individuālisms

Reitings 75
Reģ: 26.12.2014
Reizēm sanāk satikt ļoti spilgtus cilvēkus, līdz šim vienmēr tie ir bijuši vīrieši, kas ir ļoti pašpārliecināti, spilgtas individualitātes, atšķirīgi no masas. Iet uz mērķiem, lai vai kādi tie būtu, nebaidās uzstādīt sev augstas prasības, ļoti daudz strādā, ir spēcīgi, neuztraucas par apkārtējo viedokli.

Vai uzskatāt, ka arī esat šāds cilvēks? Es ļoti gribētu būt. Šobrīd pieskaitu sevi pie pelēkajām masām, jo esmu nedaudz kautrīga un lai gan man ir daži mērķi, nav tā, ka man ir nenormālākā motivācija tos sasniegt. Kā iemācīt sev iet uz mērķiem? Es cenšos visu laiku kaut ko darīt to labā, bet bieži vienkārši aizmirstu vai slinkoju...

Kā iegūt pašpārliecinātību un spēcīgu raksturu? Varat kaut ko ieteikt? Varbūt pat kādas psiholoģijas grāmatas vai ko citu? Negribu būt kautrīga, pelēka meitene. Man šķiet, ja es turpināšu būt tāda parasta kā esmu tagad, būšu izniekojusi visu dzīvi un smagi nožēlošu. Vēl, varbūt muļķīgs jautājums, bet kā atrast sevi? Reizēm šķiet, ka manī ir diezgan liels tukšums, nenoteiktība. Līdz šim pašpārliecinātības u.c. uzlabošanai izmantoju 'fake it till you make it' metodi, vienkārši kopējot man zināmo vīriešu uzvedību un dzīvesstilu, un kaut cik tas ir palīdzējis, bet šī iekšējā tukšuma dēļ baidos, ka varu kļūt par tukšu čaulu. Bet mans mērķis ir tieši pretējs. Attīstīt iekšieni, un par ārieni vienalga.

Nesen runāju ar draudzeni par šo tēmu, un viņa teica, ka negrib izcelties, bet grib būt kā visi. Ko domājat par viņas viedokli? Diemžēl nepajautāju, kādēļ viņa tā uzskata.
26.12.2014 22:03 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ha-ha, Rainis bija nekam nederīgs bez Aspazijas.. Ja viņam nebūtu tik stipra aizmugure kā Aspazija, tad viņu mūsdienās neviens neatcerētos.++ kaut viens cilveks ar realam zinasanam!
26.12.2014 22:20 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Neredzat, ka kārtējais trollis? pamaniju pec tupas neko nezinosas atbildes:)
26.12.2014 22:21 |

Reitings 75
Neredzat, ka kārtējais trollis?

Ja tev šķiet, ka esmu trollis, tev nav jāpiedalās šajā diskusijā. Es lūdzu padomu priekš sevis, neko vairāk.
26.12.2014 22:21 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Padomu sev, kur visu laiku pati slavini vīriešus, tak skaidrs kā diena - troļļotājs. No individuālisma ne miņas nav un nebūs - troļļojies tālāk
26.12.2014 22:22 |

Reitings 747
Reģ: 21.09.2014
Ha-ha, Rainis bija nekam nederīgs bez Aspazijas.. Ja viņam nebūtu tik stipra aizmugure kā Aspazija, tad viņu mūsdienās neviens neatcerētos.++ k

Aha. Ka tad! Nu ko tad tā stiprā aizmugure Raini momentā nenogremdēja kad šamais ar citām sāka pīties, bet tikai histērijas bezpalīdzīgi rīkoja?
26.12.2014 22:22 |

Reitings 75
Padomu sev, kur visu laiku pati slavini vīriešus, tak skaidrs kā diena - troļļotājs.

Atvaino, nepadomāju, ka uzrakstīt ko labu par vīriešiem šajā forumā skaitās troļļošana.
26.12.2014 22:23 |

Reitings 29
Reģ: 12.01.2014
Grūti būs kaut ko mainīt, ja nepieņem sevi tādu, kāda esi pašreizējā mirklī. :) Ir iemesls, kādēļ tu pašlaik esi tāda, kāda esi. Mēģini šos iemeslus izprast, tas būs pirmais solis uz izmaiņām.
Ja grūti sasniegt mērķus, tad padomā, vai tas ir patiešām tas, ko vēlies. Varbūt tie ir sabiedrības uzspiesti mērķi un pati vēlies pavisam ko citu..? Ja nē, tad varbūt vienkārši pašdisciplīnas jautājums.
Vienkārši dari to, kas tev jādara un nepārdzīvo, ka esi kautrīga un kāda vēl tik.. jo sevis nosodīšana nepalīdzēs. Klusi un mierīgi dodies uz savu mērķi un nešausti sevi, ja nepiederi kaut kādai klišejai par spilgtajām personībām. Man šķiet, ka pēc tā spilgtā individuālista tēla vienkārši kāro tavs ego, lai pašapliecinātos.
26.12.2014 22:24 |

Reitings 75
No individuālisma ne miņas nav un nebūs

Apple Pie, ko tu saproti ar individuālismu? Man tas nozīmē uzskatos un rīcībā neatkarīgu personību, varbūt tev ko citu. Nezinu kā mans uzskats, ka starp vīriešiem ir daudz individuālistu, mani padara par neindividuālisti.
26.12.2014 22:25 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
aj, nedirs te un nestāsti tagad :D
26.12.2014 22:27 |

Reitings 75
Ema, liels paldies par atbildi :) Taisnība, ka gluži nepieņemu sevi tādu, kāda esmu šobrīd, gribu ātrāk izmainīties uz labo pusi. Par iemesliem esmu daudz domājusi, bet nevēlos te atklāt (personiski), taču nejūtu īsti, ka man tas ļoti palīdzētu. Šķiet, ka pagātne ir pagātne un dzīvi var mainīt jebkurā brīdī, bet grūti salauzt ieradumus. Pašdisciplīna ir problēma, taisnība. Bieži slinkums, domāju, ka sākšu kaut ko darīt pēc ''5 minūtēm'' un tā paiet visa diena, neizdarot neko, pat nepamanu, kā laiks paskrien...

nešausti sevi, ja nepiederi kaut kādai klišejai par spilgtajām personībām

Man vienkārši šķiet, ka tiem cilvēkiem ir daudz bagātāka iekšējā pasaule, nekā man. Par sevi reizēm domāju, ka manī ir daudz tukšuma, neziņas, maz patiesu interešu un viedokļu. Varbūt neesmu sevi vēl atradusi, nezinu.
26.12.2014 22:31 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Man neliekas, ka tas ir īsti individuālisms, ko tu apraksti. Un tāda tipa sievietes, kādas tu apraksti, jāmeklē starp pirmajām, kas gāja karos kopā ar vīriešiem, pirmajām lidotājām, zinātniecēm. Starp populārām sievietēm tādas būs grūti atrast.
Bet kāpēc tu gribi tāda būt? Būt sievietei ir lielā mērā dāvana. Vīrietis nekad nespēs just pasauli tā kā sieviete. Un ļauties sajūtām, just, izdzīvot, tas neizslēdz būšanu stiprai. Kleopatra tāpat mīlēja un pieņēma varbūt brīžiem muļķīgus unuz emocijām balstītus lēmumus, bet tāpat Ēģipte viņu atceras kā līdz šim dižāko valdnieci. Karaliene Elizabete I līdzīgi.
Kādēļ gribēt dzīvot robotisku dzīvi?
26.12.2014 22:31 |

Reitings 75
Bet kāpēc tu gribi tāda būt? Būt sievietei ir lielā mērā dāvana. Vīrietis nekad nespēs just pasauli tā kā sieviete. Un ļauties sajūtām, just, izdzīvot, tas neizslēdz būšanu stiprai. Kleopatra tāpat mīlēja un pieņēma varbūt brīžiem muļķīgus unuz emocijām balstītus lēmumus, bet tāpat Ēģipte viņu atceras kā līdz šim dižāko valdnieci. Karaliene Elizabete I līdzīgi.

Vari paskaidrot sīkāk? Man šķiet, ka vīriešiem jau tā emociju pasaule ir tāda pati, kā sievietēm. Tāpat vīrieši iemīlas, jūt, nav taču viņi bezjūtīgi automāti.

Kādēļ gribēt dzīvot robotisku dzīvi?

Vienreiz man kāds cilvēks teica to pašu, bet godīgi sakot es nesaprotu, kāpēc. Man nešķiet, ka kaut kas manā aprakstā būtu robotisks :)
26.12.2014 22:37 |

Reitings 747
Reģ: 21.09.2014
Kubiete kā vienmēr nejēgā bļaustās, bet kad kāds uzdod jautājumu uz kuru nav atbildes tad salocās un ieslīd atvilknē.
26.12.2014 22:39 |

Reitings 29
Man liekas, ka tu maldies tādēļ, ka nemeklē īstajā vietā. ;) Bet es spriežu pēc sevis. Varbūt dīvaini izklausīsies, bet prātam ne vienmēr vajaga klausīt. Prāts ir pilns ar klišejām, žurnālu un grāmatu gudrībām. Atļaujies nezināt, nesaprast un vienkārši atslābsti :) Īstais ceļš atnāks tad, kad pati ar prātu sev neliksi šķēršļus. Piemēram - padomā, kas ir tas, par ko tu parasti iedomājies pirms aizmigšanas, kad iekšējā analīze un visi šabloni ir pieklusuši, kas ir kaut kāds tavs sapnis, kuru vēlies piepildīt.
Patiesībā jau jebkurš cilvēks vienkārši vēlas būt laimīgs, prāts reizēm skatās uz tādiem spilgtajiem individuālistiem un tad sāk likties, ka viņiem ir viss un viņi ir laimīgi, un tad liekas, ka tas arī ir mans ceļš.
Iekšējā pasaule nav jābūvē no nulles. Tā jau ir katrā cilvēkā iekšā, bet atkal ir jautājums - vai tu meklē pareizajā vietā. Ja tu interesētos par lietām un ietu uz mērķi, kas ar tevi patiešām rezonē, tad process būtu patīkamāks un nebūtu tik daudz jāpiespiežas. Vīrietim varbūt sasniegumi nāk caur sevis pārvarēšanu, sievietei, manuprāt, ir jābauda process.
26.12.2014 22:42 |

Reitings 29
Būt sievietei ir lielā mērā dāvana. Vīrietis nekad nespēs just pasauli tā kā sieviete. Un ļauties sajūtām, just, izdzīvot, tas neizslēdz būšanu stiprai.

Arī es šim nepiekrītu. Mēs visi esam vienkārši cilvēki un neviens nav īpašāks. Emocijas un pasaules uztvere ir dota abiem, jautājums ir - cik daudz mēs no tā parādam pārējiem.
26.12.2014 22:46 |

Reitings 75
Sameklēju individuālisma definīciju, lai nerastos pārpratumi par to, ko ar to domāju :)

individualism
noun

1. the habit or principle of being independent and self-reliant.
"a culture that celebrates individualism and wealth"
synonyms: independence, self-direction, self-reliance, freethinking, free thought, originality; More
self-centred feeling or conduct; egoism.

Ema, nu godīgi sakot es nedomāju par to, kas mani padarīs laimīgu. Nezinu vai tas ir pareizi. Bet šķiet, ka tagad esmu šāda, nākotnē būšu citāda, un ja tagad izlemšu par savu laimi, tad varbūt mainoties manai personībai arī tā izdomātā laime man vairs nešķitīs nekas labs. Nu piemēram ja mani vecāki nebūtu bērnībā piespieduši darīt dažas lietas, kas man dziļi riebās un šķita pilnīgi nevajadzīgas, tad tagad man būtu ļoti smagi. Toreiz man bija viens viedoklis par laimi, tagad cits. Tādēļ es labāk izvirzu sev mērķus, ko gribu sasniegt, nedomājot vai gala rezultātā būšu laimīga vai nē. Man šķiet, ka tāpat lielākā daļa cilvēku nav diez ko laimīgi, lai gan varbūt kļūdos :)
26.12.2014 22:49 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Vai uzskatāt, ka arī esat šāds cilvēks?
Jā.
26.12.2014 22:50 |

Reitings 237
Reģ: 29.01.2009
Uzskatu sevi par stipru sievieti.
Esmu sasniegusi mērķus, kas ne tik sen atpakaļ vēl bija tikai neizsapņotas fantāzijas.
Esmu karjeriste, mani mērķi nav saistīti ar koka iestādīšanu, vīra apņemšanu un bērnu dzemdēšanu.
Mēdzu sev atgādināt, ka jābūt uzmanīgai ar savām vēlmēm, jo tās var piepildīties. ;)
Gadu skaits man gaužām mazs un izskats arī mazliet pēc bērna, taču tas nav liedzis man saņemt komplimentus, ka no manis ir ko mācīties. Godīgi, tas rada mazliet biedējošu divkāršas atbildības sajūtu.
Kā sasniegt mērķus - definēt tos. Kad skaidri ir zināms, ko vēlos, tad atliek tikai hard work un nekādas vaļības.
Ir tikai viens liels mīnuss tajā visā - ir pagrūti atrast vīrieti, kas būtu tikpat spēcīgs un spējīgs savaldīt.
26.12.2014 22:52 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Tuvākais cilvēks daudz ko var palīdzēt lai atrastu sevi dzīves ceļa meklējumos. Jebkurš cilvēks ir spējīgs uz daudz ko. Vajag tikai saņemties.
26.12.2014 22:52 |

Reitings 75
Smaidu, paldies par atbildi :)
Kā sasniegt mērķus - definēt tos. Kad skaidri ir zināms, ko vēlos, tad atliek tikai hard work un nekādas vaļības.

Kā tu sevi motivē uz to hard work? Tev nekad nav tā, ka ir vienkārši nogurums, slinkums, gribas atpūsties? Man ir tā, ka citreiz varu strādāt visu nedēļu 24/7 līdz diviem naktī, bet citreiz visu nedēļu nu pilnīgi neko nevaru saņemties izdarīt. Lai gan esmu pilnīgi droša, ka mērķi man ir īstie, nevaru pat iedomāties sevi darām ko citu :)
26.12.2014 22:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits