Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Legālās narkotikas

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Tikko noskatījos De facto sižetu par legālajām narkotikām: https://www.youtube.com/watch?v=Zi2pAckNfh0. Man gribas teikt - vienkārši ārprāts! Man paliek bail iedomājoties par to, kas šeit notiks pēc 10 un pat mazāk gadiem, ja viss tā turpināsies. Man būs jājūtas apdraudētai, izejot ārā no mājām, cerot, ka mani neapzags un nepiekaus kāds satrakojies spice lietotājs, kurš vēlas iegādāties jaunu devu? Nerunājot nemaz par bērnu laišanu vienus uz skolu un dažādiem pasākumiem. Un tie mazie bērni, kas tagad šo mēslu lieto - nākotnē dzīvos uz invaliditātes pabalstiem, jo būs kļuvuši par dārzeņiem, kā video tika minēts?

Nesen tieši redzēju video par vienu sievieti, kas manā pilsētā strādā ar cilvēkiem, kuriem ir atkarības. Jaunākajam viņas klientam ir tikai 9 !!!! gadi. Kas notiek ar pasauli?! Kā var šādas vietas darboties n-tos gadus un nespēt izdomāt veidu, kā šīs bodītes apkarot?!
24.03.2014 10:17 |

Reitings 435
Reģ: 29.01.2009
Arī skatījos. Šausmas.
Gribas tiem sīčiem pieiet klāt un sadot kārtīgi pa kaklu, lai tak atjēdzas. Viņi laikam nemaz nerēķinās ar sekām...
24.03.2014 10:25 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Jā, man tas šķiet šausmīgi, bet nu cilvēkiem ir jāmācās padomāt ar galvu. ne jau ar varu legālās bāž mutē.

Bet nu tas ir skaidrs, ka tad, kad man būs bērni, es kārtīgi nodarbošos ar šo lietu apskaidrošanu. un otra lieta-mani bērni nemācīsies centra "krutajās" skoliņās.
24.03.2014 10:25 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
katram ir dota iespēja izvēlēties. Es to neesmu mēģinājusi un nedarīšu, tie kas to mēģina un dara ir izdarījuši savu izvēli.

Nevienam pie galvas neliek automātu un nesaka pērc. katra paša personīgā izvēle kā justies laimīgam un pilnvērtīgam.
24.03.2014 10:30 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
un otra lieta-mani bērni nemācīsies centra "krutajās" skoliņās.

Ne mazāk iespaidīgi stāsti nāk no ne-centra mazāk stilīgajām skolām.. :)

Žēl, protams, ka šī problēma no valsts puses tiek gausi ''apkarota''.. droši vien ir kāds iemesls nebūt pilnībā ieinteresētiem to izskaust.

Es tik domāju..kā cilvēki, kas no šī biznesa gūst ienākumus, var naktīs iemigt?
24.03.2014 10:33 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Viena šāda tirgotava ir man tieši pretī darbam. Atklāju pavisam nejauši - stāvējām ar draudzeni un pļāpājām, viņa pēkšņi saka - tur pie tā lodziņa visu laiku nāk kaut kādu jaunieši un klauvē. Pavērojām - tik tiešām, tādi vecumā ap 15, viens pēc otra dodas pie lodziņa ar krāsainu karoziņu virsū. Nodomāju tik to vien, cik man ļoti žēl viņu vecāku. Vecāki mīlēja, loloja, audzināja normālus cilvēkus, bet viņi vienkārši ir gatavi beigt savu vēl nesākušos dzīvi kaut kāda sūda dēļ.
24.03.2014 10:36 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Spice lietotāji neapdraud citus, viņi paši sevi apdraud. Daudziem nav izpratnes par to. Tomēr tas degradē sabiedrību degradējot tās indivīdus, tam gan es piekrītu.

Man šķiet, ka tā sērga ir jāaptur ar jebkuriem līdzekļiem, jo tas mēsls nogalina cilvēkus. Pašausmināties par to jau nav māka, māka ir darīt kaut ko lietas labā. Cik no jums parakstījās par likuma grozījumiem? Bija vajadzīgi vairāki mēneši, lai savāktu nepieciešamo balsu skaitu un tā vēl ir vienkāršākā iesaistes forma. Tas, lūk, ir skumji - cik ļoti maz sabiedrību uztrauc tās nākotne.
24.03.2014 10:36 |

Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
Man liekas, ka tā ir tāda dabīga atlase, piekrītu S80, cilvēkam ir izvēle pamēģināt vai nē, ja viņš izvēlas pamēģināt, tad tā ir viņa izvēle, un l,ai cik ļoti vecāki, valsts, policija, ārsti, censtos izskaust šo sērgu, tas , kas vēlas lietot to darīs.

Ikdienā redzu šos cilvēkus, slimnīcā, viņiem nav pilnīgi nekādas kritikas, viņi uzskata , ka problēmu nav, viņi vēlas lietot, un nekas viņus nevar atturēt!

Man jau liekas, ka vainīgi esam mēs paši, jo visādas dumības galvā rodas, jo nav nekas cits ko darīt, lai aizpildītu brīvo laiku. Jaunieši, tikai vazājas bezmerķīgi apkārt, spelē datorspēles, vai guļ dīvānā un skatās tv.

Reti kurš sportists, vai cita hobija aizņemts cilvēks aizdomāsies, ka varētu uzpīpet spaisu, viņa ikdiena ir pietiekoši aizpildīta.

Domāju, ka drīz šī lieta vienkārši izies no modes, un aizmirsīsies, bet faktu, ka būs radusies, zaudēta paaudze, kura būs degradēta, tas nemaina, ļoti skumji.
24.03.2014 10:38 |

Reitings 6407
Es parakstiju, un? nekas jau nav dižu mainījies. cilvēki ir jāizglīto, lai saprot, kas tas ir un vecākiem ar saviem bērniem jāstrādā nevis jāiemet nauda un jādod saprast, ka var iet kur acis rāda.
24.03.2014 10:39 |

Reitings 1051
katram ir dota iespēja izvēlēties. Es to neesmu mēģinājusi un nedarīšu, tie kas to mēģina un dara ir izdarījuši savu izvēli.
Nevienam pie galvas neliek automātu un nesaka pērc. katra paša personīgā izvēle kā justies laimīgam un pilnvērtīgam.

To varētu teikt vairāk par pieaugušiem cilvēkiem. Lielākā daļa bērnu cenšas sekot baram un vēlas tikt atzīti. Viņi nepadomā par to, ka kaut kas tāds varētu tik ļoti kaitēt.
24.03.2014 10:39 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Mans viedoklis ir tāds, ka neviens nevienam ar varu pakaļ neskrien un pīpēt neliek. Dzīvoju centrā starp 4 točkām :D , nu man nav bail pa ielām staigāt - ir salietojošies pilsoņi, bet es neteiktu, ka viņi ir gatavi man mesties ar nazi pie rīkles. Šīs ir atkarību veicinošas vielas tāpat kā alkahols un cigaretes.
Es uzskatu, ka šīm lietām ir jāuzliek lielāks nodoklis un kaut kādi ierobežojumi, bet tie kas gribēs pīpēt pīpēs tāpat , neviens likums nevar apturēt cilvēku no pašiznīcināšanās ....
24.03.2014 10:40 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Dabiska atlase - tas par pieaugušiem, kas lieto.
Vecāku bezatbildība - mazgadīgo situācijā.
Valstij nospļauties - ja gribētu, sen būtu gan Kriminālpants, gan visādi citādi apkarots šis mēsls. Jautājums - kam tas viss ir izdevīgi.
24.03.2014 10:40 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
S80, tas viss jau notiek. Ja cilvēks tiešām interesējas par šo problēmu, tad to zina. Ir cilvēki, kuri pa skolām brauc un ar bērniem par to runā, ir fotogrāfijas uz katra stūra, internets ar to visu pilns. Bet nav jau iespējams izaudzināt visus, kamēr to mēslu var nopirkt uz katra otrā stūra.
24.03.2014 10:43 |

Reitings 9917
Es neko paraktīju un neparakstīšu, man vairāk nav saprotama un atbalstāma STOP DRUGS kustība ( agresīvi, neaudzināti ambāļi )
un man pie mājām tirgo alko 00-24 , tur neviens logus nedaudza un īpašumus nebojā ...
Personīgi man ir daudz nepatīkamāk un nedrošāk iet garām jēgu pārdzērušam vecim , nekā jēgu pārpīpējušam skolniekam :)
24.03.2014 10:45 |

Reitings 1051
wee, tad, kad kaut kas slikts notiks ar tevi vai kādu tavu tuvu cilvēku, šo legālo narkotiku dēļ, tu noteikti domāsi citādāk.
24.03.2014 10:49 |

Reitings 9917
Kimberly, nu man ir pazīstami cilvēki, kas pīpē ... so !? katra paša darīšana ... es Tev godīgi saku, mani vairāk kaitina jēgu pārdzēruši cilvēki .
Nariki nav pats trakākais , ko var satikt uz ielas
24.03.2014 10:54 |

Reitings 6407
Ance, es nerunāju par cilvēkiem, kas brauc uz skolām, izteikšos konkrētāk, vecākiem jāizglītojās pašiem un savus bērnus jāiepazīstina ar to un jādarbojās ar viņiem.

Likšu priekšā piemēru, tas varbūt nebūs labākais, bet tomēr.

Kad meitenēm bija 4 gadi viņas zināja, kas ir aliņš, bet ne tāpēc, ka bija mēģinājušas, bet bija redzējušas kā mans tētis nopērk un mēs viņām izstāstījām, kas tas ir, tas gan nebija bieži, bet viņas vienmēr izstāstīja, ja vectēvs nopirka aliņu un viņas smējās par tēti tāpat kā mēs ar savu vectēvu bērnībā , kad viņš bija iedzēris un kaunināja viņu. Tas ir, tāpēc, ka bērni zina, kas tas ir un ko tas dara. Nav jāpiedzeras, nav jārāda slikts piemērs, ir jāizstāsta un bērniem jau būs skaidrs, kas tas ir un kādas varbūt sekas.

Manā bērnībā mums mājās stāvēja dzermais bāriņā, mēs viņu nekad neaiztikām, jo zinājām, ka šitais nav domāts mums, mūsu vecāki ļoti labi informēja mūs, arī par pīpēšanu, minēšu, ka neviens no vecākiem nepīpēja un nepīpē.

Mūsdienās vecāki mazāk laika velta saviem bērniem.
24.03.2014 10:56 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ja pusaudzis domā, ka ir pieaudzis un visu saprot, tas nenozīmā, ka tā tiešām ir! Reizēm bara instinkts, vēlme tikt noteiktā sambiedrībā atzītam tīnim kļūst par prioritāti..
Saprāts paliek 2. plānā..

Manos skolas laikos pusaudži pīpēja, iedzēra.. daļa nāca pie veselā saprāta.. citi degradējās. Skumji ir tas, ka legālo narkotiku lietotājs var nepiedzīvot to mirkli, kad nāk pie ''saprāta''. :(
24.03.2014 10:58 |

Reitings 9917
nu tieši tā , par problēmām ir jārunā neviss jāizliekas , ka to nav. Sīči nezin, kas tas ir, bet citi vecāki vispār nezin, ka kas tāds ir ...
24.03.2014 11:00 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Godīgi sakot, pieaugušie mani neuztrauc. Mani uztrauc bērni. To bērnu skaits, kas spaisu pīpē ir prātam neaptverams. Un sliktākais ir tas,ka šis spaiss aizver reāli ciet širmi nereti. Ok, parastās cigaretes arī nav nekas labs, aŗī alkohols ir inde, kur nu vel bērna ķermenim, bet šie spaisi netiek pārbaudīti, pēdējā laika daudzie saindēšanās gadījumi (japiebilst,ka uz psihiatrijas un narkoloģijas centru aizved tikai tos,kas nenomierinās slimnīcā). Un tad ir tā, ka tas cilvēks tur ārdās, psiho, bet nevar zināt, ko viņs ir lietojis..
Ar skolēniem runāju, cenšos skaidrot, bet, ja lielākā daļa jau to lieto, tas ir līzīgi kā tukšu salmu kulšana.. Tur ar runāšanu vairs nekā.
24.03.2014 11:16 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Un par to kolās notiekošo..
Varu godīgi pateikt, ka skolās notiek ļoti daudz smagu gadījumu (ar ieroču pielietošanu, uzbrukšanu, šīm atkarību raisošo vielu lēkmēm utt), bet par lielāko daļu neviens nezin. Tikai tie, kas tur ir uz vietas. UN drīzāk ziņas noplūdīs no ne tik prestižam skolām nekā no Rīgas prestižajām.. Tas nu ir skaidrs.
Un mati ceļas stāvs no tā, kas bērniem ienāk prātā. Kur, nu, ja vel kāds atkal salietojies atnāk uz skolu.
24.03.2014 11:26 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits