Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

E-grāmatu lasītājs KOBO Aura

Reitings 196
Reģ: 28.06.2012
Sveikas meitenes. :)
Ir vēlme iegādāties šo elektronisko grāmatu lasītāju. Vai kādai no jums ir bijusi ar šo pieredze? Varbūt kāda zinošāka var pateikt, vai ir vērts šo pirkt, vai varbūt ir kas labāks par šo? Skatījos vairākus variantus un sakarīgākais likās šis. Varbūt kādai vēl ir ko ieteikt?
04.09.2014 21:22 |

Reitings 188
Reģ: 29.01.2009
Man pašai ir Kindle Paperwhite, ļoti ļoti patīk nesūdzos. bet cik skatījos, LV vieglāk grāmatas dabūt iekš KOBO (neesmu LV, tā ka Kindle man ir ļoti labs variants), tā ka tas ir variants. Vienam pazīstamam ir kobo touch un arī ļoti apmierināts. Tā ka būtībā visi piedāvā aptuveni vienas un tās pašas funkcijas. Par Aura nemācēšu teikt, bet nu būtībā, ja izmanto vienkārši grāmatu lasīšanai, kam tas arī ir paredzēts, un negribi nekādas n-tās funkcijas, tad vienalga, kāds modelis, arī paši vienkāršākie būs labi :)
04.09.2014 21:28 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Meitenes, paskaidrojiet, kā tas ir! :) Ja, piemēram, man ir mācību materiāli PDF formātā, es viņus varu lasīt arī šādā grāmatā? Nu, ja man nav planšetes.
04.09.2014 21:29 |

Reitings 196
Mincis- Visdrīzākais, ka jā, Tikai jāskatās, vai tevis izvēlētais aparāts atbalsta PDF formātu. Arī es daļēji šāda iemesla pēc vēlos šādu lasītāju, jo studiju materiāli lielākoties ir elektroniski un šādā veidā ir vieglāk lasīt arī citas grāmatas, jo nav tās jānēsā līdzi, varu ērti piekļūt vārdnīcai, ja ko nesaprotu un ir arī citas fīčas.
04.09.2014 21:36 |

Reitings 24
Reģ: 26.08.2014
Minci - es nezinu, vai šādā var, bet šodien redzēju euronics veikalā planšetes par mazām naudiņām, kādi 70 eiro uz atlaidi bija, tas tā - starpcitu :)
04.09.2014 21:37 |

Reitings 188
PDF failus var lasīt lielākoties visos e-grāmatu lasītājos, bet lielai daļai nevar ērti pārslēgties vai pārvietoties pa failu - t.i. ja lapa liela, var gadīties, ka Tev rāda daļu lapas un tad jābīdās šurpu turpu lai izlasītu visu tekstu. Taču netā ir pieejami konvertētāji, kas bez maksas pārkonvertēs pdf uz e-grāmatu lasītāja atbalstīto failu, tad tas būs ērtāk.
E-grāmatu lasītājam pa manam lielākā priekšrocība ir tā, ka nav ekrāna atspīdums, kā tas ir planšetēm, telefoniem un datoriem. Tādejādi acis tā nenogurst lasot. Tagad jaunie nāk ar iebūvēto apgaismojumu, bet tas ir savādāks kā citās elektroiekārtās. Repsektīvi, ja ir e-grāmatu lasītājs, bez tā apgaismojuma, tad tumsā viņu lasīt nevar, pie ieslēgtas gaismas, kā parastu grāmatu, spožā saulē nav jāaizklāj ekrāns vai kas tāds, vēl labāk viss lasāms. Ekrāns izskatās patiešām gandrīz kā grāmatas lapa
04.09.2014 21:43 |

Reitings 196
etebazile- Planšetēs arī var lasīt PDF materiālus, tikai ļoti ātri nogurst un sāk sāpēt acis. Tieši šāda iemesla dēļ arī iesaka iegādāties e-lasītājus, kuriem ir e-ink (e-tintes) ekrāns, kurš ir draudzīgs acīm un maksimāli pietuvināts grāmatas lasīšanas pieredzei. Ar tādu darboties var ļoti ilgi, jo tas ir speciāls ekrāns. Planšetēs un telefonos tāda nav. Plus, planšete ir jālādē vidēji reizi 3 dienās, bet šādam aparātam baterija tur ap 2 mēnešiem. :)
04.09.2014 21:47 |

Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
Orchid, Tu varbūt arī zini, kuri ir tie modeļi, kas ir ar šo īpašo apgaismojumu un "īstas lapas" efektu? Es arī metu aci uz e-grāmatu lasītāju, bet gribas kaut ko kvalitatīvu, pēc iespējas saaudzīgāku acīm, jo ikdienā jau tā daudz laika tiek pavadīs pie datora ekrāna.
04.09.2014 21:49 |

Reitings 24
Reģ: 26.08.2014
HLoja - paldies par izglītošanu! nebiju īsti aizdomājusies par to, ka acīm slikti. visu laiku ipadā lasīju grāmatas, laikam būs japainteresējas par to e-ink vairak, paldies :)
04.09.2014 21:54 |

Reitings 196
Alondra- Tādā gadījumā ir jāskatās uz modeļiem, kuriem ir built in light (iebūvēta gaismiņa). Ir pieejami arī speciali vāciņi lasītājam ar gaismiņu, piemēram šāds.
Jo bildē redzamajam Sony lasītājam nav tāds īpašais ekrāns bet var nopirkt šādu vāciņu.
04.09.2014 21:57 |

Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Visi e-ink ekrāni ir plus/mīnus vienādi un tiešām lasot ir kā īsta grāmata vai uz lapas drukāts teksts. Un neražo vairs grāmatu lasītājus, kuriem nebūtu apgaismojuma manuprāt. Es gan lietoju 7 gadus vecu Kindle un nesūdzos.
04.09.2014 21:59 |

Reitings 188
Būtībā visiem e-grāmatu lasītājiem ir tas "īstās lapas efekts", e-ink tehnoloģija. Vienkāršākajiem nav iespējams tas fona apgaismojums (tas arī nebūs tāds kā planšetēs). Bet ja svarīga ir cena, tas nav būtisks faktors, jo tumsā zem segas diez vai lasīsi :)
Parastajiem var iegādāties piestirpināmo gaismiņu, ja ļoti gribas, piemēram http://www.ebay.co.uk/itm/Bright-Mini-Flexible-Clip-On-LED-Light-Book-Reading-Lamp-For-E-Book-Reader-B029-/140773567268?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item20c6c22b24
kindle paperwhite ir apgaismojamais ekrāns, no kobo apgaismojamie ir laikam kobo touch and kobo aura. Bet to gaismiņu var arī izslēgt, tā ka ja ir nedaudz lielāks budžets, tad varbūt ir tā vērts. Ja studijām domāts, tad kojās varbūt pie naktslampiņas sanāk lasīt, lai biedram netraucē vai varbūt vilcienā vai kkur citur lasīt. Par citām firmām uzreiz nemācēšu teikt
04.09.2014 22:01 |

Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
PDF failus lasīt ar tiem 6" ekrāniem, gan nav īpaši ērti.
04.09.2014 22:03 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Orchid, Tu varbūt arī zini, kuri ir tie modeļi, kas ir ar šo īpašo apgaismojumu un "īstas lapas" efektu?

Man ir Kindle Paperwhite - tas ir tāda veida.

PDF tur var ielādēt, bet tas nav īpaši ērti. E-grāmatu lasītājs ir aptuveni A5 formātā, bet PDF dokuments ir A4, līdz ar to burtiņi ir ļoti maziņi. PDF dokumentam nevar kā MOBI mainīt burtu izmēru. Bet internetā ir miljons un viens konvertētājs, kas šādā gadījumā palīdz, kaut gan tādā gadījumā mēdz nesmuki sabīdīt tekstu.
04.09.2014 22:04 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Nemaaceeshu pateikt par KOBO, bet man pashai ir shaads Atbalsta lielaako dalju failus, nebremzee, ir smuks. Nopirku arii vaacinju ar lampinju Bet cik esmu saskaarusies ar lasiitaajiem, vinji visi +/- ir vienaadi. Nevajag tachu nekaadas speciaalaas fiichas, lai lasiitu graamatas.
05.09.2014 00:20 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits