Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Cik bieži Jums tā sāp galva?

Reitings 74
Reģ: 08.01.2014
Es nesaprotu, kas par lietu...

Jautājums?- cik jums bieži sāp galva?

Es pēdējā laikā ar to mokos gandrīz katru dienu..
Ahh..
01.03.2014 02:48 |

Reitings 551
Reģ: 20.07.2009
cik lielas sāpes - kā migrēna?
01.03.2014 02:57 |

Reitings 74
nu man ir tā ka reizēm pēkšņi oesāpās stipri vienā pusē un tad tā kā pamazām to spiedienu atlaiž, ja tā vairākas reizes pēc kārtas man paliek bail..

un tad ur tā kā tagad, kad man ir nelqbi spiež pakausi un sāp acis, nu tāda dīvaina sajuuta viņām..
01.03.2014 03:19 |

Reitings 74
atvainojos par gramatikas kļūdām....
01.03.2014 03:20 |

Reitings 551
Man arī spieda uz acīm un vienā pusē. bet tad tā diezgan neciešami, ka nav iespējas normāli padomāt vai kaut ko darīt. Es domāju, ka tā ir migrēna. Bet man pie reizes arī temperatūra paaugstinājās tajās reizēs..
01.03.2014 03:26 |

Reitings 551
Arī biju satraukusies, kāpēc man tā, bet kā vienīgo izskaidrojumu pagaidām rodu jūtīgajā veģetatīvajā nervu sistēmā. Arī stress, pārslodze, nervi var būt par iemeslu.
01.03.2014 03:28 |

Reitings 74
temperaturas itkā nav..

gribu gulēt, nevaru pagulēt...
01.03.2014 03:29 |

Reitings 235
Reģ: 04.04.2011
man arī diezgan bieži sāp deniņos, tāda spiedoša sajūta, bet es to norakstu uz nogurumu, ilgi sēžot pie datora, kas ietilps manos darba pienākumos. Visu dienu koncentrējoties uz ekrānu, nogurst actiņas, kas rosina galvas sāpes. Man vispār tādas lielas migrēnas, kad grūti pat no gultas piecelties un liekas, ka urbi kāds deniņos urbj, uznāk reizi pusgadā, bet tas ir, laikam, iedzimts no māmiņas. Ārstus izstaigājot krustu šķērsu, nekas nav atklāts, vienīgi maza nobīde deguna starpsieniņā, kas, kā ārsti izsprieda, varētu būt par iemeslu biežākām galvassāpēm, nezinu gan, kāpēc..
Bet varbūt apmeklē ārstu? Lai "noskenē" tevi.
01.03.2014 03:37 |

Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
Ar steigu dodies pie sāpju speciālista vai neirologa.
Asas pēkšņas sāpes, neliecina par neko labu. Iespējams vaina kādā nospiestā nervā, iespējams jau iiepriekš minētajā pārslodzē. Iemeslu var būt daudz. Tāpēc dodies pie ārsta.

Migrēna nekad nebūs asas un strauji parādijušās sāpes. Migrēnu var just nākam, ar dullumu galvā un citām specifiskām izjūtām. Migrēnas slimniecas, noteikti man piekritīs un katra varēs piemest kaut kādu citādu detaļu, kā viņa to sajūt. Es parasti migrēnu jūtu jau dienu iepriekš. Un tad man ir visas iespējas izvēlēties, vai nu triekt iekšā zvērīgās un zvērīgi dārgās zāles un novērst lēkmi, vai atstāt tā kā ir un nolemt sevi vemšanai, mokām sāpēs un citām izrietošajām sekām vismaz visu nākamo dienu.
Par laimi arī migrēnas lēkmju biežumu VAR samazināt. Man tas beidzot ir izdevies. Jau kādus 2 mēnešus lēkmi esmu piedzīvojusi tikai 1 reizi. Lai gan parasti bija vismaz reizi nedēļā. Bet tas arī nozīmē lielas indēšanās ar zālēm. Diemžēl.
01.03.2014 07:43 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Nesāp, nu baigi reti pēc labas ballītes, bet tāpat vien, nekad :)
01.03.2014 09:21 |

Reitings 235
Reģ: 11.02.2014
Tev vajadzētu pārbaudīt asinsvadus galvā.
Man pašai reizēm ļoti stipri dur galvā, un visu laiku vienā vieta un vienu reizi pat sāpes aizgāja pa visu kreiso galvas pusi. Stāstīju ārstam un viņš mani nosūtīja pārbaudīt asinsvadus.
Saka ka, tad kad spiež uz acīm, tas ir augsts asinsspiediens.
01.03.2014 09:42 |

Reitings 169
Reģ: 24.07.2012
Churchill, kādas īsti ir tās sāpes migrēnas laikā? Man ir tā, ka ik pa laikam sāp galva, bieži tam palīdz kafija, jo iemesls ir zems asinsspiediens... Tomēr dažas reizes ir bijis tā, ka sāp viena galvas puse, kafija nepalīdz, ibumetīns minimāli... Pirmajā dienā vispār knapi varu izlīst no gultas, slikta dūša, esmu arī vēmusi. Otrajā jau nav tik traki. Vai tā varētu būt migrēna?
01.03.2014 09:43 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Nezinu cik bieži, varbūt reizi mēnesī uznāk galvassāpes, kas nav saistītas ar paģirām vai ilgu sēdēšanu pie datora. Varbūt nedaudz biežāk.
01.03.2014 09:48 |

Reitings 281
Reģ: 29.01.2009
Migreenai ir viena slikta paziime,ka nekas nepaliidz, ne parastie pretsaapju liidzeklji, ne auksts dvielis uz galvas, saapes man parasti ir apmeeram 16h. Man parasti saak saapeet vienaa galvas pusee un tad saapes aiziet liidz pierei un tur arii " staav" ljoooti ilgi. Un sajuuta vismaz man ir taada itkaa buutu dzeerusi ieprieksheejaa vakaraa,taadas kaa nezheeliigas pohas.
Tik tagad aizgaaju pie aarsta dabuuju kautkaadas zaaales, nu redzees...
01.03.2014 09:57 |

Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
Fleur, Migrēna ir lēkmjveidīga parādība. Tātad tas notiek periodiski. Ir periodi, kad katru nedēļu, ir periodi, kad pusgadu ir klusums.
Kā ir man, pirmās pazīmes ir tāds kā sausums galvā, biezas siekalas un viegls reibonis. Kas kļūst ar vien stiprāks. Kā jau minēju pazīmes sāku just jau iepriekšējā dienā. Un tad pazīmes kļūst ar vien stiprākas, stiprākas līdz pārvēršas par pašu migrēnas lēkmi. Kad viss gar acīm melns, sāpes ir tik lielas, ka no tā sākas arī vemšana, kas nav apstādināma. Parastās pretsāpju zāles nelīdz, var dzert kaut tonnām, ja lēkme ir sākusies, tā ir jāpārdzīvo. Pati lēkme ilgst kā kuram bet parasti 4 - 24h.

Tas, ko tu aprakstīji, jā tā varētu būt migrēna, bet es neuzdrošinos apstiprināt diagnozi! Dodies pie neirologa, kas specializējas sāpju ārstēšanā (ja nepieciešams varu ieteikt savu neiroloģi, kuru atradu pagājušajā gadā, un viņa mani ir pamatīgi glābusi), tas arī varēs apstiprināt vai noliegt šo diagnozi.
01.03.2014 10:02 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Man ir migrēna. Pirms 2 nedēļām ar nenormālām galvassāpēm 3 dienu garumā nonācu slimnīcā un tur man to diagnostcēja.
Kopš tās reizes galva ir sāpējusi tikai divas reizes, jo ļoti stingri cenšos pieturēties pie ārsta ieteikumiem. Bet pirms tam sāpes bija pilnīgi neprognozējamas. Varēja sāpēt reizi vairākās nedēļās, varēja sāpēt vienā nedēļā vairākas reizes. Sāpes parasti bija pēkšņas, asas, galvenokārt vienā galvas pusē, saasinājās kustību brīžos un reizēm sāpēja līdz vemšanai.
01.03.2014 10:09 |

Reitings 168
Reģ: 31.01.2014
Es arī salīdzinoši bieži mokos ar migrēnas lēkmēm. Arī jūtu dažas pazīmes jau iepriekšējā dienā - aukstuma viļņus, reibonis, tāds kā trīceklis iekšā. Man gan parasti palīdz parastais ibumetīns, nu vismaz atvieglo stāvokli. Tāda nepatīkama spiedoša sajūta pēc tam vēl turas kādu laiku.
Arī man ārsts teica, ka galvassāpes var izraisīt deguna starpsienas nobīde, man tāda ir pluss vēl mantojums no mammas. Mamma visu mūžu ir mocījusies ar migrēnu, pat līdz tādai pakāpei, ka jāsauc ātrā palīdzība.
Vidusskolā man bija periods, kad gandrīz katru dienu viegli sāpēja galva. Tas gan nebija saistībā ar migrēnu, bet ar pārāk lielu slodzi skolā un darbā, kā arī bija pārāk noslogota spranda - tika nosprostoti asinsvadi un netika piegādāts skābeklis.
Vislabākais ieteikums - aizej, lūdzu, pie ārsta. :)
01.03.2014 10:14 |

Reitings 142
Reģ: 28.04.2013
Man sāp bieži .
Pie lielākas piepūles, stresa, kā arī dažkārt - vienkārši pieceļos ar galvas sāpēm.
Pirms taisīju magnētisko rezonansi, viena no diagnozēm - hroniska saspringuma afalgija, kā arī cista smadzeņu vidusdaļā.
Bet jāiet pie neirologa vēlreiz (ar rezultātiem), lai tiktu viss konkrēti paskaidrots.
01.03.2014 10:19 |

Reitings 774
Reģ: 09.01.2014
Man nesāp vispār
01.03.2014 10:21 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Man ir "migrēnveida" galvassāpes ar auru (mirguļošana kaut kādā redzes lauka daļā). Neiroloģe nevarēja tik ātri uzstādīt pavisam drošu diagnozi, - visticamāk, ka tā esot migrēna (bet varot būt arī kas epilepsijveidīgs - elektroencefalogrāfijā man parādījās kaut kādas tur nepareizības, un ārste paskaidroja, ka tas ir kaut kas uz epilepsijas pusi, no kā sliktos apstākļos ar laiku varot attīstīties epilepsija, un, ko nezināju, tā ne vienmēr izpužas kā krampju lēkmes, varot būt arī galvassāpes).
Lai vai kā, izrakstīja man zāles pret migrēnu un zāles pret epilepsiju, ar domu - ja palīdz tās, kas pret migrēnu, tad zinās, ka man migrēna. Izlasīju internetā iespējamās blakusparādības un nevienas no zālēm nepirku. Tāpat man tās sāpes nav stipras (jā, zinu, netipiski).
Lietoju Relaxen sīrupu nerviem un labākam miegam, priekš manis tas ir gandrīz brīnumlīdzeklis.

Bet vispār galvassāpēm var visvisādi iemesli būt, mani arī sūtīja uz dažādām pārbaudēm, vai ar asinsvadiem viss kārtībā, vai nav kādi jaunveidojumi... Tā ka vislabāk aiziet pie ārsta laicīgi.
01.03.2014 10:25 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Paldies dievam man nav migrēna,bet samērā bieži ir nospiests kāds nervs vai asinsvads galvā,kas rada diskomfortu.
01.03.2014 10:40 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits