Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Gripas potes - kaitiigas veseliibai?

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Shoreiz es nerunaashu par taadaam poteem, bez kuraam cilveece piedziivotu masu epideemijas ar lielu bojaagaajusho skaitu, bet gan par visparastaako gripas poti.
Es agraak nekad nebiju taadas taisiijusi un patiesiibaa arii reizes, kad man bija gripa, vareeju saskaitiit uz rokas pirkstiem, lai gan daudzas reizes biju cieshaa kontaktaa ar gripas slimnieku, man klaat nekas nelipa. Tagad studiju deelj naakaas taisiit ik gadu, un peeksnji es saaku slimot arvien biezjaak tieshi ar gripu. Sarunaas ar paziistamajiem, kursabiedriem utt. daudzi atzina, ka saaka slimot vairaak tieshi tad, kad uztaisiija poti.
Juusu domas, noveerojumi? Vai ir kaada, kurai ir tieshi otraadi - peec potes nav saslimusi ne reizi ar gripu tajaa gadaa?
25.09.2014 01:02 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Hmm, zinu, ka bija skolas laikā iespeja poteties. Es biju vienīgā klasē, kura nepotējās, ne ar kādās potēm. Man mamma neatbalstīja, jo viņai dēļ potēm tieši ir novājināta imūnsistēma.
Nekad ar gripu neesmu slimojusi.
25.09.2014 01:07 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Potes, potes potes, ir vēls. Daudz vārdu pote tekstā.
25.09.2014 01:10 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Neuzskatu, ka tas būtu akūti nepieciešams. Ja var nepotēt, tad priekškam potēt? (nerunāju par lietām, kuras tomēr vajadzētu)
25.09.2014 01:18 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
Ja tic visam, ko tv stāsta(REN TV sūdu detektīvi), tad tajās potēs esot dzīvsudrabs un miljons dažādas indes, kas sakot novājina imumitāti un tādējādi trenē imūnsistēmu. Vienīgais, ko attiecīga pote nedara, ir nerada imunitāti pret attiecīgo slimību. Atbildību neuzņemās ne izstradātāji, ne ārsti, ne imunologi. Mātes nezin kam ticēt un ko potēt bērnam. Es arī ne.
25.09.2014 01:24 |

Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Radiniece, kurai mediķes izglītība neiesaka taisīt šāda veida potes. Vairs neatceros ko viņa tur skaidroja, bet pati noteikti neesmu no tiem cilvēkiem, kura skries iepotēt katru jaunizdomāto poti. Un es vispār dzīvē ar gripu neesmu slimojusi, un vispār neatceros kad pēdējo reizi slimoju - tfu, tfu, tfu!!! Parastu saaukstēšanos neskaitu, bet arī reti.
25.09.2014 01:28 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
O, tieši gribēju taisīt diskusiju par potēm! :)
Nekad neesmu potējusies pret gripu, nekad arī neesmu saslimusi. Šādas sezonālās potes īsti neatbalstu, kaut vai tāpēc vien, ka man šķiet - nav jēgas. Bet par to dzīvsudrabu - tikpat daudz sū.. mūsu organisms uzņem arī ēdot saldētās pangasijas un maķīšus katru nedēļu.
Potes priet "lielajām" slimībām gan atbalstu. Es runāju par hepatītu, masalām, encifalītu. Slimības, kuru vīrusi nemodificējas katru sezonu, kā tas ir ar gripu. Tāpēc jau tās potes ne vienmēr strādā. Tomēr tā jaunā mode, uzskatīt, ka potes izraisa autismu, ir nu... Mēs te visi būtu debīli dārzeņi. Ir pat mātes, kas savu bērnu pret stingumkrampjiem nepotē - manā uztverē bezatbildīgas pret sava bērna veselību. Tas ir kā tās apmātās vegānes, kas ne savam bērnam ne kaķim nedod gaļu vai pienu.
25.09.2014 02:44 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Nemāku teikt vai tā bija sagadīšanās vai tiešām tas bija potes dēļ, bet mamma pāris gadus atpakaļ sapotējās pret gribu (tajā dienā izskatījās un jutās vesela) un jau nākamajā dienā saslima, pie tam smagāk nekā parasti.
25.09.2014 08:55 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Potes priet "lielajām" slimībām gan atbalstu. Es runāju par hepatītu, masalām, encifalītu. Slimības, kuru vīrusi nemodificējas katru sezonu, kā tas ir ar gripu. Tāpēc jau tās potes ne vienmēr strādā. Tomēr tā jaunā mode, uzskatīt, ka potes izraisa autismu, ir nu... Mēs te visi būtu debīli dārzeņi. Ir pat mātes, kas savu bērnu pret stingumkrampjiem nepotē - manā uztverē bezatbildīgas pret sava bērna veselību. Tas ir kā tās apmātās vegānes, kas ne savam bērnam ne kaķim nedod gaļu vai pienu.

Tieši tas pats, ko es teiktu.
Tagad gan tās potes vairs neesot tik kaitīgas kā krievu laikos, kad bija pilnas ar visādiem sū..., bet nu - tieši tā - vai nu obligāti mums vajag katru jaunizcepto vakcīnu? Protams - viedokļi dalās, bet - par visām tām potēm tik daudz slikta dzirdēts, ka tas tomēr liek aizdomāties. Arī obligātās potes daudziem bērniem izraisījušas lielāku ļaunumu kā labumu, pat ar letālām sekām...
25.09.2014 09:06 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Nē, nēesmu potējusies un nemaz netaisos. Tas viss ir vienkārši labs naudas pelnīšanas avots farmācijas industrijai. Cilvēka dabīgā imunitāte ir visstiprākais vairogs pret visām zarazām. Vajag stiprināt to, nevis špricēt visu pēc kārtas.
25.09.2014 09:18 |

Reitings 339
Reģ: 04.08.2013
es šādas potes tomēr labāk izvēlos neveikt, jo neesmu slimīga un pat gada "karstajos" slimošanas laikos ļoti reti nākas kaut ko noķert.
bet tomēr nesen viena uzdevuma ietvaros nācās pētīt diezgan daudz info tieši par visādām potēm un vakcinācijām, un sapratu, ka ar laiku tomēr tas var izraisīt arī negatīvu efektu. vairāk runājot par vecumdienām, ka rodas lielāks risks saslimt, piemēram, ar atrītu un tā.
bet pret smagajām slimībām tomēr vajag potēt.
domāju, ka neatbalstu, ja tagad bērnus pat pret vējbakām potē, mazā vecumā taču viegli izslimot un miers, nekā pēc tam cīnīties ar iespējamām sekām.
25.09.2014 09:18 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Vakcīna nav brīnumlīdzeklis pret slimību, tā ir profilakse imūnsistēmas uzlabošanai. Jūtīgam un uzņēmīgam organismam tie var izraisīt slimības simptomus.
Ja paskatās vēsturē, vakcinējot tika izglābts miljoniem dzīvību un nav vairs tādas epidēmijas kā viduslaikos.
Pret gripu var potēties vai nē, es agrāk potējos jo darba vieta to apmaksāja, nebija nekādu problēmu.
Ja neskaita bērnu potes, tad domāju, ka pieaugušiem vajadzētu potēties pret A,B hepatītu, ērču encefalītu, difteriju. Šīs ir smagas slimības un sekās no tām var palikt visu mūžu.
25.09.2014 09:28 |

Reitings 1149
Reģ: 15.01.2014
Reiz bērnībā mani sapotēja pret gripu un es ļoti veiksmīgi arī saslimu ar to :) Nākamā reize bija tikai pēc angīna, kad visa skola bija gripas pārpludināta.
Viss vairāk gripa nav bijusi tpu tpu tpu. Vairāk nepotēšos.
25.09.2014 09:48 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Gripas vīrusam ir dažādi paveidi (daudz).. Vakcīna katru gadu tiek izstrādāta pret attiecīgā laika posmā konstatētiem populārākajiem veidiem. Tas arī izskaidro, kāpēc tomēr ir iespējams saslimt ar gripu pēc vakcinācijas.

Vakcinēties īpaši ieteicams ir imūnnovājinātiem cilvēkiem (kuriem ir pamatā kāda cita hroniska slimība), grūtniecēm vajadzētu būt vakcinētām.. tāpēc, ka šajās situācijās gripas klātbūtne var būt bīstama, pat letāla!
25.09.2014 10:22 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits