsu nākotnē.
13.03.2015 19:28 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
a) nē
b)nē
c)nē

Ja gribēs kopā būs un neceps palagus.
13.03.2015 19:29 |

Reitings 6
Vai kur ir tā nepārvaramā sociālā plaisa?

Atbildēju iepriekšējā komentārā.
13.03.2015 19:29 |

Reitings 17280
"Pabeigta augstākā izglītība" ne obligāti nozīme piederību pie "intelektuālās elites". Manā draugu lokā ir viens puisis, kuru es tiešām apzīmētu kā "intelektuālā elite" - nenormāli daudz lasījis (un es te ne par romāniem runāju), un zini ko, arī nav nevienas pabeigtas augstākās.

Domāju, ja vecāki nav snobi-pseidointelektuāļi, tad pratīs novērtēt arī reālo inteliģenci, ne tikai papīra esamību vai trūkumu.
13.03.2015 19:33 |

Reitings 17280
...bet vispār, ja spriest pēc dāmas argumentiem, kurus tu apraksti, tad viņa par to kopā būšanu nedomāja nopietni.
13.03.2015 19:35 |

Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
Manā skatījumā arguments par sociālo slāņu nesaderību neiztur kritiku. Vismaz šajā gadījumā, kad it kā ir tik neaptverami liela pievilkšanās un dvēseļu saderība. Par atšķirīgajām vīzijām gan varētu būt taisnība - ja sieviete ir karjeriste, tad diez vai vēlēsies sevi arī ģimenē redzēt kā "darba zirgu" un "mamuta nesēju", kamēr mīļotais audzēs rozes un ne par ko vairāk nesapņos.

Ko darīt? Es uzskatu, ka vienīgais gadījums, kad cilvēks drīkst lauzt sevi, ir tad, ja ir pārliecība, ka tas nāks par labu PAŠAM. Ja sevi lauž tādēļ, lai izpatiktu otram, stāsts beigas būs bēdīgas.
13.03.2015 19:46 |

Reitings 6
"Pabeigta augstākā izglītība" ne obligāti nozīme piederību pie "intelektuālās elites"

Piekrītu. Sabiedrības vairākumā gan valda pretējs viedoklis.
...bet vispār, ja spriest pēc dāmas argumentiem, kurus tu apraksti, tad viņa par to kopā būšanu nedomāja nopietni.

Galvenokārt, visi viņas apgalvojumi pret iespējamo kopā būšanu balstījās uz tēzi, ka man nav sociāli prestiža profesija, vismaz kultūrvidē, kurā viņa uzturas ikdienā. Un te man nav īsti ko pretargumentēt - es esmu elektriķis, kas snobisko intelektuāļu vidē nav pārāk akceptabli.
Un - jā, intelektuāļi, lielākoties ir snobiski, pat ja cenšas izlikties, ka tādi nav.
13.03.2015 19:54 |

Reitings 6
Par atšķirīgajām vīzijām gan varētu būt taisnība - ja sieviete ir karjeriste, tad diez vai vēlēsies sevi arī ģimenē redzēt kā "darba zirgu" un "mamuta nesēju", kamēr mīļotais audzēs rozes un ne par ko vairāk nesapņos.

Par tām rozēm - tas bija tēlainās izteiksmes līdzeklis, protams.
Tiesa, savos ideālos es esmu piezemēts, bet tas nenozīmē, ka nespētu "atnest mamutu". Vai zaķi.
Vēl viena balss par trešo variantu, tātad. Pieņemts.
13.03.2015 20:02 |

Reitings 17280
Ja viņai no tevis viņas "kultūrvidē" ir kauns, nu tad neko.

Ja man būtu vīrietis, kas pēc profesijas manā draugu/paziņu lokā neiederas, BET pēc sarunu tēmām, interesēm, jā, tā paša inteliģentuma, manā vidē iederētos, t.i., kad viņš atvērtu muti runāt, man ne tikai nebūtu kauns, bet pat būtu ar ko pazīmēties, mani profesija netraucētu, domāju.

Bet nu jā, man arī nav snobiskas "kultūrvides", kura apgrozīties :D

Es balsoju par trešo variantu. Kad tava beibe prātiņā paaugsies, tad, domāju, ir vērts sarunu uzsākt vēlreiz.
13.03.2015 20:13 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
vai ir vērts mēģināt pārkārtot sievietes ideālus savam pasaules skatījumam cerībā, ka nostrādās augstāk minētais variants?
Bija loti interesanti lasiit tavu rakstiito-uzreiz atcereejos sarunu ar diviem viiriesiem Hawaii,kuri bija loti krasi izmainijusi savu dziives veidu,veeleejaas pilniigi nosleegties no sabiedriibas.Viniem tas izdevaas loti labi,bet ar savaam sievieteem bija tomeer jaaskiraas,jo sievietes nebija gatavas dziivot okeaana malaa:-D
Par sevi varu teikt,ka esmu noteikti viena no taam sievieteem,kura ir izmainiijusi savu dziives veidu pateicoties otrai lauliibai.Es juutos labi,bet ir pagaajusi daudzi gadi liidz sim staavoklim!Nezinu ,vai otreiz to vareetu!Te ir daudz plusu,bet arii daudz miinusu.Dziivot nosleegtu dziivi nespeej visi.
13.03.2015 20:19 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits