Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Lazanja

 
Reitings 300
Reģ: 18.01.2011
meitenes, padalieties ar savām lazanjas receptēm..zin, ka internets pilns, bet vēlētos pamēģināt jūsu pārbaudītas un par labu atzītas receptes :)
20.01.2014 16:19 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Es taisu tā:
1. bolognese- Katlā mazliet pasautēju sīpolu, seleriju, ķiploku un pētersīļu kātus, tad pievienoju maltu gaļu (pusi cūku, pusi liellopu vai teļu) to visu pacepu, kmēr gaļa vairs nav jēla, tad pieleju klāt 2-3 sarkanvīnu, kad alkohols ir iztvaikojis, tad pielieku tomātus savā sulā, kas jau ir sagriezti gabaliņos. Pievienoju sāli piparus un itāļu garšaugu maisījumu (rozmarīns, timiāns, raudene, u.c.). Nogriežu to visu uz lēnas uguns un sautēju kādas 2 stundas.
2. bechamel- uz dziļas manas izkausēju 50 g sviesta un pievienoju 2 ēdamkarotes miltu, kad milti mazliet apcepušis pakāpeniski pieleju 1 litru piena, nepārtraukti maisu, lai neizveidojas kunkuļi. Pievienoju sāli, baltos piparus un muskatriekstu.

Pastu vai nu pati taisu vai nopērku jau gatavās plāksnītes, kuras nekad nevāru. Tas dziļajā trauka, kuru var likt cepeškrāsnī kārtoju: pasta, bolognese, bechamel, tas ierīvēju sieru. Kopā vajadzētu sanākt kādām 4 kārtām. Tad to visu liek cepeškrāsnī, kamēr augša zeltaini būna. Kad izņemu pārkaidu ar pēretsīļiem un gatavs.
20.01.2014 17:28 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
identiski cubiana, reizēm variēju ar citiem dārzeņiem, bet pamatā klasika. Beigās man vēl patīk parmigiano sieru arī pārkaisīt :)

ā un es nejaucu gaļas, vienmēr tīrs liellops.
21.01.2014 19:46 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits