Jūsu darba vietas - kā sākāt?

10 gadiPatīk
Reitings 4937
Reģ: 31.10.2010
Sveikas!

Tātad vēlējos pavaicāt - kur jūs strādājat un kā atradāt šo darbu - internets, prese, caur pazīstamajiem, utt? Kāda bija pati pirmā darba vieta?

Man nedaudz pāri 20 gadiem un kauns atzīties, bet nav vēl nekādas darba pieredzes. Šajā vasarā ļoti vēlos to mainīt, darba sludinājumu jau ir simtiem, vienīgi nespēju saprast, kāds darbs man būtu piemērotāks. Zinu, ka labāk patīk strādāt ar papīriem, nekā cilvēkiem, pārvaldu vairākas svešvalodas. Neesmu baltrocīte, varu darīt daudz ko. Ar ko būtu labāk sākt?
21.05.2014 22:30 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Reāli strādāt sāku tikai pēc universitātes pabeigšanas (bakalaurs). Pirms tam pāris mēnešus piestrādāju savas universitātes vienā katedrā, bet beigās nevarēju savienot ar studijām un metu mieru.
Pirmo darbu atradu pēc sludinājuma. Tad bija treknie gadi un šķiet ņēma visus, arī bez pieredzes :D. Tagadējo darbu dabūju, jo draudzene mani tur ieteica. Gāja pati uz interviju, bet viņa jau bija dabūjusi darbu un iegrūda šiem rokās manu CV :).
22.05.2014 09:07 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Pirmais darbs caur pazīšanos uzreiz pēc vidusskolas. Tajā darbā sapratu, kādā jomā gribētu strādāt.
Otro darbu dabūju ievietojot savu sludinājumu ss.lv. Man piezvanīja un uzreiz paņēma darbā un pats svarīgākais bija tas, ka pārzināju grāmatvedības programmu (kas nav bijusi un joprojām nav ļoti populārākajām), jo viņiem vajadzēja gatavu darbinieku, nevis tādu, kurš vēl jāapmāca. Tajā darbā vēl vairāk sapratu, ko vēlos darīt/par ko strādāt (precīzs amats). Tiku pie paaugstinājuma, bet bija konflikts ar jauno vadību.
Trešo (tagadējo darba vietu) dabūju arī ievietojot savu sludinājumu ss.lv. Piezvanīja no uzņēmuma un palūdza atsūtīt cv. Uzaicināja uz interviju un bija skaidrs, ka darbu dabūšu. Gribētu mainīt darba vietu, jo uz tagadējo darbu sarežģīti tikt + algu gribas lielāku un darba mazāk :D Tomēr tieši šādam amatam reti, kad ir sludinājumi. Un ja ir, tad atkal atrašanās vietas man nav piemērotas vai arī ir papildus pienākumi, kas mani neinteresē/nevēlos darīt.
Pirms gada biju vienā intervijā, kur darba pienākumi bija forši, atrašanās vieta - ideāla, bet... alga gana štruntīga, turklāt palasot atsauksmes, sapratu, ka tur viss baisi stingri (slimības lapas utt.). Man vajag cilvēciskāku attieksmi. attiecīgi, protams, arī pati daru max, lai darba devējs nav zaudētājs. Slimības lapas bezjēgā neņemu, no darba uz pāris h atprasos, bet noteikti tās atstrādāju. Nu mana darba vietā tā forši ir šajā ziņā. Tik tā atrašanās vieta un nu alga gan mūsu laikiem varēja būt lielāka.
22.05.2014 10:20 |

Reitings 810
Reģ: 29.01.2009
Pirmajam darbam, lai arī tajā brīdī nemeklēju darbu, mani ieteica - piekritu, jo tas bija paralēli studijām. Un tur bija mani foršākie kolēģi.
Tagadējo darbu caur sludinājumiem atradu.
Un tagad caur sludinājumiem meklēju nākamo darbu.
22.05.2014 10:25 |

Reitings 157
Reģ: 14.05.2014
Manuprāt pareizi būtu iet strādāt jomā, kurā Tu gribētu strādāt arī pēc 10 un 20 gadiem.
Iesāc kā pratikants - kādā uzņēmumā, kas piedāvā darbu praktikantiem un, ja pierādīsi sevi, tad iespējams Tev piedāvās darbu tajā pašā uzņēmumā, ja ne - būs pieredzes + ko CV ierakstīt.

http://www.prakse.lv/vacancy/vacancyList

Ja nezini ko gribi darīt, kas būtu tas, ko vēlies un darbu šobrīd meklē tikai kā peļņas avotu. Sludinājumi ir ok, bet tur dažreiz apšaubāmi darba devēji liek sludinājumus. Bet labāk izmanto tādas vietnes kā cv.lv kur vari iesūtīt pati savu cv un nosūtīt tiem, kas atbilst Taviem kritēriejiem darba meklēšanas jomā.

Lai Tev veicas! (sun)
22.05.2014 10:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)