Vai man kas jāmaina tikai tādēļ, ka no sabiedrības viedokļa esmu dīvaine?

Reitings 3
Reģ: 28.10.2014
Nezinu, vai šī ir īstā vieta, kur visu manu sakāmo ievietot, bet īsumā - nupat te piereģistrējos un principā vēlējos dzirdēt citu meiteņu viedokļus par manu dzīvi, jo man reāli ir sajūta, ka atšķiros no lielākās daļas sieviešu. Man pašreiz ir 23 gadi, esmu studente. Man nekad nav bijušas romantiskas attiecības ar kādu cilvēku un es tās arī nevēlos. Nekad neesmu vēlējusies sev puisi. Homoseksuāla neesmu, to zinu noteikti, bet arī vīrieši mani neinteresē. Es spēju novērtēt simpātiskus un nesimpātiskus vīriešus, bet tā ir vienīgi tāda estētiska novērtēšana. Piemēram, ja kādu ieraugu, nodomāju "jā, viņš ir glīts", bet tas arī viss, nav nekādas vēlmes uzzināt par viņu ko vairāk vai iepazīties tuvāk. Uzmetu skatienu un aizmirstu. Šajā pašā sakarā jāpiebilst arī, ka man nepatīk, ja man pievērš uzmanību. Neesmu no tām glītākajām meitenēm un tādēļ puiši mani īpaši neievēro, bet ja kāds sāk to darīt, izturos pieklājīgi, bet galvā ir tikai viena doma "liec man svētu mieru", jūtos nepatīkami, neveikli un izmantoju jebkādu izdevību, lai no viņa aizšmauktu.

Reizēm domāju, ka varbūt vienkārši neesmu radīta attiecībām. Pēc rakstura esmu liels vientulis un noslēgts cilvēks un ja pavisam godīgi, tad arī diezgan egoistiska un ne pārāk labs cilvēks. Vislabāk jūtos vienatnē un sadzīvot ar mani ir grūti. Mana dzīve rit mājas-universitāte-mājas aplī, bet mani tas apmierina. Draudzenes brīnās un bola acis un ik pa laikam cenšas mani izvilkt te uz klubiem, te mājas ballītēm, bet man tādas vietas un tādi pasākumi nepatīk. Tad nu nesen saņēmu tekstu, ka ja nevēlos sev attiecības, tad man jāārstējas.

Mans jautājums jums ir - vai mana dzīve nav normāla? Vai man būtu kaut kas jāmaina tikai tāpēc, ka mana vecuma meitenes ir aktīvas ballētājas un ar puišiem pie sāniem? Vai man jāmainās pat tad, ja ar savu dzīvi esmu apmierināta?

Un paldies, ka izlasījāt:)
29.10.2014 00:09 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt, Tava situācija īsti normāla nav. Tāpēc gan jau arī te raksti. Cilvēks tomēr ir sociāla būtne.. Varbūt šī ir tā situācija, kad varētu apmeklēt psihoterapeitu ..
29.10.2014 08:49 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Es vienmēr esmu bijis savādais, kuram sabiedrība un steriotipi ir pie kājas. Mani nekad īsti nav uztraucis citu viedoklis par mani. Es gan tajā ieklausos un procesoju izteikto informāciju, bet tāpat daru pa savam.
Ko es gribēju pateikt - tādi cilvēki kā Tu staigā starp mums un viņi ir tik pat normāli, kā visi pārējie. Es pat teiktu, ka daudz normālāki par pelēko masu.
29.10.2014 08:55 |

Reitings 559
Reģ: 08.06.2014
Es uzskatu,ka tev nekas nav jāmaina,ja to negribi un jūties apmierināta ar savu dzīvi. :)
Ir arī cilvēki,kuri visu mūžu nodzīvo vieni. Un? Ja negrib,tad priekš kam? Un es uzskatu,ka tas nav nekas nenormāls. ;)

Par to ballēšanos. Varbūt vienkārši draudzenes grib ar tevi labi laiku pavadīt? Vēlās ar tevi satikties?
Ja tiešām negribās,tad varbūt jāmaina draugi,kuriem būtu līdzīgas intereses ar tevi?
29.10.2014 09:02 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Uzskatu, ka jāmaina kaut kas ir tikai tad, ja tu pati to vēlies, ja tu pati vēlies pārmaiņas. Ja tevi apmierna šī brīža dzīve, tad nekas nav jāmaina. Vienalga, ko saka kkādas draudzenes vai cosmo. Nav visiem pa varītēm jālien attiecībās, ja viņi to nevēlas vai jāskrien tusēties. Kāda starpība vai kādam citam tava dzīve un situācija liekas normāla vai nē? Galvenais ir tavas sajūtas, jo tā ir tava dzīve.
Ja tu pati jūties labi, tad neko nemaini, jo tā ir tava dzīve. Ja sagribēsies kādreiz pašai(nevis pēc sabiedrības vai draudzeņu izteikumiem) kaut ko mainīt, tad arī mainīsi.
29.10.2014 09:08 |

10 gadi
Reitings 1002
Reģ: 24.09.2010
Jā, Tava dzīve nav normāla, jo normāli nozīmē atbilst kaut kādām vispārpieņemtām sabiedrības normām un stereotipiem. Bet tas "nenormālums" nav slikts, ne arī labs. Tas vienkarši tā ir. Tas, ka Tevi "nevelk" ne pie viena, ne pie otra dzimuma, varētu nozīmēt vai nu kādus personības kompleksus, vai, visticamāk, to, ka Tu esi aseksuāla būtne. Tas nav nekas tāds, sievietēm tas ir gana izplatīts, tāpēc ir par termins "frigida". Ja Tevi tas apmierina un Tu to neizjūti kā problēmu, Tev par to nav jāuztraucas un nav jāpakārtojas kaut kādām Tev personīgi neaktuālām normām. Bet Tev arī jāsaprot, ka Tu ej pa "grūto ceļu", ka būs jāuzklausa sabiedrības sašutums, ka nedzīvo kā citi.
29.10.2014 09:24 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Kad man bija 23 gadi un es pārvācos dzīvot viena, tad arī lielākā daļa domāja, ka man nav visi 100 mājās. Nebiju no tusētājām, izbaudīju mājas mieru un harmoniju. Viena. Man nebija problēmu komunicēt ar kolēģiem, bet es nemeklēju vīrieti. Es biju laimīga tāda, kāda biju. Un nospļāvos uz apkārtējo domām. Pienāca brīdis, kad man pašai gribējās savā dzīvē pārmaiņas un es biju gatava ielaist mīlestību. Ja tāds brīdis nebūtu pienācis, tad vēl joprojām laimīga un viena dzīvotu savā dzīvoklītī ar 2 kaķiem.
Bērnībā man bija kaimiņiene vārdā Ņina - sirsnīga krievu tantiņa ap gadiem 80, kura visu mūžu bija nostrādājusi eļļas rūpnīcā, dzīvoja viena savā vienistabas dzīvoklī, reizi pa reizei satika savas draudzenes un bija laimīga. Viņai nekad neesot bijis dzīvesbiedrs. Sirsnīgāku un jaukāku cilvēku grūti atrast. Bet visi apkārtējie kaimiņi grozīja galvas un teica, ka Ņina esot nenormāla. Tāpēc, ka neesot pieņemts tā dzīvot. Kāpēc?
29.10.2014 09:25 |

Reitings 728
Reģ: 13.10.2009
Absolūti nekas tev nav sevī jāmaina,lai tikai "iekļautos barā". Ja šādi dzīvojot,tu jūties komfortabli,tad nevajag sevi piespiest. Ne par velti cilvēki mēdz būt gan introverti,gan ekstraverti.
29.10.2014 09:47 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Tava situācija neizklausās normāla. Jau vien tas,ka tava ikdiena aprobežojas ar mājas - Universitāte liekas dīvaini. Izklausies pēc garlaicīgas būtnes, kas sev ir sastāstījusi, ka tas ir normāli. Ja tev tas liktos normāli, nebūtu šīs diskusijas.
29.10.2014 11:04 |

Reitings 110
Reģ: 12.09.2014
Katram mums ir sava dzīve un tiesības izvēlēties, kā to pavadīt. Ja jūties labi, neklausies citos.
29.10.2014 11:07 |

Reitings 413
Reģ: 12.04.2010
Ļoti patīk _paris viedoklis!
Varbūt kļūdos, bet man šķiet, ka tomēr līdz galam nejūties īsti savā ādā.
Protams, ērti esi iekārtojusies savā komforta zonā, bet varbūt ir jāmēģina izkāpt no viņas ārā? Kaut tikai pamēģinot.. nedaudz gaišāk skatīties uz sabiedrību un aktivitātēm kopumā.
29.10.2014 11:12 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
tā uzspiešana, ka cilvēks ir sociāla būtne, un ja viņš nesocializējas, nav normāls, vispār ir !@#$%.
"esi smaidīgs,atvērts, enerģisks, komunikabls, jo CILVĒKAM TĀDAM JĀBŪT."
KĀPĒC? ja meitene nestrādā ar klientiem un vienīgā saskare ir lielveikalā vai iestādēs noformējot papīrus, kāpēc viņai jāiet un jāsocializējas? kāpēc jādara, kas nepatīk? man zināmam cilvekam arī pārējie cilvēki besī kā tādi - uzbāzīgi, stulbi, stereotipiski, klačojas, neinteresanti, bet taču JĀSOCIALIZĒJAS un viņi lien klāt, jo ķipa tas esot cilvēkam atbilstoši. Meitene nāk puišu bariņam klāt un uzprasās uz komplimentiem, runā runāšanas pēc.
kaitina, ka skolas arī šo uzspiež. no samērīgā modeļa, kad skolēni klasē strādāja gan individuāli, gan pa pāriem, grupām, kritiskā domāšana ved uz tādu modeli, ka 80% notiek prezentācijās, grupu darbos, diskusijās, jo 21. gs. galvenā prasme esot būt sociālam cilvēkam, mācēt sevi pasniegt.
Bet kur paliek izvēle? Kāpēc man jāsadarbojas pret pašas gribu? Un vēl ar tiem, kas man nepatīk? Tāpēc, ka tagad tāds uzskats un cilvēkiem kā vienam ir jāmainās. Šī bija pretruna, ko saskatīju šajā mācīšanās metožu kopumā - kuras veido cilvēku, kurš ir individualitāte un spēj kritiski pieņemt lēmumus, neatkarīgi no masas viedokļa, bet pašā procesā viņam neļauj būt individuālam un tādam, kāds viņš vēlas būt - noslēgts.
29.10.2014 11:25 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
katram savi putni galvā.
Reizēm domāju, ka varbūt vienkārši neesmu radīta attiecībām
aizej pie dziednieces/asttraloģes, pateiks laiku kad apprecēsies. Mans ilgi vēl būs jāgaida, tapēc pagaidām kādu laiku netikšos nearvienu.
29.10.2014 11:27 |

Reitings 6
Reģ: 29.01.2009
Man arī līdzīga situācija, jūtos labi viena, uz neko neiespringstu, neskatoties, ka es savā draugu lokā esmu vienīgā, kurai nav attiecības. Dzīvoju sev, ar laiku sākšu veltīties citiem.
29.10.2014 17:27 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
kaitina, ka skolas arī šo uzspiež. no samērīgā modeļa, kad skolēni klasē strādāja gan individuāli, gan pa pāriem, grupām, kritiskā domāšana ved uz tādu modeli, ka 80% notiek prezentācijās, grupu darbos, diskusijās, jo 21. gs. galvenā prasme esot būt sociālam cilvēkam, mācēt sevi pasniegt.
Bet kur paliek izvēle? Kāpēc man jāsadarbojas pret pašas gribu? Un vēl ar tiem, kas man nepatīk? Tāpēc, ka tagad tāds uzskats un cilvēkiem kā vienam ir jāmainās. Šī bija pretruna, ko saskatīju šajā mācīšanās metožu kopumā - kuras veido cilvēku, kurš ir individualitāte un spēj kritiski pieņemt lēmumus, neatkarīgi no masas viedokļa, bet pašā procesā viņam neļauj būt individuālam un tādam, kāds viņš vēlas būt - noslēgts.

No vienas puses, jā, kāpēc uzspiest? Es arī esmu vienpate un labprātāk darbojos savā nodabā, rakstu referātus, nevis taisu grupu darbus. Bet, no otras puses raugoties, tomēr esmu pateicīga studiju gadiem, kas palīdzēja izkāpt no savas komforta zonas, attīstīt prezentēšanas spējas, līdera prasmes un darbošanos komandā. Jo mūsdienās šīs lietas tiešām ir nozīmīgas, manā profesijā jo īpaši. Bez manis uzskaitītajām spējām daudzās vietās pat darba interviju nevarēs sarunāt bez sapratnes, kā sevi noprezentēt, kur nu vēl veiksmīgi strādāt.
29.10.2014 17:36 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Nē,Tev nav jāmainās,un,jā,Tu esi normāla. Pirmkārt jau-kas ir normāls? Šim vārdam nemaz nav viena pareiza definīcja. Otrs,ja Tu pati esi laimīga,tad pārējie var droši iet dirs,kuriem nepatīk,ka nedzīvo pēc viņu pieņemtajiem standartiem.

Arī es šobrīd esmu pieņēmusi dažus lēmumus par kuriem esmu 80% pārliecināta,ka tie nemainīsies,jo līdzīga rakstura lēmumus esmu pieņēmusi jau pagātnē(precīzāk 7 gadus atpakaļ),un nekas nav mainījies,tieši otrādi,mana pārliecība konkrētā lietā ir tikai nostiprinājusies. Ir kāds,kurš pasaka,ka es daru nepareizi,ka būšu mūžam nelaimīga,un vispār,ka es tā nedrīkstu darīt. Taču neviens neiedomājas,ka tas ir tas,ko es vēlos,un,ka tas ir tas,kas mani darīs laimīgu. Cilvēki ir tik ļoti apmāti ar to,lai veidotu apkārtējos pēc saviem ieskatiem,ka aizmirst pajautāt/uzklausīt/sadzirdēt,kas īsti otru cilvēku dara laimīgu. Galu galā,ir taču karjeristi un ir ģimenes cilvēki. Ir zinātnieki un ir mākslinieki.

Vēl nomaini draugus,un tici man,apkārt ir arī Tavi domubiedri. :)
29.10.2014 19:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)