Sveikas!
Šogad es beidzu 12.klasi un man jau sen būtu vajadzējis izvēlēties studiju virzienu, ar kuru vēlētos saistīt savu turpmāko dzīvi. Kā tad. Jau kopš vidusskolas sākuma apskaudu ikvienu, kurš zināja, ar ko vēlas nodarboties, ko dzīvē grib sasniegt.
Vārdu sakot, mācīties man patīk, tiešām. Gadu izlaist es nevēlos, taču maksāt astronomiskas summas par studijām, par kurām neesmu pārliecināta, ka tās mani aizrauj, nepavisam negribu.
Protams, daži varianti man ir. Esmu apmeklējusi arī skolas karjeras konsultanti, bet nekas diži skaidrāks nekļuva. Viņa tikai norādīja virzienu - Humanitārais.
Šobrīd es varu padalīties ar saviem 4 variantiem, no kuriem neesmu pārliecināta ne par vienu. Ironiski, bet nāksies izvēlēties. Un jā, es zinu, ka tās ir pilnībā dažādas jomas.
1)LKA Starpkultūru sakari Latvija - Dānija
Šeit mani biedē darba iespējas pēc studijām, un tas, ka iegūstamais grāds ir mākslās - kur ar tādu?
2)LU Moderno valodu un biznesa studijas
Ekonomika nav gluži mana stiprā puse, taču izklausās interesanti.
3)RSU Audiologopēdija
Mazliet uztraucos par to iestājpārbaudījumu un mācību apjomu.
4)LU Matemātiķis - Statistiķis
Es būtu ļoti pateicīga, ja jūs dalītos ar savām domām un pieredzi, kas varbūt spētu man palīdzēt. Diezgan liela panika sāk iestāties. Es zinu, ka būšu laimīga, kad būšu izvēlējusies un iestājusies, bet priekšā ir tas grūtākais - izlemt.
P.s. Vai kāda nezina, kur var izmācīties par redaktoru? Tā intereses pēc.