Kā jūs atbildat tagad uz nepazīstamiem zvaniem? :D

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Es-Mans mīļākais rādio ir rādio skonto:D Ceru beidzot arī man viņi pazvanīs.:)
15.11.2013 15:51 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
kad man dzīvē nekas nenotika, ar aizdomām skatījos uz svešiem numuriem. tagad ir tik daudz cilvēku, kuru numuri man nav saglabāti un kuri man zvana svarīgās un mazāk svarīgās darīšanās, ka pārzvanu arī nepazīstamiem numuriem, ja nesanāk pacelt. galu galā, neviens nezvana tāpat vien. nav arī neviena potenciāla zvanītāja, no kura man būtu jāizvairās, telemārketings ir sliktākais, uz ko var uzrauties, tad vienkārši pasaku, ka man nav laika un viss. par radio skonto mašīnu arī nospļauties.
15.11.2013 23:05 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Tāpat kā iepriekš - "jā, lūdzu".
Necēlu nepazīstamiem tikai, kad biju vēl sīkā, jo tad jau topā bija sms, neviens no draugiem nezvanīja, tikai radinieki, bet to numuri jau man bija saglabāti. Savukārt, tagad man daudz pazīstamo cilvēku numuri nav saglabāti, turklāt var zvanīt arī saistībā ar darbu vai citām interesantām lietām, tādēļ vienmēr ceļu. Ja zvana no kāda man zināma uzņēmuma, kura pakalpojumus jau izmantoju, esmu bieži vien atsaucīga, domājot par to, ka tam cilvēkam arī kaut kā jāpelna.. :) Ja zvana no Bites u.tml., tad arī normāli atbildu, ka neinteresē viņu pakalpojumi. No visiem nepazīstamajiem numuriem šitie telemārketinga varētu būt ~2%, pārējie visi ir man interesējoši.

Vispār par tām celšanām/necelšanām - es vienmēr atceros vienu mini stāstiņu, kurā tā doma bija, ka draugs zvanīja otram draugam pirms nolekšanas no klints, taču tas pirmais tā arī nepacēla klausuli...jā, es zinu, it kā ir muļķīgi salīdzināt, bet tik un tā - Tu nekad nevari paredzēt, ka zvans, ko saņemsi, ir muļķīgs un mazvērtīgs. Tad, kad man negribas celt (vienalga - pazīstams/nepazīstams), vienmēr atceros šo un paceļu tomēr un jūtos labāk, nekā justos, ja nebūtu pacēlusi.

Ar Skonto frāzi nekad neceļu, nepatīk nemaz tā mašīna.. :)
16.11.2013 10:36 |

Reitings 554
Reģ: 26.08.2013
1. Ja tev vēlas piedāvāt bankas kredītu, saki, ka nupat esi iesniedzis dokumentus bankrota uzsākšanai un kāda naudas summiņa tieši šobrīd lieliski noderētu. Pajautā: „Cik ilgu laiku es varēšu naudu paturēt? Vai tā man kādreiz būs jāatdod, jeb varēs kā ar pārējiem aizņēmumiem, kurus es ņēmu pirms bankrota?”

2. Ja tev pajautā: „Kā jums sokas?”, saki: „Kāpēc jūs to vēlaties zināt?”. Vai ari: „Es tiešām priecājos, ka jūs pajautājāt, jo mūsdienās cilvēki ir tik egoistiski un nevienam neinteresē kā otram iet... pirms mēneša man diagnosticēja kuņģa čūlu un jau trešo gadu es cīnos ar ūdeni ceļgalā, bet vakar man nomira suns...” Kad pārdevējs mēģinās atgriezties pie pārdošanas, nelaid viņu pie vārda un turpini stāstīt par savām problēmām.

3. Ja zvanītājs saka, ka ir Jānis Bērziņš no uzņēmuma „XYZ”, palūdz viņam atkārtot savu vārdu. Tad palūdz lai lēnāk nosauc uzņēmuma nosaukumu un kā tas pareizi rakstās. Pajautā, kur atrodas uzņēmums, cik sen viņš tajā jau strādā... Turpini uzdot personīgus jautājumus tik ilgi, cik tas ir nepieciešams.

4. Šī metode ir piemērota, ja tu esi vīrietis.
Pārdevējs pa telefonu: „Labdien, jums zvana Līga Bērziņa no uzņēmuma „XYZ”...
Tu: „Uzgaidiet mirklīti”. (dažu sekunžu pauze un turpini aizsmakušā balsī) „Labi, tagad varam turpināt. Kas tev šobrīd ir mugurā?”.

5. Skaļā balsī iesaucies: „Līga! Vai tiešām tā esi tu?! Es nespēju noticēt. Kā tev visu šo laiku ir klājies?” Tas Līgai radīs kādu pārdomu mirkli, kurš izraus viņu no ikdienas rutīnas, mēģinot atcerēties, no kurienes viņa tevi varētu pazīt.

6. Uz katru apgalvojumu, vai jautājumu, ko saka pārdevējs, saki „nē”. Atkāto šo vārdu dažādās intonācijās un centies pielāgoties pārdevēja runas ritmam. Mēģini tikai ar šo vienu vārdu panākt, lai pārdevējs pēc iespējas ilgāk nenoliek klausulīti. 5 minūtes jau ir ļoti labs rādītājs, bet tu vari vairāk.

7. Ja pārdevējs piedāvā mobilā telefona plānu, kas paredz bezmaksas zvanus draugiem un ģimenei, aizkapa balsī atbildi: „Man vairs nav neviena drauga... Vai tu, lūdzu, nevēlētos būt mans draugs?...”

8. Ja pārdevējs piedāvā paklāju tīrīšanas pakalpojumus: „Jūs variet no paklāja iztīrīt asinis? Un kazas asinis vai cilvēka? Vai vistas asinis arī?”

9. Ļauj pārdevējam norunāt visu savu runājamo, ik pa brīdim tikai iestarpinot dažādus sajūsmas apliecinājumus „Ooo, lieliski, tas gan ir labi...” Kad pārdevēja jautās, vai tu vēlies iegādāties piedāvāto preci, pajautā, vai viņa piekritīs tevi apprecēt. Uz zvanītājas izbrīnu atbildi, ka tu nevari ar pilnīgi svešiem cilvēkiem ielaisties darījumos.

10. Saki, ka uz pus slodzi strādā tajā pašā uzņēmumā, no kura zvana pārdevējs.
Pārdevējs: „Mani sauc Jānis Bērziņš, es zvanu no Kociņi Internešional.”.
Tu: „Kociņi Internešional! Es arī strādāju tajā uzņēmumā! No kurienes tu zvani?”
Pārdevējs: „No Rīgas.”
Tu: „Ak Rīgas birojs. Kā jums tur labi klājas? Kāds laiks Rīgā? Tiešām žēl, ka uzņēmumā ir noteikti ierobežojumi darbiniekiem, kas neļauj izmantot uzņēmuma speciālos piedāvājumus. Tad jau tiksimies sapulcē!”.

11. Pasaki, ka šobrīd esi aizņemts un lai viņš atstāj tev savu telefona numuru – kad atbrīvosies, atzvanīsi. Pārdevēji pa telefonu visbiežāk zvana no zvanu centriem un numuru nevar iedot. Ja viņš atsaka, palūdz, lai iedod mājas telefonu – tu piezvanīsi vakarā. Kad viņš atbildēs, ka nevēlās dot mājas telefonu un lai tu viņam zvanītu vakarā, atbildi: „Nu tad beidzot! Beidzot tu saprati, kā jūtos es.” (protams, smaidot).
20.11.2013 07:21 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
RedRed, bravo! :))
20.11.2013 07:23 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
RedRed ieliktie "padomi"ir varen debīli. :)
20.11.2013 07:35 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Kā kuro reizi atbildi. Dažreiz ar Jā?, dažreiz ar Jā, lūdzu? :D
Bieži vienkārši nosaucu savu vārdu, ja apmēram zinu, no kādas iestādes zvana.
Nepazīštami numuri zvana ne ļoti bieži, bet gana daudz.
Ar Skonto saukli neatbildu.

Bieži gan sanāk necelt nepasīstamus numurus un uz nepazīštamiem nekad neatzvanu.
To daru pat neskatoties uz to, ka tad, kad manai mammai uzbrauca mašīna virsū un mani nevarēja sazvanīt slimnīca, viņi nevis vnk atsūtīja sms, bet vakarā uz mājām atsūtīja policistu, kas pateica, ka mamma atrodas tur un tur. Man liekas, ka menta atsūtīšana valstij dārgāk izmaksā par sms :D Būtu tas ments labāk kaut mazgadīgos pīpmaņus tvarstījis.
20.11.2013 07:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits