Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Sprandas sāpes,problēmas.

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Es medicīnas jomā esmu totāla nulle, tāpēc atvainojos, ja kaut ko muļķīgāku un ne tā pajautāju.

Vai kādai šeit esošajai lietotājai ir bijusi pieredze ar ilglaicīgi savilktiem sprandas un plecu muskuļiem?
Kā notika ārstēšana?

Man pašai jau vairākus gadus visi sprandas un plecu muskuļi ir savilkti cieti, ir izveidojušies tādi cieti, sāpīgi bumbuļi. Dažkārt ir tāda ļoti izteikta smaguma sajūtu, it kā man kāds uz katra pleca būtu uzlicis pa 5 kg. Ja tur sāk nedaudz masēt vieglām, tad es izjūtu ļoti stipras sāpes.
Drīzumā iešu pie ortopēda un tad jau redzēs, ko man teiks un ko darīs tālāk, lai šo problēmu novērstu.
Apsveru iespēja, ka tās noteikti būs ārstnieciskās masāžas, bet domāju par to, kā vispār tik savilktus un sāpīgus muskuļus var izmasēt, ja es nespēšu atslābināties, jo man ļoti sāpēs.
Jautāju citu pieredzi arī tāpēc, jo atrodos Vācijā un vācu valoda man ir tikai sarunvalodas līmenī un ārsts jau noteikti skaidrot visu sarežģītāk. Tāpēc vēlējos jau nedaudz uzzināt kādu info un pieredzes, lai esmu lietas kursā un vieglāk saprast.

Paldies!
Jauku vakaru ;)
06.01.2014 22:26 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Man ir līdzīga problēma, lai gan izklausās, ka ne uz pusi tik traka. Pie ārsta neesmu bijusi, bet ārstnieciskās masāžas kursu gan izgāju. Dažos punktos sāpēja dikti un, kad atvilka pie mugurkaula "pielipušos" muskuļus, bija traki, bet tas ar katru reizi paliek nesāpīgāk. Ja ne pašā pirmajā reizē, tad vēlāk jau iemācīsies atslābināties. Anyways, tev nebūs izvēles :D

Lai veicas ar ārstēšanos, es zinu, kādas mocības ir tādas sāpes!
06.01.2014 22:33 |

Reitings 3774
Elizabete, paldies. :)
Man ir ļoti traki un man vienkārši šķiet, ka nav iespējams izmasēt, ja man tik ļoti sāp. Dažkārt draugs ir nedaudz masējis tās sāpīgās vietas un tajos brīžos man jau asaras ir acīs un rokas tirpst. Bet mirklis pēc sāpēm ir patīkams un viegls.
Nezinu vai vispār tādus muskuļus var sildīt, bet varbūt mani vispirms sūtīs uz sildīšanu?
Dažkārt dušā pastāvu zem ļoti karsta ūdens un tad nedaudz paliek vieglāk uz brīdi.
06.01.2014 22:40 |

Reitings 3774
UP!
07.01.2014 09:43 |

Reitings 101
Reģ: 29.01.2009
Endy*

Man ļoti līdzīgi, sāp spranda, pleci. Ārste nosūtīja uz ārstnieciskajām masāžām, palika vieglāk, bet nu jau pagājis kāds pusgads un atkal viss sāp un ir diskonforts. Biju pie vienas dakteres, kas iebīdīja man muguru atpakaļ un bija uzreiz tāda viegla sajūta, bet viņa teica, ka tūlīt pat kaut liecoties pēc somiņas visi skriemeļi varot "salekt" atkal nepareizi. Viņas ieteikums bija stiprināt muguru, vislabāk iet uz baseinu, tad vel pilates ieteica, nomainīt spilvenu uz kura guļu. Tev gadījumā no sprandas sāpēm nav arī biežas galvassāpes, sliktas dūšas?
07.01.2014 11:38 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Līdzīga pierede kā Elizabetei.
Pirmajā reizē un nākamās dienas sāp, bet ar katru reizi paliek vieglāk, līdz beidzot nesāp :)

Reitings 10509
...un ir patīkami :)

Reitings 10509
Konsuela +
Muguras muskuļu stiprināšana ar spec vingrojumiem un pilatēm. Kā arī jābūt spēcīgiem vēdera muskuļiem.
07.01.2014 11:41 |

Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Sprandas un plecu savilkums rodas no stresa un slikta emocionālā stāvokļa. Pareizāk būtu sākt ar to novēršanu, bet mazliet derēs arī masāža. :)
07.01.2014 11:42 |

Reitings 10509
Visbiežak no nepareizas stājas vai arī no ilgstošas sēdēšanas pie datora.
07.01.2014 12:11 |

Reitings 8272
Visbiežak no nepareizas stājas vai arī no ilgstošas sēdēšanas pie datora.

tas gan.

mana mamma ar to cīnījās.
ārstēšana bija tāda,ka masāžas kurss jāiziet (lai arī cik sāpīgi sākumā nebūtu, tas nāk tikai tev par labu), ārstnieciskā vingrošana, zāles (atslābinošie līdzekļi, kā arī, kas paplašina asinsvadus, ko tev izrakstīs ārsts pēc vajadzības). tiem, kuriem ir šīs problēmas, ar tām jācīnās visu atlikušo mūžu. ja uz brīdi paliek labāk, tas nenozīmē, ka tas vairāk neatkārtosies.
pirmkārt, kas tev samazinās šo slikto pašsajūtu un mazinās saspringumu un sāpes? pēc iespējas vairāk svaiga gaisa. ja strādā sēdošu darbu, ik pa pusstundai izkusties - aizej uz tualeti, izstaipies, padzeries ūdeni utt.. protams, ka ne vienmēr ir iespējams izkustēties tik bieži, bet dari to maksimāli daudz savu iespēju robežās. baseins. tā es tiku vaļā no savām muguras sāpēm. baseins ļoti atslābina muskuļus. tikai neskrien uzreiz uz airobikām. noteikti ved aktīvu dzīvesveidu.
07.01.2014 13:29 |

Reitings 3774
Paldies meitenes par atbildēm. Uzrakstīšu īsu informāciju par to, kā un kāpēc man tas viss ir.

Viss sākās koledžas laikā, kad skolā bija neērti galdi un krēsli. Tad sāku izjust pirmās pazīmes uz sāpēm. Tad es sāku strādāt par grāmatveža palīgu un tur jau tā visa problēma arī visstiprāk sākās. Atnākot katru dienu no darba es vienkārši iegāzos gultā un kādas 30minūtes nogulēju taisni nekustoties un tikai tad man palika vieglāk un varēju turpināt dienu.
Tagad ir jau pagājuši gandrīz divi gadi kopš vairs nestrādāju tādu darbu. Tik šo gadu laikā man vēl ir bijušas daudzas negatīvas emocijas, kas arī tiešām tur visas krājās.
Ar savām negatīvajām emocijām jau strādāju.
Tagad es strādāju aktīvu darbu un izjūtu spēcīgākas sāpes un smaguma sajūtu nekā iepriekš.
Beidzot esmu saņēmusies iet pie ārstiem un ārstēties.
Tagad man 29.janvārī būs vizīte pie ortopēda un tad jau redzēs, ko teiks, cik viss ir nopietni.
Es saprotu, ka tas ir nopietni vienkārši ceru, ka man šeit atradīs iespēju kā to izārstēt, jo vēlos bez problēmām un muguras sāpēm kādu dienu iznēsāt mazuli.
Uz baseinu arī sākšu iet, gaidu, kad vietējais baseins atvērsies pēc garajām brīvdienām.
07.01.2014 15:31 |

Reitings 3774
konsuela, aizmirsu jau iepriekšējā komentārā atbildēt - Jā, man ir biežas galvas sāpes, kas noteikti varētu būt no sprandas.
Pārsvarā ar galvas sāpēm palīdz man tikt galā gulta un ibumentins.

Ahhh.. kā es sapņoju tagad par dienu, kad man kāds noņems tos smagos akmeņus no pleciem.
07.01.2014 16:03 |

Reitings 101
man arī bieži uznāk tādas galvas sāpes līdz sliktai dūšai, tāpat arī mēdz būt spiedoša sajūta starp krūtīm, sirds apvidū un ārsts pateica, ka tas viss dēļ muguras :( tātad jātiek galā ar muguru un pazudīs citas kaites. Ieteica arī nopirkt to speciālo spilvenu, kas ir ar izliekumiem tas ortopēdiskais. Kategoriski pateica, ka nekādas airobikas nedrīkst apmeklēt vai kaut ko tamlīdzīgu, kur ir liela slodze uz mugurkaulu. Nedrīkst smagumus celt, nesamajam pēc svara ir jābūt sadalītam vienādi katrā rokā, nekādas smagās, pārbāstās rokassomiņas uz viena pleca utt.
Pašai problēmas sākās līdz ar sēdošu darbu, tagad ik pēc brītiņa mēģinu pastaigāt, palocīties, pastiepties utt. netā ir dažādi vingrojumi pieejami.
07.01.2014 16:15 |

Reitings 185
Reģ: 13.08.2010
Man arī nomāc jau diez gan ilgu laiku šī problēma. Jau no agras bērnības esmu gājusi uz ārstniecisko vingrošanu + masāžas. Paliek vieglāk, bet nedrīkst apstāties, ir jāvingro arī mājās (diemžēl es to laidu gar ausi). Nu jā šobrīd arī manir tā, kā tu saki, ka šķiet, ka papildus nestu uz pleciem lielos kartupeļu maisus , kā arī pēdējā laikā sāk spiest muguru ap vidukļa rajonu. Esmu izgājusi fizioterapijas kursu, tas, manuprāt, bija pat noderīgāk nekā vingrošana, jo pēc tām reizēm es jutos tik brīva, plecus tā atlaida, bet nu atkal jau ar laiku viss atgriežas vecajās sliedēs.

Iesaku: peldēt, vingrot, ne tikai izejot kursus, bet arī turpināt to darīt mājās, kā arī ir tādas bumbiņas ar tādiem spicumiņiem uz āru, es to saucu par ezīti, bieži paripinu viņu pa plecu daļu.
07.01.2014 16:16 |

Reitings 3774
konsuela, par spilvenu būs jāpajautā ārstam. Vispār mums ir jāpērk jauni gultas matrači varbūt arī man ir nepieciešams kāds speciālāks un savādāks nekā standarta matrači. Biju domājusi jau drīzumā pirkt, bet laikam vispirms jāpakonsultējas ar ārstu.
Man galvas sāpes nav līdz sliktai dūšai, bet tādas ļoti spiedīgas deniņu rajonā.
Saprotu, ka ar to saistītas ir visādas problēmas. Smagumus īpaši necilāju un pārbāztas rokassomiņas man arī nav.
Tu esi domājusi vēl kaut ko darīt lietas labā? Citā diskusijā rakstīji par to, ka vēlies mazuli. Tā noteikti būs problēma, jo būs grūti iznēsāt. Es visus šos gadus to problēmu atliku, atliku, negribēju iet pie ārstiem, bet tagad, kad sapratu, ka man tas radīs lielākas problēmas grūtniecības laikā uzreiz aizskrēju pie ārstiem.

Okšķerīte, bet kā ir ar to, vai tiešām taisa masāžas, ja tie muskuļi ir tik nenormāli saspringti un sāpīgi? Masāžas laikā ir jāatbrīvojas, bet kā gan Tu vari atbrīvoties, ja nenormāli sāp?
07.01.2014 16:28 |

Reitings 101
Endy*, dēļ domas par mazuli arī gribu tam visam daudz aktīvāk pieķerties. Pirmais ko gribu izdarīt ir aiziet pie ģimenes ārstes un dabūt nosūtījumu uz ārstnieciskajām masāžām, tad paralēli iet uz baseinu un pēc tam vel pilates. Sākumā drošvien labāk pakonsultētos ar ģimenes ārsti vai citu ārstu kā būtu labāk.
Runājot par masāžām, man sākumā bija sāpīgi, bet ar katru reizi palika vieglāk. Sākumā daktere pat paprasīja kā es visu laiku esot varējusi normāli staigāt ar tādu savilktu muguru.
aa, un pašos sākumos pat bija tā ka pa nakti rokas un kājas dikti tirpa, bija dikti nepatīkami, tas ar no muguras, tagad kādu laiciņu jau it kā nav bijis... tpu, tpu, tpu...
07.01.2014 16:41 |

Reitings 3774
konsuela, lai Tev veicās ar ārstēšanos ;)
Cik viss šis maksā Latvijā?
Man šeit ir veselības apdrošināšana un visa šī ārstēšana man būs par brīvu.

Man tiešām ir panikas bailes no domas, ka tur kāds spēcīgi un pareizi sāks masēt. Man pašai paspaidot ar rokām vai ja citreiz draugs paspaida jau nenormāli sāp.
Rokas man tirps tikai tad, ja tās vietas sāk masēt.
07.01.2014 16:45 |

Reitings 101
Man bija nosūtījums uz ārstniecisko masāžu apkakles zonai, tas izmaksāja 6 Ls par vienu reizi, kopā vajadzēja 10 reizes un arī apdrošinātāji apmaksāja visu.
Kāda būs ārstēšana tas ir ļoti individuāli katram. Manai mammai arī mugura sāp, bet viņai pateica, ka masāžas nekādā gadījumā nedrīkst taisīt, tikai ārstnieciskā vingrošana. Draudzenei pateica, ka viņai drīkst uz aerobiku iet un tāda veida nodarbībām.
07.01.2014 17:40 |

Reitings 3774
konsuela, to jau es saprotu, ka katrs gadījums ir savādāks. Es tik vēlējos uzzināt pieredzi, lai zinu uz ko es varu gatavoties.

Jāsāk man mācīties vācu valodā visādus ar medicīnu un ar šo problēmu saistītus vārdus :D
07.01.2014 17:42 |

Reitings 185
Reģ: 13.08.2010
Endy* - nezinu visu precīzi, bet varu izteikties pēc savas pieredzes, galveinais ir tas, ka ārstnieciskajā, kā arī pie fizioterapeita noteikti nemasēs tāpat kā tas notiek pie ikdienas masieriem, jo tādēļ jau tā saucas ārstnieciskā masāža. Nedrīkst būt straujas un spēcīgas kustības, jo tas tikai to situācija vēl vairāk pasliktina! Man personīgi, ārstniecikajā masāžā tikai ap kakla un plecu rajonu strādāja, bet toties pie fizioterapeites tika iziets visam cauri, sākot no muguras lejas daļas, atbrīvotas lāpstiņas, un tikai tad kakla un galvas rajons. Man sāpīgākais šķita, ko jau iepriekš meitene minēja, kad iegroza skriemeļus atpakaļ savā vietā, bet arī to var paciest! Katrā ziņā ir jābrīdina ārsts, kā arī masieris par šādu situāciju, un tad jau skatīsies pēc situācijas :)
Ja vēlies ikdienā mājas apstākļos mazliet atslabināties, iesaku veikt šādu vingrinājumu - noliecot galvu pa kreisi, ar abām rokām satvert kakla sākuma punktu, tad katru roku vilkt uz savu pusi, tas uzlabo asinsriti arī. Atkarto galvu noliecot pa labi un uz priekšu. Labāk veikt pašai, jo tad tu jutīsi savu sāpju slieksni (ceru, ka saprati manu domu).

Veseļojies!
07.01.2014 18:06 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits