Es taisu tā:
1. bolognese- Katlā mazliet pasautēju sīpolu, seleriju, ķiploku un pētersīļu kātus, tad pievienoju maltu gaļu (pusi cūku, pusi liellopu vai teļu) to visu pacepu, kmēr gaļa vairs nav jēla, tad pieleju klāt 2-3 sarkanvīnu, kad alkohols ir iztvaikojis, tad pielieku tomātus savā sulā, kas jau ir sagriezti gabaliņos. Pievienoju sāli piparus un itāļu garšaugu maisījumu (rozmarīns, timiāns, raudene, u.c.). Nogriežu to visu uz lēnas uguns un sautēju kādas 2 stundas.
2. bechamel- uz dziļas manas izkausēju 50 g sviesta un pievienoju 2 ēdamkarotes miltu, kad milti mazliet apcepušis pakāpeniski pieleju 1 litru piena, nepārtraukti maisu, lai neizveidojas kunkuļi. Pievienoju sāli, baltos piparus un muskatriekstu.
Pastu vai nu pati taisu vai nopērku jau gatavās plāksnītes, kuras nekad nevāru. Tas dziļajā trauka, kuru var likt cepeškrāsnī kārtoju: pasta, bolognese, bechamel, tas ierīvēju sieru. Kopā vajadzētu sanākt kādām 4 kārtām. Tad to visu liek cepeškrāsnī, kamēr augša zeltaini būna. Kad izņemu pārkaidu ar pēretsīļiem un gatavs.