Labdien. Nekad nebiju domājis, ka par savu privāto dzīvi runāšu sieviešu portālā, bet: ja reiz esmu piereģistrējies, tad lai notiek! Lai cik paradoksāli tas nebūtu, bet anonīmā interneta portālā par privāto dzīvi runāt ir vieglāk nekā draugu lokā, kur šādas sarunas nav pieņemtas.
Par galveno. Ir kāda sieviete, kuru pazīstu jau vismaz desmit gadus. Mums ir perfekta saskaņa itin visās jomās, mēs viens otra sabiedrībā jūtamies ļoti labi, nekad nestrīdamies un viens otru saprotam no pusvārda. Par spīti šie apstākļiem, šo desmit gadu mums nav bijušas patstāvīgas un ilglaicīgas attiecības; kopā esam pavadījuši kādus divus mēnešus. Parasti mūsu kopā būšana aprobežojas ar neplānotu satikšanos kādā pasākumā, turpinājumā sekojot skaitītas stundas, vai dienas pavadīt sarunās, pastaigās un, reizēm, palagos.
Kādā no pēdējām tikšanās reizēm saruna novirzījās uz iespēju kopdzīvi. Abi esam vientuļi, noguruši būt vieni un abi baidāmies nomirst vientulībā. Tomēr, mana femme fatale ar mani kopdzīvi nevēlas, jo abi esam no atšķirīgiem sociālajiem slāņiem, mums abiem atšķiras ideāli un vīzijas attiecībā uz nākotni. Ja mana iecerētā vēlas savu turpmāko dzīvi pakārtot šobrīd urbānajā vidē aktuālajām tendencēm (t.s. karjerisms), tad mani ideāli ir krietni piezemētāki un es, literāri izsakoties, visu savu atlikušo dzīvi klosterī varētu audzēt rozes, uzspļaujot postmodernismam un tā ideāliem.
Jautājums ir, lūk, par ko:
a) vai ir vērts mainīties pašam, un pakārot savus ideālus sievietes ideāliem cerībā, ka kopā būšana ar sievieti kompensēs visus ar ideālu maiņu saistītos negatīvos blakusefektus?
b) vai ir vērts mēģināt pārkārtot sievietes ideālus savam pasaules skatījumam cerībā, ka nostrādās augstāk minētais variants?
c) nospļauties uz visu, savus renesances laiku ideālus par laimi un mīlestību izmest miskastē, un dzīvot kā līdz šim?
Nedaudz nesaistīti: vai arī šobrīd tāda arhaiska parādība kā sociālo slāņu atšķirības var ietekmēt divu cilvēku attiecības? Jo, kā izteicās mana iecerētā sieviete, viņa nevēlētos pastāvīgu kopdzīvi ar vīrieti, kurš darbojas sociāli ne pārāk prestižā profesijā.
Paldies par padomiem.
Nestors.