Es domāju, ka mazāk jālasa tas, ko raksta šāda portāla komentāros.
Par pašu situāciju, man gan nav īsti skaidrs kā tas bērns varēja piedzimt tik ātri, ka pat nepaspēja ātrie atbraukt, bet nu labi. Prieks par māmiņu, prieks par tik neparastu bērniņa parādīšanos, prieks,ka Rimi uzņēmās sniegt palīdzību.
Es tikai vienu lietu nesaprotu - tā meitenīte piedzima tieši RIMI, vai arī sievietei sākās dzemdības? Jo vai nu viņa dzemdējusi zibenīgi ātri, vai arī ātrie kaut kur noziedējuši. Citādāk, šis nav nekas satraucošs, drausmīgāks bija stāsts par sievieti, kas dzemdēja PIE slimnīcas uz aukstas zemes, jo viņai neesot bijusi nauda par ko atļauties slimnīcu.
Drausmīgi vispār, ne tur viss sanitārs, ne nepieciešamais ekipējums. Šajā situācijā prieks, ka plašsaziņas līdzekļi uzsver šī notikuma gaišo pusi, bet vai man vienīgajai liekas, ka izmeklēšanai arī būtu jābūt?
Vasarā Origo tualetē piedzima meitene. Bet tur stāsts bija citādāks - māte vispār negribēja šo bērniņu.
Un mūsu "ātrie" ir tik ātri, jo Latvijā ir daudz stulbeņu, kuri sauc pie mazāka pirksts iegriezuma vai visparastākām galvassāpēm. Un dažas pat uzdrošinas izsaukt tad, kad salauž savu smuko gēla nagu, stāstot dispetčeriem pa telefonu ka notika"falangas amputācija".
Interesanti, ka pirms tam nav nekādu pazīmju, ka sākušās dzemdibas. No vienas puses forši, ka tā, viss atri notiek. Bet no otras negribētos dzemdēt kkur parkā uz soliņa vai kafūzī zem galda. Tad jau labāk, lai ir kkadi priekšvēstneši. :-D
kādu laiku pastrādāju ātrajos un dispičēros pieņēmot zvanus 50% gadījumi nav ātrās palīdzības gadījumi,no atlikušajiem 25% ģimenes ārsta, 25% vispār ne ātrie, ne ģimenes ārsts jātraucē.
Bauska ir pietiekami liela pilsēta, lai viņā būtu arī kāda ātrās palīdzības mašīna, jo cik zinu, tad Bauskā ( varētu teikt ) pretī Rimī pāri ielai ir Bauskas slimnīca un poliklīnika.
Tomēr apsveicu arī māmiņu ar bebuku :)
Tomēr kā viņai izdevās piedzemdēt Rimi. Domāju, kad pēc četriem bērniem viņai kontrakcijas, bieja tik vājas, kad viņa tād vienkārši noturēja par viltus: eh biki pavilka vēderu :D