Esmu bezcerīgs gadījums?

Reitings 96
Reģ: 10.03.2012
Nu, tādad. Nedaudz par sevi, pirms uzdodu savu galveno jautājumu.
Man ir 20 gadi, esmu pabeigusi pamatskolu. (Jā, man nav vidējās izlglītības) jo biju ''problēmu bērns'' kas ne par ko negribēja mācīties un uzskatīja, ka bez izglītības būs izcila biznesmene! :D
Biznesu es izmēģināju, taču tas nav man. Man vienkārši nepatīk. Īstenībā, es nezinu kas man PATĪK.
Protams, ka ar pamata izglītību neko labāku kā tirdzniecības darbu es nevaru dabūt. Tagad, kad esmu nākusi pie prātiņa, ļoooti gribas mācīties. Bet tā laikam ir tā lielākā problēma, jo man nav īsti nosprausts mērķis, par ko.... kas es gribu būt. Šobrīd gribu pabeigt vidējo, bet...pēc tam? Es vienkārši eju cauri Latvijas skolām, dažādām profesijām un blisinos. Es tiešām esmu bezcerīgs gadījums?
Laikam tad gribu pajautāt Jums.. Vai uzreiz pēc pamatskolas/vidusskolas zinājāt, par ko gribat mācīties tālāk? Vai arī mācaties/strādājat bet gribat mainīt savu profesiju un kādēļ?
Anyway, jauku Sestdienas vakaru!
01.11.2014 21:40 |

Reitings 460
Reģ: 18.09.2014
kaiva nesatraucies :D augstākā izglītība ir tikai labs palīginstruments personībai. Es zinu daudzus cilvēkus, kas ir nolauzuši augstāko izglītību un tagad strāda pa 300eiro uz rokas mēnesī jau ntos gadus un nemaz nav spējīgi neko mainīt :D
01.11.2014 22:14 |

Reitings 160
Reģ: 17.07.2010
Nez, man piemēram jau no bērnības bija savi mērķi, ne konkrēti, bet tomēr. Nekad man nebija pat prātā ienācis pamest skolu, vienmēr esmu zinājusi, ka mācīšos augstskolā. Varbūt tas ir atkarīgs no audzināšanas, jo nu mani vecāki nekad nepieļautu, ka es neeju vidusskolā.
Ko es mācīšos, izlēmu tikai pavasarī pirms 12. klases beigšanas. Visu laiku biju skatījusies citā virzienā, taču pārdomāju. Tagad, kad mācos augstskolā, man ir diezgan konkrēti mērķi, kurus ļoti vēlos sasniegt.

Nu labi, lai arī cik dīvaina nebūtu šī situācija, bezcerīgs gadījums tu neesi. Ja jau esi nākusi pie prāta un tagad gribi mācīties.. es noteikti ietu vakarskolā, tur laikam to 3 gadu vielu apgūst ātrāk nekā 3 gadu laikā, paralēli strādātu. Un pēc tam, iestātos augstskolā, neklātienē un arī strādātu.
01.11.2014 22:15 |

Reitings 460
abols100- man liekas, ka tev vairāk gadi par 3gadu izglītību nemaz nav, bet tā turēt, labi nākotnes plāni trešklasnieciņam

neko nezini :D cik man gadu :D es jau pelnu kamēr tu sedi vecākiem uz kakla :D
01.11.2014 22:16 |

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
kaiva- vai tad bērns ir kāds sviests? nezināju, laikam dzīvoju citā dimensijā:-D un necentos tevi apvainot, vnk nesaprotu kādam ir jābūt indivīdam, lai nevēlētos pat pabeigt vidusskolu..
nezinu, kurš teica par to, ka var izsisties pat ar pamatskolas izglītību, tad varu pateikt tik to, ka ja nav kāda stabila, naudīga aizmugure, tad tālāk par trauku mazgātāju tikt nav iespējams( daži indivīdi tik, kuriem tiešām iedzimts talants un izcila smadzene)
01.11.2014 22:19 |

Reitings 160
Varbūt tie ar pamatskolas izglītību izsitās 80tajos un 90tajos gados, bet ja tagad, tad noteikti tie ir tikai daži izņēmumi.
tikai ja biezs maks....
01.11.2014 22:22 |

Reitings 460
tad varu pateikt tik to, ka ja nav kāda stabila, naudīga aizmugure, tad tālāk par trauku mazgātāju tikt nav iespējams

Atklāšu noslēpumu :D Tāpat notiek ar vidējo izglītību ieguvušajiem un arī ar augstako izglītību ieguvušajiem :D Ja nav naudīgas aizmugures tad par kasieri vai sekretāri tālāk netikt :D
Tak lielākajai daļai rimi, maksimas kasieru ir vidēja izglītība LOL :D

Latvijā var izsisties tikai ar naudu :D Tavu labo ideju noraks naudas trūkums :D
01.11.2014 22:24 |

Reitings 160
Un par to bērnu jau nevajag uztvert kā apvainojumu. Vienkārši, esmu dzirdējusi, ka mācības pamet, jo paliek stāvoklī. un pa pieciem gadiem tu varēji 5x palikt stāvoklī.
01.11.2014 22:24 |

Reitings 2609
Reģ: 11.11.2013
Koo Latvijā izsities ar naudu? Ko Tu.. Ja gribi but deputāts, JĀ. Normālās kompānijās nafig to naudu.
01.11.2014 22:26 |

Reitings 2288
abols100- piedod, bet lielāku tukšpauri neesmu redzējusi. Izej ārpus mājas un visiem, kurus satiksi pajautā vai to ko viņi ieguvuši(labi apmaksātu darbu, māju, mašīnu un citas fīčas) ir ar aizmuguri vai nē? Visi pabeidz augstskolu(bakalauru vai pat papildus maģistru) un lielākā daļa paši sev taciņu izraka uz to zelta dzīvi. Nedzīvo puisīt ilūzijās..
01.11.2014 22:27 |

Reitings 2288
Mūsdienās pat tiem, kuriem bagāti vecāki nedod naudu saviem bērniem, bet liek pašīem kārpītie, lai saprastu, ka nekas nenāk tā pat vien, un arī viņiem tas bija jānopelna ar smagu darbu un daudziem gadiem..
01.11.2014 22:30 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Latvijā var izsisties tikai ar naudu Tavu labo ideju noraks naudas trūkums

Tās ir sliņķa atrunas, nekas vairāk
01.11.2014 22:31 |

Reitings 460
Tās ir sliņķa atrunas, nekas vairāk

Nu nu :D Latvijā notiek šādi
Okey ja esi beidzis augtskolu uzņemējdarbībā (vecāki, vecis u.c sponsorējuši)

Bet tādiem cilvekiem kā kaiva dabut finasējumu kaut no kaut kadiem projektiem nereāli :D Jo tur jau noteikumos iestrādāts ka tev jābūt ar tadu un tadu izglītību :D

Vari nāk kaut vai ar kvantu datora konceptu nevienam tas neinteresēs :D
01.11.2014 22:36 |

Reitings 3551
Bet tādiem cilvekiem kā kaiva dabut finasējumu kaut no kaut kadiem projektiem nereāli Jo tur jau noteikumos iestrādāts ka tev jābūt ar tadu un tadu izglītību

Protams vienmēr vieglāk ir ja tevi kāds aiz rociņas vadā un ar karotīti baro. Labāk un vienkāršāk ir ja tevi kāds nodrošina un bīda, bet ja tā aizmugure kaut kad nobrūk tad pats nokritīsi atpakaļ tur kur biji sākumā.
01.11.2014 22:45 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Nekad neesmu gribējis par kaut ko kļūt. Negribu strādāt. Esmu tas tips, kas katru rītu burkšķēdams dodās uz gateri, jo ģimene jābaro. Pagaidām esmu pusmūža vecuma students. Bezdarbnieks. Sievietei vismaz vienmēr ir barotāja starp kājām.
01.11.2014 22:59 |

Reitings 460
Protams vienmēr vieglāk ir ja tevi kāds aiz rociņas vadā un ar karotīti baro. Labāk un vienkāršāk ir ja tevi kāds nodrošina un bīda, bet ja tā aizmugure kaut kad nobrūk tad pats nokritīsi atpakaļ tur kur biji sākumā.

Labi pieņemsim mani javadā aiz rociņas :D

Bet iedomājies cilvēks izdomā ģeniāla biznesa ideja tās finansēšanai vajag 15000 eiro, bet šis cilvēks strādā pa 300eiro uz rokas un dēļ izglītības nevar atrast labāk atmaksātu darbu 150 eiro aiziet komunālajos un pārejais ēšanā u.c, kā arī viņam nav sava īpašuma (ķīlas) vai bagāta galvotāja. Kā tu domā vai kāds vispār kāds dos viņam aizdevumu aiznesot tikai biznesa plānu uz banku, protams ka nē :D Cik ilga laikā viņs varētu sakrāt 15000 eiro domājams savas dzīves laikā nevarētu...
01.11.2014 23:00 |

Reitings 3551
Bet iedomājies cilvēks izdomā ģeniāla biznesa ideja tās finansēšanai vajag 15000 eiro, bet šis cilvēks strādā pa 300eiro uz rokas un dēļ izglītības nevar atrast labāk atmaksātu darbu 150 eiro aiziet komunālajos un pārejais ēšanā u.c, kā arī viņam nav sava īpašuma (ķīlas) vai bagāta galvotāja. Kā tu domā vai kāds vispār kāds dos viņam aizdevumu aiznesot tikai biznesa plānu uz banku, protams ka nē Cik ilga laikā viņs varētu sakrāt 15000 eiro domājams savas dzīves laikā nevarētu...

Pirmkārt atrodi uzņēmumu kuru tava ģeniāla ideja var ieinteresēt. Ja tā tiešām ir ģeniāla, tad darbs tev tur būs. Apgūsti pieredzi un krāj praktiskās zināšanas. Ja tiešām esi vērtīgs darbinieks, pelnīsi diezgan labi. Tad arī sāc izmantot uzkrātās zināšanas, praksi un pieredzi lai iegūtu finansējumu savām turpmākajām idejām. Ja būs prāts un apķērība, mācēsi izmantot iegūto pieredzi un sakarus varēsi arī iegūt finansējumu jau savai uzņēmējdarbībai.

Uzreiz neviens tev nedos putukrējumu ar zemenēm, tas nu ir jāsaprot.
01.11.2014 23:09 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
ja esi beidzis augtskolu uzņemējdarbībā (vecāki, vecis u.c sponsorējuši)

Ir tāda lieta kā budžeta grupa, tas viens. Otrkārt, ir arī tāda lieta kā studiju (un studējošā) kredīts, ko vidusmēra ģimenes Latvijā mierīgi var pavilkt. Treškārt, ne visi, kam ir augstāka izglītība, turpmākos 10 savas dzīves gadus strādā par 300 uz rokas. Nevajag tad iet studēt programmās, kur ir garantēta minimālā alga. Tajā pašā IT, ja vien ir kaut nedaudz intereses, vismaz pāris gadus atpakaļ budžeta vietas pakaļ meta. Piestrādāt var sākt jau ļoti drīz, algas šajā jomā arī parasti ir stipri vien virs minimālās.

Ar ģeniālu biznesa ideju ir dažādas atbalsta programmas jaunajiem uzņēmējiem, kur tev to naudu uz smieklīgiem procentiem iedos. Ja ideja ir tik ģeniāla, atdot nebūs problēmu.

Es nesaku, ka viss ir tik viegli un elementāri, nē, bet apgalvot, ka bez bagātiem sponsoriem nekur, neko un nekā - tas ir pārspīlēti, ābolīt.
02.11.2014 07:41 |

Reitings 17280
...un izglītība uzņēmējdarbībā negarantē spēju vadīt uzņēmumu. Tāpat, kā šādas izglītības trūkums nenozīmē, ka uzņēmumu vadīt nevarēsi. Ja izlemt veidot kaut ko sev tuvā jomā (farmācija, kaut vai), tad reizēm jomas pārzināšana dod vairāk, nekā uzņēmējdarbības pārzināšana.
02.11.2014 07:43 |

Reitings 17280
Kaiva:

Vakarskolu var mierīgi apvienot ar darbu, es tev ieteiktu drīzāk šādu variantu, nevis tālmācību, jo nu, šaubos, ka ar tālmācība apgūtu izglītību būs viegli sākt studēt (man ir aizspriedumi pret tālmācību).

Pa šiem gadiem izdomāsi, ko studēt. Studēt arī ir iespējams neklātienē, tāpēc neredzu iemeslu, kāpēc ne?

Es zināju, ko gribu mācīties tālāk, pie tam, zināju jau no kādas 9 klases. Rezultāts? Pēc gada nomainīju studiju programmu. Šobrīd strādāju, profesiju mainīt itkā negribētu, bet ir viena joma, kurā gribētu iegūt citu (papildus) izglītību. Nē, divas jomas, īstenībā :)
02.11.2014 07:48 |

Reitings 231
Reģ: 29.01.2009
Cik stulbi ieteikumi. Vienkārši brīnos. Autorei - man ir 24, tāpat kā Tu, gribu mācīties. Mācos augstāko, taču diemžēl joprojām īsti arī nezinu savu sapņu nodarbošanos. Tagad mācos medicīnu, vienmēr noderēs un ir bez maksas. Izglītība ir jāiegūst pašapziņai vai, ja patiešām gribas iejusties jomā. Man gan ir pirmais variants. Tev iesaku sapūst vaigus un mācīties kādā prof. skolā. Būs uzreiz gan izglītība, gan arods :) Izdomā, kas Tev varētu interesēt, ko Tu varēsi vēlāk papildināt un tamlīdzīgi. Turklāt bonusā vēl vidusskola - pēc tam visi ceļi uz augstāko vaļā. Veiksmi! :)
02.11.2014 07:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits