Tieši mērci?
Es netaisu īsti mērci, bet apcepu papriku, pievienoju klāt malto gaļu, garšvielas, tad klāt konservētas pupiņas un tomātu mērci, ļauju, lai uzkarst, un gatavs. Vairāk kā sautējums, garšīgs bija! :)
Es taisu "taco bake" pildījumu no maltās gaļas un pupiņām - apcep malto gaļu + taco garšvielas + sqblendēta bundža ar chili pupiņām. Var pielikt arī vienu budžu tomātu savā sulā. Kečupu gan ēdieniem, ko karsēju klāt nelieku, man nepatīk ne garša, ne konsistence.
Uzcepj malto gaļu, pievieno konservētas pupiņas savā sulā, konservētus tomātus savā sulā (viena lielā bundža uz divām mazajām pupiņu bundžām), čili piparu. Ja nepieciešams, pievieno tomātu mērci. Visu kopā silda līdz karsts, pasniedz ar krējumu un uzdzer kefīru. Ilgus gadus ģimenes iecienīta recepte! (l):-)