individuālisms

Reitings 75
Reģ: 26.12.2014
Reizēm sanāk satikt ļoti spilgtus cilvēkus, līdz šim vienmēr tie ir bijuši vīrieši, kas ir ļoti pašpārliecināti, spilgtas individualitātes, atšķirīgi no masas. Iet uz mērķiem, lai vai kādi tie būtu, nebaidās uzstādīt sev augstas prasības, ļoti daudz strādā, ir spēcīgi, neuztraucas par apkārtējo viedokli.

Vai uzskatāt, ka arī esat šāds cilvēks? Es ļoti gribētu būt. Šobrīd pieskaitu sevi pie pelēkajām masām, jo esmu nedaudz kautrīga un lai gan man ir daži mērķi, nav tā, ka man ir nenormālākā motivācija tos sasniegt. Kā iemācīt sev iet uz mērķiem? Es cenšos visu laiku kaut ko darīt to labā, bet bieži vienkārši aizmirstu vai slinkoju...

Kā iegūt pašpārliecinātību un spēcīgu raksturu? Varat kaut ko ieteikt? Varbūt pat kādas psiholoģijas grāmatas vai ko citu? Negribu būt kautrīga, pelēka meitene. Man šķiet, ja es turpināšu būt tāda parasta kā esmu tagad, būšu izniekojusi visu dzīvi un smagi nožēlošu. Vēl, varbūt muļķīgs jautājums, bet kā atrast sevi? Reizēm šķiet, ka manī ir diezgan liels tukšums, nenoteiktība. Līdz šim pašpārliecinātības u.c. uzlabošanai izmantoju 'fake it till you make it' metodi, vienkārši kopējot man zināmo vīriešu uzvedību un dzīvesstilu, un kaut cik tas ir palīdzējis, bet šī iekšējā tukšuma dēļ baidos, ka varu kļūt par tukšu čaulu. Bet mans mērķis ir tieši pretējs. Attīstīt iekšieni, un par ārieni vienalga.

Nesen runāju ar draudzeni par šo tēmu, un viņa teica, ka negrib izcelties, bet grib būt kā visi. Ko domājat par viņas viedokli? Diemžēl nepajautāju, kādēļ viņa tā uzskata.
26.12.2014 22:03 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Tu jau te runā par personības iezīmi, un tās, mīļā sirds, ir lieta, kas nāk ja ne no dns, tad vismaz no agras bērnības. Padomā, kāpēc Tev vispār ir tik būtiski ierakstīties zem kaut kāda individuālistes nosaukuma? Ko Tu ar to sasniegsi un vai Tu to nevari izdarīt citadā, sev dabiskā veidā? Tas individuālisms, ko Tu minēji diskusijas pieteikumā nāk no dabas, kā harizma, kā temeraments. Tevi šie cilvēki fascinē, citiem atkal ir vienaldzīgi. Ja šo īpašību Tu saskati tikai vīriešos, bet sievietēs noliedz, tur jau jādomā, vai tas nav kaut kas tāds, kas Tev pietrūkst, lai būtu blakus, nevis lai būtu Tu pati?
27.12.2014 11:13 |

Reitings 13
Reģ: 23.12.2014
Es aboneeju 2 kanaalus Youtubee, skatos abus jau kaadus 3-4 gadus un pa so laiku abu kanaalu autori ir loti mainiijusies. Vini ir vienaa vecumaa ar mani. Tas ne tikai man iekrita aciis, bet arii daudziem citiem subscriberiem, kas saaka jautaat par to paspaarliecinaatiibu un individuaalismu. Un vini buutiibaa taa arii pateica, ka kluva taadi vai nu kopeejot citu individuaalistu uzvediibu/dziives modeli, vai arii ''fake it till you make it''. Taa kaa nedomaaju, ka raksturs katram jau dns ielikts, un kaads esi, taads muuziigi muuzos paliksi.

Padomā, kāpēc Tev vispār ir tik būtiski ierakstīties zem kaut kāda individuālistes nosaukuma?

Nu taapeec ka, kaa jau daudzreiz rakstiiju, cilveeki ar speeciigu raksturu dziivee daudz vairaak sasniedz prieks sevis.

Ja šo īpašību Tu saskati tikai vīriešos, bet sievietēs noliedz, tur jau jādomā, vai tas nav kaut kas tāds, kas Tev pietrūkst, lai būtu blakus, nevis lai būtu Tu pati?

Jaa, es pati gribu buut stipra, nevis lai kaads mani visu dziivi vada un balsta. Gribu pati buut noteiceeja, un izlemt nevis taadas mazas pieticiigas lietinas, kaa lielaakaa dala cilveeku dara, bet buut gana pashpaarliecinaata lai izvirziitu un ietu uz lieliem meerkiem, kas varbuut lielaakajai dalai cilveeku skiet diivaini, nesasniedzami u.tml.
27.12.2014 14:52 |

Reitings 13
Reģ: 23.12.2014
deem, neiistais profils, bet nu diskusiju turpinaam :)
27.12.2014 14:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits