Es vispār tā sāku skriet, kad atmetu pīpēšanu, baidījos palikt resna, tas bija rudens 2009. gads, tad es centos skriet tā 2-3x nedēļā pa 30min - 1h , tā mēnesi noskrēju, man nekad tas nelikās grūti, skrēju gar jūru, biju vienīgā skrējēja var teikt :D , pēc tam kaut kad 1 gadu atkal tā pamēģināju, nesanāca, jo biju slinka, kādas pāris reizes izskrēju ar to viss beidzās :D
Un vasarā, pirmo reizi uzvilku kedas un devos skriet, tas bija 28 jūlijs, bija karsts, smacīgs, noskrēju 7,11km 1reizē, bez problēmām, un sapratu ka man ir jāpiedalās kaut kur, 18. augustā jau noskrēju Nike Riga run 10km, lēni, bet noskrēju, bija briesmīgs karstums, to gan atceros, šur tur neizturami, man tās bija mokas, biju pirms tam izskrējusi 8 treniņus no 1km - 7km distancēm :D, pēc tam kaut kā pamazām skrēju pa mazām distancēm, pārsvarā ļoti vēlos vasaras vakaros vai pat naktī, es izšķīros no drauga, tas man palīdzēja, tā es sevi glābu no pārdzīvojuma, gāju skriet, 14. septembrī jau noskrēju pirmo pusmaratonu 22km treniņā 2h un 7min, tālāk jau manas distances kļuva arvien garākas un ātrākas :D, un tagad jau skrienu daudz, bet man ir tāda sajūta ka skrienu par daudz.
Svarīgākais - lēni, vienmērīgi un vakarā kad nav masas cilvēku, vai ideāli ja pa mežu.