Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

smilsu mikla

 
Reitings 275
Reģ: 24.05.2011
meitenes iesakiet ka jus taisat smilsu miklu? es taisiju pec google atrastas receptes,bet sanaca briesmiga,es vel visas sastavdalas sveru,bet man izcepas tik taujaini un needami. kaut taisiju visu pec receptes :(
10.11.2013 15:30 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Es taisu šādi:
3 glāzes miltu
2 olas
250g sviesta
1/2 glāze cukura
1/2 tēj.k. soda
šķipsniņa sāls.
Miltus saspaida ar sviestu, veidojas drupačas. Olai atdala baltumus no dzeltenumiem, baltumam pievieno cukuru un saputo stingrās putās, pievieno dzeltenumu, sāli un sodu, mazliet vēl pakuļ, lej masu klāt miltu drupacām. Samīca. Ieliek mīklu ledusskapī atpūsties uz ~30 min.

Sanāk ļoti vijīga, garšīga mīkla un pēcāk tās izstrādājumi ;) ne reizi nav pievīlusi! Sāļajai mīklai cukuru liek tikai mazliet.
10.11.2013 15:35 |
 
Reitings 275
Reģ: 24.05.2011
ja man vahag salo miklu tad man sali cikt tik cik cukuru, bet tas tak butu krietni par daudz vaine!
10.11.2013 15:57 |
 
Reitings 275
Reģ: 24.05.2011
+ vai vina nekepa pie rokam un vai tiesam tik daudz sviesta? man vbk bail,ka atkal nesanak ka tauku pikas :/
10.11.2013 16:02 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Kopš izmēģināju mīklu taisīt pēc šīs receptes, citu neesmu pat vairs domājusi mēģināt- ļoti laba sanāk.

http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/miklas/recipe.php?id=12922
10.11.2013 16:17 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Mīkla jāmīca, līdz nelīp pie rokām uz izveidojas normāla mīkla. Tas prasa laiku.

Es taisu pēc šīs receptes:

Sastāvdaļas:
340 g miltu
2 olas
150 g sviesta, auksts, sakapāts
100 g cukura
1 citrona miziņa
naža gals sāls

Sanāk lieliska.
http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/miklas/recipe.php?id=12922
10.11.2013 16:18 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Tā pati, kas FAVEL ieliktā mīkla :)

Tik brūnā cukura vietā ņemu balto :)
10.11.2013 16:19 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Mīkla jāmīca, līdz nelīp pie rokām uz izveidojas normāla mīkla. Tas prasa laiku.

Smilšu mīkla ir no tām mīklām, kas nav ilgstoši jāmīca! Ātri samīca un viss, liek atpūsties!

ja man vahag salo miklu tad man sali cikt tik cik cukuru, bet tas tak butu krietni par daudz vaine!

Noteikti ne tik daudz, cik paredzēts cukurs! Es lieku uz čuju.

+ vai vina nekepa pie rokam un vai tiesam tik daudz sviesta? man vbk bail,ka atkal nesanak ka tauku pikas :/


pēc manis ieliktās receptes mīkla ir super laba!Vijīga, viegli veidojama un ļoti garšīga! Es bieži cepu groziņus, vienmēr izdodas fantastiski ;)


11.11.2013 17:52 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits