nakts mainu darbs

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Meitenes,kuras ir stradajusas nakts mainas, ka izturejat? Kas jums deva energiju?
14.03.2014 14:55 |

Reitings 651
Reģ: 29.01.2009
Man darbs saistiits ar logistiku.. Papiiru kaudzes, datoraa jaaurbjaas.. darbs diezgan intensiivs, taa ka nekaada netaa sedeeshana vai gramatas lasihana nebija pieljaujama.. Bet tas man liekas kaa pluss, jo ja daudz darba, nav laika domaat par miegu..
Uznjeemums strada naktii uz pilnu slodzi, taa ka nekaada haljava nesanaaca..
14.03.2014 21:32 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Esmu strādājusi fizisku darbu, kurā vienu nedēļu biju dienas maiņā, otru nedēļu - nakts maiņā. Baigi čakarēja režīmu. Grūti pat atrast laiku, lai aizietu uz veikalu iepirkties, kur nu vēl pagatavot ēdienu līdzņemšanai. Bet izturēt varēju, jo tas bija vasaras darbs un bija mierinājums, ka drīz beigsies. Nenožēloju, jo tomēr pieredze. Ja nebūtu izvēles, tad strādātu arī vēlreiz nakts maiņās.
14.03.2014 21:45 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Esmu strādājusi darbā, kur divas dienas varēja iekrist dienas maiņa, tad trīs nakts maiņas, tad atkal diena un tad nakts. Sākumā vispār dienas juka ar naktīm, ejot gulēt tad, kad pilsēta tikai modās, bet ceļoties, kad logos jau izdziest gaismas bija dīvaini. No sākuma domāju, ka nebūs traki, jo vienmēr gulēt gāju ap 3:00, tāpēc likās, ka arī darbā izturēšu, taču tad, kad fiziskais darbs + nogurums darīja savu, pārliecinājos, ka sēdēt mājās un līdz rīta gaismai skatīties filmas tomēr ir savādāk kā fiziski strādājot. Darbā uznāca lūzuma punkti, kad acis lipa ciet, tādos mirkļos palīdzēja iziešana ārā un svaiga gaisa ieelpošana. Ar laiku, diemžēl, sākās veselības problēmas kā dēļ darbu nācās pamest. Domāju, ka būtu pie režīma pieradusi un viss būtu kārtībā, taču par sevi lika manīt vecās problēmas (elpas trūkums, reiboņi, viss melns gar acīm), tāpēc kopš tā laika darbu naktīs vairs neizvēlētos, jo zinot trūkumus savā veselībā, negribu ar to riskēt.
14.03.2014 22:33 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
esmu strādājusi. izgulēties pēc nakts maiņas neiespējami, vismaz man. pirmkārt, nogurums tik liels, ka aizmigt ir grūti, otrkārt, nevar atiet no darba, nākas murgot par darbu, caurs miegs. pēc vienas nakts maiņas vēl jūties, kā cilvēks, bet, ja divas un vairāk pēc kārtas - pārāk grūti. ja ir tikai darbs, tad varbūt vēl var iztikt, bet manā gadījumā bija darbs un skola.
14.03.2014 22:41 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Studiju gados strādāju nakts maiņās - bija grūti, neizgulēšanās dēļ kritās imunitāte, bet izturēju. Pēc tam, kad iesākās normāls dzīves režīms, ilgu laiku pa naktīm mani mocīja bezmiegs, nekādi nevarēju ieiet parastajā ritmā. Tagad arī gadās pa kādai bezmiega naktij, kad bērns slimo vai kad jāpabeidz kāds darbs, kam termiņi spiež, bet jūtu, ka regulāri negulēt nakti es vairs nevarētu.
14.03.2014 23:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits