Attiecibas ar musulmani.

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Sveikas.

Jautasu isi un konkreti tam meitenem, kuras ir bijusas attiecibas vai joprojam ir ar musulmanu virieti.
Varat mazliet noraksturot savas attiecibas?
Esat laimigas?

Ja nevelaties rakstit publiski var ari vestule uzrakstit.

:) Jauku dienu visam!
25.03.2014 16:35 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Tuscany,

Albānijā esmu ļoti bieži arī darba lietas ir saistītas ar šo valsti. Ceļot kāre un citi hobiji mani ir izvilinājuši izpētīt šo neskarto zemes malu. Tamdēļ zinot reālo situāciju zināms pāsrteigums ko tādu lasīt negatīvu, kas pierāda cik patiesība maz vai neko zina par šo valsti.
Konkrētā valsts gluži nav islāmisti, ja labi pašķir vēsturi, tad viņi ir izveidojuši atsevišķu islāma paveidu ko sauc par bektashismu (lai Ottomāņu laikā varētu nodarboties ar tirdzniecību).. jebkurš musulmanis jums pateiks, ka šī jaunizveidotā islāma ticība (ko pazīst vislabāk turki) ir teju kā katoļiem atzars luterāņi... nu jā ir mošejas, bet ir arī citas baznīcas viena otrai blakus un atšķirībā no valstīm, kur reliģija ir nr.1 konkrētajā valstī nekad nav bijušas domstarpības, vai publiski strīdi, debates utt...
25.03.2014 20:33 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
DIO, tas, ka tev ir cita veida pieredze, nenozīmē vis, ka tu zini visu par šo valsti un es nezinu neko. Man ar šo valsti ir daudz tuvāka saikne par darba darīšanām, un reālā situācija, kuru esmu piedzīvojusi es, kopumā ir diezgan nomācoša. ar reliģiju tai tiešām ir mazs sakars.
25.03.2014 20:46 |

Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
Šeit laikam divas grupiņas izveidojušās: PAR UN PRET. Es pievienojos PRET attiecībām ar musulmani( vai jebkādas citas rases pārstāvi). Manuprāt, latviešiem jāprecās ar latviešiem, lietuviešiem ar lietuviešiem utt.. Tikai tā mēs saglabāsim savu tautu un audzināsim patriotiskus bērnus. Cik latviešu būs pēc 50 gadiem, ja visas saprecēsies ar ārzemniekiem??
25.03.2014 20:52 |

Reitings 4703
Donata,

atvaino, nevēlējos Tevi aizskart, neņem ļoti pie sirds.
Šāds pieņēmums radās, jo tomēr ir starpība, vai esi pabijis tikai Tirānā un tās apkaimē, vai tomēr esi redzējis arī visu valsti, kas ir tik dažāda, skarbie ziemeļi, brīnišķīgie dienvidi, Ohridas puse.. vārdu sakot burvīga valsts ar ļoti labu un ātri augošu infrastruktūru.
25.03.2014 21:01 |

Reitings 6299
ļoti labu infrastruktūru? :D neesmu satikusi nevienu albāni, kurš tā uzskatītu, vai infrastruktūras novērtējumus, pēc kuriem tā varētu noprast. varbūt man gadījies redzēt sagrozītus datus. Bet Tavs viedoklis droši vien ir visaptverošāks un objektīvāks par pašu iedzīvotāju viedokli.
25.03.2014 21:15 |

Reitings 4703
Donata,
jā infrastruktūru. Redz albāņi, kas ceļo savu valsti un zina savu valsti (jo joprojām daudzi nemaz nav izceļojuši savu zemi), ir ļoti lepni par tās izaugsmi.
Tirāna manā skatījumā ir ļoti garlaicīga pilsēta, tur nav ko redzēt.. daudz romi, tas gan.
Nu lūk, vēlreiz neņem tik ļoti pie sirds, ļoti jūtās tavos komentāros, ka esi aizvainota. Ja kādreiz vajag interesantus ietiekumus ko apskatīt, ja nu kādreiz izdomāsi apceļot, droši vaicā.
Šovakar šo sarunu esmu beigusi.
Mirupashim
25.03.2014 21:27 |

Reitings 3084
Man kantējās klāt viens musulmanis, viņiem jau patīk blondās zilacītes. Taču, ja kristietība ir ļoti liberāla, tad islāms manā skatījumā ir dzīvesveids un pārliecība. Tā ir cita pasaule, cita domāšana, nu manā gadījumā vīrietis bija dzimis un uzaudzis musulmaņu zemē. Tāpēc jau uzreiz liku noprast, ka neesmu ieinteresēta. Lai gan mana māsa ir precējusies ar musulmani, tas nav mainījis manu attieksmi pret reliģiju un viņu ieražām. Man, kā ateistu bērnam ir grūti pieņemt to, ka ar reliģiju var piedzimt. Bet es tik tā, pie sevis spriedelēju, iemīlēties nav nācies. Un mīlēt arī ne.
25.03.2014 22:05 |

Reitings 19
Reģ: 04.02.2014
DIO, Tavs vīrs taču ir albānis, vai ne?:)
25.03.2014 22:11 |

Reitings 6299
neuztraucies tik ļoti, neesmu aizvainota, man pat prieks, ka kāds par Albāniju saka tik labus vārdus, vienkārši man, savukārt, Tavos komentāros ir jūtama liela augstprātība. Es ļoti atvainojos, ka uzdrošinājos spriest par Albānijas situāciju pēc manis redzētā Tirānā, kas ir Albānijas galvaspilsēta un vienlaikus lielākā pilsēta. Parasti ap galvaspilsētām infrastruktūra ir vissakārtotākā, bet acīmredzot es kļūdos, un, pēc Tevis teiktā spriežot, Albānijas mazāk stratēģiskos punktos ir lieliski ceļi ar tīrām ceļmalām un daudzām universitātēm, slimnīcām un citiem attīstītās pasaules labumiem. Žēl tikai, ka statistikas dati šo lielisko situāciju neapstiprina.
25.03.2014 22:24 |

Reitings 92
Reģ: 26.07.2012
viņi var būt cēlušies no neradikālas valsts, Eiropā gadu desmitiem dzīvojoši, supermoderni un reliģiju nepiekopjoši, ar augstāko izglītību, bet tā musulmaņu kultūra no viņiem nav izskaužama. Paltrakā netīs un harēmu neveidos, bet parasti viņiem ir pārcelusies uz Eiropu visa ģimene ar omītēm, māsīcām un tēvočiem, viņi dzīvo vienā klanā, runā savā valodā, taisa savus ēdienus, svin savus svētkus un ievēro savas tradīcijas. Ar musulmaņu izcelsmes vīrieti nav iespējams izveidot eiropeisku ģimeni. Viņi ātri aizsvilstas dusmās, ir drausmīgi greizsirdīgi un privātīpašnieciski, grib pirmdzimtos dēlus un dēlus mīl vairāk kā meitas. viņiem ir paradums strīdoties vēlēt sliktu (citiem vārdiem, nolādēt). draudzēties, strādāt kopā, ok, bet ne veidot ģimeni.

+++
Mana pieredze lidziga!
25.03.2014 23:12 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Lai arī cik brīvi domājoša, toleranta, liberāla es nebūtu, tomēr, pēc pusgada padzīvošanas Stambulā (kas ne tuvu nav tā izteiktākā Islama pilsēta), man ir radušies aizspriedumi pret rietumnieces savienību ar musulmaņu zemju pārstāvi. Un es nerunāju par tiem, ar zemu ienākumu līmeni, no daudzbērnu ģimenēm, reliģiozajiem.. Es runāju par normāliem, moderniem, ne-reliģioziem, vienīgajiem bērniem no pārtikušām ģimenēm, modes žurnālu īpašniekiem un filmu režisoriem. Es nesaku, ka viņi ir slikti, bet viņiem ir citāds skatījums uz sievietes vietu attiecībās, kā arī uz saviem pienākumiem attiecībās. Lai vai kā arī viņi censtos, tomēr būs greizsirdība, būs krāpšana, būs meli.. Tas tā, no pieredzes un tikai. Tomēr ir lietas, kas ir kultūrā tik pašsaprotamas, ka viņi tās pat nespēj citiem izskaidrot.
Ja tevi interesē mans Austrumu stāsts, droši raksti vēstuli.
25.03.2014 23:32 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ja sieviete pati par sevi ir pakljaaviiga un vinjai patiik, ka viirietis pienjem leemumu vinjas vietaa, tad ar liberaalaaku musulmani var kaut kas izveidoties. Man zinaamajos gadiijumos sievietes bija ar raksturinju un gribeeja buut liidzveertiigas attieciibaas, taapeec arii viss beidzaas ar smagu traci un skjirshanos. Tomeer latvietes, krievietes ir paaraak pieradushas pie taa, ka vinjaam attieciibaas pieder savs vaards un ir sava teikshana, kas iet pretrunaa ar to modeli, kas musulmanjiem ir iemaaciits no mazotnes ka viirietim vienmeer pieder galavaards.
25.03.2014 23:58 |

Reitings 188
Reģ: 16.04.2011
Šarlote so gadjumu mana draudzene stastija pirms nedeļas, draudzene pazina šo siev. :(
26.03.2014 00:35 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Varat mani tagad sadedzinæt uz sārta, bet es no tādu sugu vīriešiem mūku pa gabalu. Man ir reāli bail no viņiem.
26.03.2014 08:50 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
sammia, jā, tā ir, kā tu saki par tām sievām - taču manu radinieču gadījumā šo vīriešu sievas ir palikušas dzimtenē un viņām regulāri tiek sūtīta nauda, savukārt Eiropas sievietes tiek izmantotas vīzu iegūšanai, tā vismaz es uzskatu.
26.03.2014 09:12 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Man pašai nav pieredzes, bet pārlasot Jūsu diskusiju, vai tiešām Jūs nepamaniet atšķirību? Dažas, kuras slavē savus vīriešus ir pieminējušas, ka viņi visu dzīvi ir nodzīvojuši kādā citā valstī, piemēram, Anglijā, Vācijā. Man jau personīgi liekas, ka uzreiz ir skaidrs, ka cilvēks ir uzaudzis citā kultūrā, iepazinies ar citām mentalitātēm un tas ir savādāk. Līdzīgi, kā mans draugs, kurš ir Latvijā dzīvojošs krievs. Jā, viņam ir mentalitāte un svarīgas krievu tradīcijas, bet domāšanā, ikdienas attieksmē redzu viņu vairāk kā latvieti, jo viņš ir piesakņojies valstij.
26.03.2014 09:27 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Liene, manuprāt, šejienes krievi nav ne latviešiem, ne Krievijas krieviem līdzīgi. Kā saka krieviski, bet pārfrāzēšu latviski - ne zivs, ne gaļa
26.03.2014 09:46 |

10 gadi
Reitings 13520
Kopš mana draudzene apprecējās ar musulmani, man tiešām ir pretenzijas pret viņiem... Es vnk nesaprotu kā var tā pilnībā izmainīt visus savus uzskatus vienā dienā! Visvairāk jau besī, ka tas musļiks pats staigā kkur ballējās pa klubiem, dzer ar draugiem, smēķē , bet draudzenei ir gandrīz vai pilnībā aizliegts tikties ar draudzenēm, reāli ja tiekamies tad uz 1 h un viņš vislaik zvana, paliek greizsirdīgs, jautā ko tieši viņa dara, cikos būs mājās utt.. Reāli tracina! Slimnieks kaut kāds... Nesaprotu kāpēc viņam redziet viss ir atļauts, bet draudzenei viss ir aizliegts!? bet nu pati vainīga, ja viņai sagādā baudu tāda dzīve, tad good luck... ;( Bet esmu vīlusies.... :((
26.03.2014 09:49 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Es pati saaku satikties ar musulmani, stastija vins man dikti, ka vina gimenee nav uzspiesta religija, protams!! Jau otraja tikshanas reizes izradija, ka man nav jadara tas, nav jadraudzejas ar draudzenem, jaizdzeshas no fb utt.... Uhh, labi, ka laimigi atshuvu!
26.03.2014 09:52 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Lai vai kā arī viņi censtos, tomēr būs greizsirdība, būs krāpšana, būs meli..

Es ari esmu dzirdejusi, ka vini krapj savas sievas. Ari man sada pieredze jau ir bijusi, nebiju gan sieva, bet draudzene.
Bet tas notiek visas valstis. Loti daudzas attiecibas. Te par cosmo, kad palasa diskusijas, tukstosiem krapsanas temu.
26.03.2014 10:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits