Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

kā pastāstīt?

Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
Sveikas,

man jau pailgu laiku ir negarxstāvoklis smagā formā. negribas neko, neesmu spējīga ne uz ko un nekas neintresē. tieši par ikdieniķām darbībām- varu gulēt kaut visu dienu, blenzt vienā punktā vai atkal gulēt. nespēju koncentrēties un visu laiku sajūta, ka esmu pazudusi pati sevī. tā ir katru gadu ziemas mēnešos, tik tālu tas viss ievelkas, ik dienas ir domas par pašnāvību, neeksistēšanu, apraudos vairāk kā trīs reizes dienā- regulāri. visus citus gadu mēģināju ievilināt savu prātu un emocijas uz labo pusi- sgatavoju laicīgi abonamentu uz sporta zāli, kas man patīk, ieplānoju jau laikus tikšanos ar for/siem draugime un piesaku, lai man zvana, ieplānoju izgulēties un nestresot utt. šogad no tā visa vairs nekas nedarbojas, ir dienas, kad nožēloju par savu eksistenici un liekas, ka apgrūtinu visus sev tuvos ar savu klātbūtni un neomu, negribēšanu neuzko.

rīt ir vizīte pie ģimenes ārsta. ir doma lūgt pēc palīdzības, jo izskatās pēc depresijas ar visiem simptomiem. BET es nezinu kā par šo runāt ar kādu aci pret aci. pat ar savu draugu nespēju- viņš redz mani negarstāvoklī, vai ar uzspiestu smaidu tēlojot, ka viss ir labi vai būs labi.
man ir kauns teikt cik draņķīgi jūtos, jo viss manā dzīvē ir lieliski. un neliekas, ka tā esmu es, kam nāk tādas domas virsū.

Jautājums- kā ārstei izstāstīt, kā iesāk sarunu, ko prasīt? pašai izskatās pēc depresijas, bet negribas sev piedēvēt. un ''padzert vitamīnus'' nelīdz.
11.12.2013 23:30 |

Reitings 328
Reģ: 27.07.2010
nopērc labu shampi un aizej patusee, ko tev tas arsts , aizsutiis pe kkadiem psihodakteriem un uzsedinas uz antidepresatiem, tad jau labak blenzt vienaa punktaa, labak aizbrauc celjojumaa ?? uz kadu kurortu ?
11.12.2013 23:35 |

Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Es jūtu,ka man arī nāk virsū kaut kas līdzīgs,zinu kāda atkal palikšu ,ar mani arī pa retam ta notiek,un zinu,ka cietējs no tā būs mans draugs.
Uznāk tāds panīkums un nepatika pret visu,joprojām nezinu,kā cīnīties ar to!
Bet ja esi nolēmusi meklēt palīdzību,tad vnk izstāsti savai dakterei,kā jūties,saki,ka tev ir problēma,kas tev traucē normāli dzīvot izstāsti visu un iespējams ir veids,kas var palīdzēt!
11.12.2013 23:37 |

Reitings 264
alkaholu nelietoju un cilvēkos vismazāk šobrīd gribas līst ārā.
liekas, ka kādas ''laimīgās tabletes'' šobrīd varētu būt vienīgais risinājums, jo nekādi ceļojumi ( pat plānošāna, domāšana nesanāk...) nevaru šo stāvokli izstāstīt, bet brīzām liekas, ka domāt par grūtu/bezjēdzīgu, elopt/dzīvot par grūtu...
11.12.2013 23:38 |

Reitings 328
Nu tad paguugle, ko antidepresanti nodara normalam cilvekam , un ja shovakar ipashi besiigi tad nokachaa sho filmu ----http://www.youtube.com/watch?v=EFEou3MBLi4 , vai tev nav neviena drauga kas no shiis bezfilmas izvilktu aaraa? gjimene?
11.12.2013 23:42 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Pasaule, tu arī dzer vitamīnus, ka uzreiz noraksti šo metodi?
11.12.2013 23:43 |

Reitings 264
zinu, ka antidepresanti nav nekas labs, es pat negribu, bet vairs sevi izturēt nevaru šajā stāvoklī. draugi, ģimene un draugs man liekas arī ir jau uz robežas, jo esmu viegli aizkaitināma, super emocinalitāte un drāmas ne par ko, sevi nepazīstu.

jā ir mēģināti vitamīni- dzelzs, magnijas, omega 3, kompleksie vitamīni, c vitamīni, visi enerģijas vitamīni utt.

man riebjas ziema, gribas sauli. sajūta, ka esmu apvainojusies uz dzīvi.
11.12.2013 23:47 |

Reitings 495
Reģ: 16.11.2013
pasaule

Es šobrīd arī jūtos nomākta. Bet es zinu kāpēc. Tev arī varbūt derētu pameklēt cēloņus, kas tevi dara nelaimīgu.
Man atkal gribas iet cilvēkos, bet šobrīd nav tādas iespējas. Sanāk pavadīt laiku istabā, tāpēc jūtos draņķīgi. Man palīdz vides nomaiņa. Kaut kur braukt, doties utt. Tas mani vienmēr atdzīvina.
Iesaku pārvarēt mājās sēdēšanu un kaut kur iet. Tas noteikti palīdzēs.
11.12.2013 23:47 |

Reitings 328
nu redzi!!!!! panjem draugu un aizbraucat kkur kur ziemas nav :) viss buus labi :)
11.12.2013 23:53 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ja man taa buutu, nopietni apsveertu dziivesvietas mainju uz Spaanijas vai Griekjijas pusi, tas ir organismam labaak kaa katru gadu lietot antidepresantus. Vari pameeginaat palietot tieshi vitamiinu D, peec iespeejas vairaak uztureeties saulee, telpaas ar plashiem logiem.
11.12.2013 23:53 |

Reitings 264
šādi tas notiek gandrīz katru reizi, kad mēģinu par šo runāt- tiek piedāvts viss kaut kas( un tas ir ļoti labi), bet man ir sajūta, ka tam visam jau esmu bijusi cauri vai arī tāds risinājusm nav iespējams.
- aizmbraukt šobrīd nekur nevaru, man universitāte un darbs tūlīt sāksies, kā arī ar janvāri visi projekti sākas, tieši tāpēc arī sāku vēl papildus stresot, ka šobrīd nevaru atļauties, būt ''sagurusi pa dzīvi'', jo tas ļoti ietekmēs manu karjeru un vasarā sevi nošaut par šo gribēsies.

- es draugam jau čīkstu, pīkstu, runāju un nopietni saku, ka negribu šeit dzīvot. šiet nav tieši šeit, bet šī klimatiskā joslam man neder, negribu pusi savas dzīves pavadī nelaimīga tikai dēl saules trūkuma. kāpēc nepametam visu un nebraucam prom- augstāk minētais iemesls no manas puses un drauga stabilitāte: savs dzīvoklis ( ar lieliem plašaiem saulainiem logiem, tik tās saules nav), labs darbs un ļoti laba alga.

- cilvēkus negribas, balēties ne tik, esmu mēģinājsui sevi piespiest, vakars izgāžas un esmu dusmīga vēl uz sevi, ak neklausu savai irkšē'jais balsij.
12.12.2013 00:02 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
un ja shovakar ipashi besiigi tad nokachaa sho filmu ----http://www.youtube.com/watch?v=EFEou3MBLi4

Lol. Noskaties sākumā filmu un tad iesaki. Filma nebūt nav par AD vai to blakusefektiem.

Pasaule, vienkārši pastāsti - tā, kā tu uzrakstīji šeit. Ka uznāk tāds noskaņojums utt. Visdrīzāk nekādas spēcīgās zāles tev (ja rakstīs) nerakstīs, sāk jau vienmēr ar kaut ko vāju, nelielu. Vēl viens variants ir uzrakstīt - uzraksti uz papīra savas domas, sajūtas un iedod to ārstam. Iespējams, nedaudz savādi, bet ja nekā citādi nesanāk..
12.12.2013 00:05 |

Reitings 446
Reģ: 29.01.2009
Vienkarsi saki ka ir. Mans gimenes arsts nav no forsajiem, bet vienalga bija saprotos. Pie psihiatra varbut uzreiz ari nevajag. Uztaisi D vitamina analizes- varbut ari ta trukums. Man gan izrakstija tikai Noofen, bet es tapat sabijos un nedzeru-joga, sports palidz. Ir javelk sevi kaut aiz matiem ara no gultas un jasmaida caur asaram-izklausas tizli, bet brizos, kad neko negribas un elpot pat nav speka ir jadara kaut kas caur "nevaru" ! Lai izdodas un noteikti nekautrejies lugt palidzibu.
12.12.2013 00:19 |

Reitings 525
Reģ: 22.11.2011
Domāju, ka tev savam ģimenes ārstam jāsaka viss kā ir un nav jau tā, ka uzreiz psihoterapeits izrakstīs antidepresantus, ir jau arī sarunu terapija, kas ļoti labi palīdz.
12.12.2013 22:23 |

Reitings 38
Reģ: 09.12.2013
Varbūt palutini sevi ar kādiem nieciņiem? Aizej pie friziera, uztaisi skaistu maikīru, pamaini kaut ko sevī. Es parasti tā daru, ka jūtu šādu stāvoki sevī! Lutinu sevi! :)
13.12.2013 12:28 |

Reitings 421
Reģ: 26.09.2013
Izklausās nopietni, liekas, ka tur saņemšanās un sevis palutināšana nesanāks. Varbūt tomēr ir vērts aiziet pie psihoterapeita.
13.12.2013 21:55 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Tiesi taa juutas mana draudzene Vaacijaa!Vieniigais mierinaajusm vinai ir darbs-straadaa par dentisti.Vina katru dienu skrien kaadus 5km-to ieteica arii man.Es varu noskriet tikai 4km,bet ieveeroju ,ka skriesana mani loti labi ietekmee visaadaa zinaa!Varbuut tu arii vari dariit kaut ko taadu,kas tevi "izsit no sliedeem"!Draudzene veel peldaas aukstaa uudenii-netaalu ir kaads ezers.Klausos ,ka taads depresiivs noskanojums ir vairaak ,vai mazaak cilveekiem ziemas meenesos,kuri dziivo taadu nosleegtu dziives veidu.Man gan te nav taada ziema ,kaa Eiropaa,tomeer jaasaka,ka arii mani mazliet iespaido tie loti veesie riiti un vakari,kad aaraa ir tikai tie +8C.Saule gan ir katru dienu!:)
14.12.2013 17:37 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!