Man nav dzīves

Reitings 147
Reģ: 28.08.2012
Pat nezinu ar ko lai sāk...pirms pusgada aizgāju no darba, jo tas mani izsmēla pilnībā, ja tad, kad sāku strādāt biju sajūsmā, man ļoti patika, tad pēc 2 nostrādātiem gadiem tur, biju nelaimīga, likās, ka nav dzīves - darbs, mājas, darbs, mājas un tā uz riņķi. No sākuma, aizejot no darba, biju laimīga - gāju uz dažādiem kursiem, lekcijām, randiņiem ar savu puisi, sportoju, daudz laika pavadīju ar māsu un viņas bebīti, auklēju mazo, kad māsa brauca pa savām darīšanām, katru rītu agri cēlos, gatavoju māsai brokastis, tīrīju māju, gatavoju pusdienas, meditēju, utt, darīju visu ko. Ar darba meklējumiem nesteidzos, jo tāpat bija labi. Pēc dažiem mēnešiem māsas vīrs paņēma viņu un mazo uz ārzemēm pie sevis, es paliku viena, bet tāpat jutos laimīga, pusis pārvācās pie manis uz dzīvokli, jo viņš strādā 6 dienas nedēļā pa 13h un sanāk reti tikties. Tad es katru rītu cēlos, gatavoju viņam brokastis, kārtoju māju, turpināju nodarboties ar sevi, daudz lasīju,utt, bet ar laiku tas viss sāka apnikt.

Pārstāju sportot, pārstāju iet uz kursiem, jo apnika, vairāk laika sāku pavadīt mājās, retu reizi aizbraucu uz citu pilsētu pie vecākiem, tās bija foršas dienas. Bet pārsvarā sēdēju mājās, gatavoju ēst un kārtoju māju.

Vēl pēc kāda laika man apnika arī tas, sāka parādīties slinkums mazgāt traukus pēc tam, kad biju pagatavojusi kaut ko, atļāvos to visu atstāt uz nākošo rītu, un tā lēnām, lēnam, sāku dzīvot bardakā. Tad atkal saņēmos, sakārtoju perfekti māju un kādu nedēļu atkal uzturēju to kārtībā. Pēc tam atkal sākās - gāzes plīti nenotīrīju pēc gatavošanas, tā vietā, lai nomazgātu netīro krūzi, iemetu to izlietnē un paņēmu jaunu, utt, pēc tam arī gatavot vairs negribēju - sāku pasūtīt ēdienus, bieži pierunāju draugu paēst kaut kur ārpus mājas, utt. Tagad esmu atsākusi gatavot, bet mājās joprojām ir mazs bardaks un es nevaru sevi piespiest to sakārtot.
Ir dienas, kad pieceļos no rīta, uztaisu draugam brokastis (to neesmu pārstājusi darīt, draugs jau pieradis, grūti atradināt), tad ieguļos atpakaļ gultā un aizmiegu. Pieceļos ap 12:00 un saprotu, ka man neko negribas darīt, noguļu līdz 18:00, tad pieceļos, piesēžos pie datora, ēdu, dažreiz aizeju līdz veikalam, bet tad nejūtos kā es, jūtos kā svešs cilvēks šajā pasaulē. Vienu brīdi domāju, ka jāsāk strādāt, sūtīju savu cv uz tām darbavietām, kas man patika, bet mani nekur neņēma, jo man ir tikai vidējā izglītība. Par pārdevēju strādāt negribu, negribu, lai kāds pazīstamais mani redz.
Pēc tiem visiem atraidījumiem dēļ izglītības man jau ir bail meklēt darbu, gribēju sūtīt uz vienu kompāniju par sekretāri, bet paskatoties uz sevi, rodas domas galvā "nu, kas tu par sekretāri, ir daudz labāki varianti, ar izglītību, vecākas, ar pieredzi, bet tev nav nekā".
Un es nesūtu.
Es saprotu, ka man nav dzīves.
Es nezinu ar ko lai sāk.
Man negribās neko darīt, kā tikai gulēt gultā un lai citi man liek mieru, bet no otras puses, es saprotu, ka tā ir problēma, tā nedrīkst un es tik ļoti gribu dzīvot.
Es gribu ceļot, gribu braukt kaut kur ar stopiem, gulēt teltī, gribu izlēkt ar izpletni, gribu iet uz operām, gribu tik daudz ko, bet problēma ir tāda, ka tam visam vajag naudu, bet man nav naudas, tik cik dzīvošanai un ikmēneša skaistuma procedūrām (vispār, priekš kam man tās skaistuma procedūras, ja es tāpat katru dienu pavadu mājās sūda treniņtrēpā?) nu, labi, stopiem nevajag, bet man bail, kas zina kāds vadītājs var gadīties. Un nav neviena, kas gribētu ar mani to darīt.
Es nezinu, ko man darīt.

Izplūdu gari un dikti, pat nezinu vai manā gadījumā vispār var palīdzēt, pat nav padoma ko dot.
Bet vismaz ceru, ka izlasot par manu dzīvi, tu sapratīsi, ka tava ir vienkārši pasaka.
20.02.2015 15:20 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Dažas tik agresīvi uzreiz atbild, pilnīgi jūtams, ka pašām dzīvē kāds nepiepildījums. Uzreiz rej un par sliņķi apsaukā.

+++

Kā saka paēdušais nepaēdušo nesapratīs. Ja vēlies, uzsit PM, ja vēlies parunāt...

Tu no Rīgas?
21.02.2015 14:45 |

Reitings 11330
Man ir nedaudz citādāka situācija kā tev-man ir darbs un skola,bet es nejūtu,ka dzīvotu. Spogulī es sev besīju,dzīvokļa sienas man besī,cilvēki uz ielām besī,vispār apkārtējā vide besī. Viss ir apnicis.
Bet es arī cenšos kaut ko darīt,lai mainītu tu,un dikti ceru,ka man izdosies,lai gan brīžiem nolaižas rokas,jo tas nav tik viegli izdarāms.

Canis Lupus, nu Tu gluži par mani uzrakstīji.. Un no šīm domām ir ļoti grūti tikt vaļā. Jā, strādāju, turklāt ļoti daudz. Bet ir sakrājies tāds nogurums, ka esmu gatava mīksto uzlikt visam. Vienīgais cenšos retāk par to domāt un pēdējā laikā vairāk koncentrējos un izbaudu foršus mirkļus, neko neanalizējot. Sava ziņā Expect less, get more pozīcija.
21.02.2015 14:50 |

Reitings 155
Reģ: 30.04.2014
Es nesaprotu, kapēc tev bija jākraj nauda mācībam stradiņos?? Tu vispar esi interesējusies cik daudz ir budžeta vietu uz ārstiem RSU?? Nu ļooooti daudz, ja tev ir normali valsts exāmenu līmeņi, tikt budžeta nav nekādu problemu, grūtāk jau būs tur mācīties, bet tas jau cits stāsts.
21.02.2015 15:17 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Ai, meitenes.... Tik nesimpaatiska augstpraatiiba dazhviet paviid. Sleedzieni, apvainojumi, brr. Skaidrs, ka neviena te neteiks - sadodamies rokaas un koriitii paraudam par nabaga tevi, bet nu mazliet cilveeciibas veel nevienu nav noindeejusi.
Neesmu ar attieciigas jomas izgliitiibu, nezinu, kaadaa vaardaa sho staavokli apziimee,bet nedomaaju, ka jauna meitene peeksni saak vegeteet taapaat, taapeec, ka slinkums uznaaca. Kaut kas tos psihologiskos procesus iissavienojumaa nosvilinaaja. Un peec dazhaadas informaacijas palasiishanas man arii gribas teikt, ka vajag ar kaadu dakteronkuli parunaaties, jo neizskataas, ka esi varosha tikt uz striipas saviem speekiem. Tagad, kad salasiisies saulainos viedoklus, vareetu buut vel mazliet kompliceetaak. Meklee kaadu iespeeju tikties ar profesionaali, kursh zinaas, kaa Tevi dabuut atpakal pie dziiviibas. Pat, ja tas buus tikai parunaashanaas izteiksmee.

P.S. Peec rakstiibas manieres Tu neatgaadini neizgliitotu cilveeku. Nenoniecini sevi, Tu esi speejiigaaka nekaa dazhi labi cilveeki kopaa nemti! :)
21.02.2015 15:23 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Traki ir tad, ja cilvēks pazaudējot darbu domā, ka ir pazaudējis visu dzīvi. tāpēc vienmēr paralēli darbam vajag vēl kaut ko- hobijus, sportu utt. Darbs nav visa mūsu, nu nav, vajag to saprast un pieņemt.
par to, ka šobrīd nedari vispār neko- es teiktu, ka autore ir ieslīgusi savā komforta zonā, kas aprobežojas ar dīvānu pretīm televizoram :D un kā visiem zināms- no šīs komforta zonas ir grūti (pat negribas) tikt ārā, taču līdz ko pamazām to sāk darīt, tā viss aiziet. Es laikam ieteiktu autorei sevi piespiest kaut vai uz maziem darbiņiem- novāc uzreiz pēc gatavošanas, katru dienu izej no mājas, kaut vai pastaigas nolūkā... utt...
21.02.2015 15:46 |

Reitings 2353
Reģ: 29.01.2009
Pride, meitene ar savu rakstīto par to,ka redz pārdēvējas darbs nav labs, jo negrib ka citi redz...daudz liecina par cilvēku..ja man piem. Vajadzētu naudu ietu kaut par apkopēju strādāt, savulaik esmu pat gaterī strādājusi vidusskolas laikos, bet pati par sevi parūpējos vienmēr esmu un dabūjusi (nopirkusi) to, ko vēlos.
Ar attiekmi viņai pašai švaki,jo šķiro darbus taa it kā būtu kembridžu beigusi,tāpēc meitenes tā arī atbild.
21.02.2015 20:58 |

Reitings 205
Reģ: 20.02.2015
Ieteiktu autorei sākt kaut ar darba atrašanu, jo tieši tas ļoti lielu daļu no šī brīža problēmām, padarītu par nebijušām. I nauda būtu, i savām interesēm varētu pievērsties, i garlaicīgi nebūtu. Manuprāt, šeit ir koks ar diviem galiem. No vienas puses dzīve nav interesanta, tik daudz ko gribas, bet no otras puses - kauns, ka kāds pazīstamais neierauga. Tad varu tikai ieteikt izšķirot savas prioritātes un padomāt par to vai dzīvo sev un tam, lai piepildītu savas vēlmes un sapņus vai dzīvo tiem citiem no kuriem nez kāpēc kaunies. Kad būsi to sapratusi, tad viss pārējais pats no sevis sakārtosies pa plauktiņiem. Veiksmi!
21.02.2015 21:02 |

Reitings 11330
Pride, meitene ar savu rakstīto par to,ka redz pārdēvējas darbs nav labs, jo negrib ka citi redz...daudz liecina par cilvēku..ja man piem. Vajadzētu naudu ietu kaut par apkopēju strādāt, savulaik esmu pat gaterī strādājusi vidusskolas laikos, bet pati par sevi parūpējos vienmēr esmu un dabūjusi (nopirkusi) to, ko vēlos.
Ar attiekmi viņai pašai švaki,jo šķiro darbus taa it kā būtu kembridžu beigusi,tāpēc meitenes tā arī atbild.

Nu vispār autore tā nerakstīja. Uzrakstīja, ka nevēlas strādāt tādu darbu. Es arī nevēlos un nedaru, ko tas par mani liecina? Nē, neesmu lēcīga un uz pārdevējām/viesmīlēm u.c. apkalpojošo personālu no augšas neskatos, bet strādāt tādus darbus nevēlējos pat studiju gados. Nekad nesaki nekad, bet tiešām tādi darbi nav man (lasi - darītu tikai bezizejas situācijā).

Un kāds sakars ar naudu? Manuprāt, autore skaidri un gaiši norādīja, ka viņai IR iekrājumi. Cita lieta, ka dažas meitenes sāka izdomāt savas versijas un plānot autores vietā viņas nākotni, atspoguļojot tos trakākus variantus un vainojot slinkumā un neizdarībā, nemaz neiedziļinoties rakstītā.
21.02.2015 21:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits