Cik svarīga ir tautība?

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
Jau pāris dienas prātoju par šo tēmu.
Situācija īsumā tāda, ka iepazinos ar puisi sporta zālē, papļāpājām un apmainījāmies ar telefona numuriņiem un saņēmu uzaicinājumu uz kino, bet ir viens bet, kurš man traucē - viņš ir krievu tautības.
Dīvainākais ir tas, ka pati neesmu tīra latviete (tēvs un tēva radi ir krievu tautības), bet vienmēr esmu augusi un dzīvojusi kā latviete, draugi un cilvēki apkārt ir tikai latvieši, kuriem ir aizspriedumi pret krievu tautību un laikam man arī tādi ir, bet vai jāmēģina viņiem tikt pāri, vai domāt par to, ka vienkārši tam visam nav jēgas?

Ir kaut kas, ko kāds varētu pateikt? :D
29.10.2013 12:57 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu kāpēc jātaisa problēmas tur, kur to nav?...
Esmu latviete. Neklausos Raimondu Paulu vai Prāta Vētru, neeju bieži uz Dailes teātri, nefanoju par visu latvisko... Dzīvoju parastu dzīvi. Visi puiši ir bijuši krievi. Katrs savādāks - kāds zināja latviešu valodu, kāds vispār neko nesaprata un nevarēja pateikt. Un? Visi bija jauki cilvēki. Katrā ziņā man bija iespēja iepazīt kaut ko jaunu - citādu mūziku, savādākas tradīcijas, citu pasaules skatījumu un ikdienu.
Būtībā Latvijas krievi nav Krievijas krievi. Viņi itkā saglabā to krieviskumu, bet tomēr ir diezgan tālu no Krievijas krievu dzīves veida un ir ļoti fleksibli uz izmaiņām ikdienā.
Katrā ziņā, es tik ļoti neciklētos uz tautību, ja cilvēks ir patīkams. Iedomājies nākotni - iespējams šis cilvēks būs tas, ar kuru tu būtu laimīgākā sieviete uz pasaules - mīlēta, aprūpēta, godāta un slavēta. Bet tikai tāpēc, ka viņš nezina latviešu valodu tu to visu palaidīsi garām...

Iesaku dot puisim iespēju sevi pierādīt un vadīties pēc jūtām, nevis valodas un ikdienišķi nenozīmīgu sīkumu zināšanas/nezināšanas.
29.10.2013 18:15 |

Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011
Man vīrietis arī ir krievus un lai cik dīvaini neliktos, bet mājās runājam krieviski. Un man tas liekas forši, jo darbā runāju angliski un vāciski, ar ģimeni un draugiem - latviski, bet ar draugu - krieviski! :D
29.10.2013 18:17 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Bet tiešām, kāpēc tāda izvēle, meitenes?

Mūs iepazīstināja kopīgs draugs, kurš ir krievs , līdz ar to arī iepazīstoties runājām krieviski, es krieviski runāju tik pat labi, cik latviski un nekad neesmu iedziļinājusies šādās nacionālās lietās. Mums katram ir nostāja svarīgos jautājumos, bet ne vienmēr tā sakrīt, bet tas neliedz cienīt otra cilvēka viedokli. Lielākā daļa manu draugu ir krievi vai krieviski runājoši, man patīk komunicēt šajā valodā, tik pat labi varu arī komunicēt angliski :) .
Un mūsu ģimenē neviens nebalso par Ušakovu , kā te kubiete pieminēja.
Citreiz, kad strīdamies , varu iespītēties un principa pēc runāt tikai latviski , bet ne jau aiz naida, bet tāpat vien, kā jau minēju bērnam pasē tautība būs latviete un es ar viņu runāšu latviski, bet tai pašā laikā , pieļauju, ka vīrs runās krieviski , nesaskatu tajā problēmu....

Runājot par krievu vīriešiem , viņi ir temperementīgāki, atklātāki un viņi var turēt līdzi maniem skandāliem ar trauku plēšanu ... :D :D :D

Tā pat ar visām viņu labajām krievu valodas zināšanām viņu krievvalodīgie radi viņas neciena.

Lai vieglas smiltis vīra radiem , man šādas problēmas atkrīt ;)
29.10.2013 18:19 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Klau, meitenes, vai ar vāciešiem var jau satikties? Jeb tie vēl joprojām par okupantiem jāsauc?
29.10.2013 18:21 |

Reitings 9917
Lust For Life, vācieši šeit nav okupanti ! :D
29.10.2013 18:24 |

Reitings 11996

Tāpēc, ka man nav nekādas pieķeršanās pie visa latviskā. Un tāpat būtu, ja apprecētu vācieti, tad runātu vāciski, ja angli - angliski.

Lielākā daļa manu draugu ir krievi vai krieviski runājoši, man patīk komunicēt šajā valodā, tik pat labi varu arī komunicēt angliski.

Ar mani ir tāpat.
29.10.2013 18:25 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Man vienkārši interesē, kāds ir tā termina ''okupants''lietošanas ilgums? Viena paaudze, divas?
29.10.2013 18:31 |

Reitings 1542
Reģ: 14.07.2011

Mēs kad iepazināmies runājām tikai latviski, jo es tēloju, ka krieviski nemāku. :D Tad pēc kāda laiciņa atzinos, ka krieviski saprotu un viņš runāja krieviski, bet es latviski. Beigās, es gribēju viņu pārsteigt, pēc viņa pirmā komandējuma un kad viņš atbrauca - runāju ar viņu krieviski! Viņš bija šokā - domāja, ka es iemācījos krievu valodu, kamēr viņš mēnesi bija komandējumā, bet es tikai smējos, jo reāli - krieviski runāt māku jau kopš bērnudārza laikiem, jo mums bija jauktā grupiņa.
Joprojām runājam tikai krieviski, vienīgais, ja es gribu kaut ko ļoti nopietni pastāstīt un man nesanāk, es varu sākt runāt latviski, vai arī citreiz viņš man zvana un sāk sarunu latviski, tā kaut kā. Man nav iebildumu runāt krieviski, jo krievu valodu es māku daudz labāk, nekā viņš latviešu valodu un man nav akcenta - viņam ir. :)

Man ir arī draudzene - krieviete, ar kuru es runāju krieviski, bet viņa ar mani latviski, man tas liekas baigi mīļi.
29.10.2013 18:33 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Manuprāt, tautībai nav nozīmes, ja ir simpātijas un kopīgas vērtības.
29.10.2013 18:33 |

Reitings 9917
Man vienkārši interesē, kāds ir tā termina ''okupants''lietošanas ilgums? Viena paaudze, divas?

pieļauju, ka kamēr uz šīs zeme būs dzīvs, vismaz viens cilvēks kurš karu redzējis savām acīm ....
29.10.2013 18:40 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
29.10.2013 18:41 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Kad man bija padsmit gadi es zināju ka mana nākamā sieva būs Latviete. Un tā arī ir. Mums ir vienādi uzskati daudzos jautājumos ( kultūras, nacionālos, vēsturiskos).
Daudzu gadu gaitā kopdzīve nav vieglā lieta un ja vēl mentalitāte atšķirās tad būs vēl grūtāk.

Es negribētu ka mana otra puse fanotu par kaut kādiem uzvaras svētkiem u.c
29.10.2013 18:45 |

Reitings 11996
Nu, bet taču ne visi krievi fano par 9.maija svētkiem un tamlīdzīgām lietām! Un pat, ja tā - ir ļoti liela iespējamība, ka cilvēks "atmetīs" to, kas viņa jaunajā ģimenē nebūs pieņemams.
29.10.2013 18:50 |

Reitings 9917
Nu, bet taču ne visi krievi fano par 9.maija svētkiem un tamlīdzīgām lietām! Un pat, ja tā - ir ļoti liela iespējamība, ka cilvēks "atmetīs" to, kas viņa jaunajā ģimenē nebūs pieņemams.

+++

Mans vīrs uzskata , ka 9 . maijs ir zināšanas vērta diena , bet tie viņam nav svētki, kā arī viņš neiet likt puķes vai vēl sazin ko ... ! Tas tāpat, kā uzskatīt, ka visi latvieši dzied un piedalās dziesmu un deju svētkos ... :)
29.10.2013 18:53 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Es esmu slāvu tautības un latviete vienlaikus. Man ir ļoti, ļoti svarīgi, lai tuvi cilvēki (puisis, tuvākie draugi) būtu bez stulbiem aizspriedumiem pret krieviem/latviešiem. Ja zinu, ka cilvēkam šī tēma ir sāpīga, cenšos to necelt, bet man uzreiz zūd patika pret šo cilvēku. Turklāt aizstāvu abas tautības (piem, krievu vidē apceļ latviešus - es nestāvu un neplaukšķinu, bet izsaku negatīvu vērtējumu), vienkārši riebjas naida kurināšana.
Tā kā es misshine puisim novēlu atrast labāku meiteni.
29.10.2013 19:28 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Un arī dīvaini ir sarakstīties krievu valodā.

Latviski nemāk runāt,rakstīt? es vēl tiktos ar tādu ,kurš runātu ar mani latviski,bet ja nemaz necenstos, nevēlētos runāt latviski,tad man ar tādu nebūtu pa ceļam . ir tādi ,kuri slikti zin latviešu valodu, bet vismaz pūlas un runā latviski un prasa kā kāds vārds ir pasakāms latviski,ja nezin.
29.10.2013 19:35 |

10 gadi
Reitings 2793
Tā kā es misshine puisim novēlu atrast labāku meiteni.

Paldies par novēlējumu, noteikti tā arī būs, bet pirms izsaki kaut ko tādu, tad iesaku vispirms iedziļināties tēmas būtībā. :)
29.10.2013 19:45 |

10 gadi
Reitings 2793
Latviski nemāk runāt,rakstīt? es vēl tiktos ar tādu ,kurš runātu ar mani latviski,bet ja nemaz necenstos, nevēlētos runāt latviski,tad man ar tādu nebūtu pa ceļam . ir tādi ,kuri slikti zin latviešu valodu, bet vismaz pūlas un runā latviski un prasa kā kāds vārds ir pasakāms latviski,ja nezin.

Nav centies ne runāt, ne rakstīt latviski.
29.10.2013 19:47 |

Reitings 200
Reģ: 16.09.2013
Vispār Latvijas sabiedrība ir tik ļoti sajaukta.. Neviens nekad dzīvē nepateiktu, ka mana mamma ir 1/2 krieviete, jo esam pavisam normāla latviešu ģimene, tikai vectēvs runā krieviski. Tā pat man ir draugi, kuriem nav ne piles lv asiņu, bet ir lielāki latvieši kā tīrasiņu.. Ir daudz visādu piemēru.
Pati ar latvieti esmu bijusi kopā 1x un tīņu gados, pārējās attiecības vienmēr bijušas ar cilvēkiem ārpus lv.
Nav svarīgi, kāda ir tautība, bet gan cilvēks. It sevišķi krievu mentalitāte ir ļoti pazīstama, tas nav būt kopā ar āfrikāni, vai pat spāni..
29.10.2013 20:32 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Ja būtu attiecībās ar cilvēku, kurš šeit dzimis un audzis, vēlētos, lai mūsu sarunvaloda būtu latviešu, lai kopā svinam latviešu svētkus utt. Nebūtu kopā ar cilvēku, kuram ir citi uzskati par iepriekš minēto, kurš nerunātu latviski un negribētu šeit integrēties.
29.10.2013 20:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits