Par vai pret kažokādām

Reitings 537
Reģ: 02.11.2012
Tikko nopirku sev ziemas jaku-no abām pusēm velkamu,no vienas puses parasta jaka ar truša spalvas detaļām ap kaklu un rokām.No otras puses viscaur trusis. Loti klasiska un eleganta,visu Rīgu izmeklēju un pārsvarā ir tik tādas krieviski paskata jakas ar visādām liekām detaļām un protams ne labākās kvalitātes.Lidz beidzot atradu kas loti patika Ivo nikkolo.
Tad tāds jautājums vai esat pret vai par kažokādām?
07.10.2013 19:22 |

Reitings 90
Reģ: 07.10.2013
Pret
07.10.2013 21:41 |

Reitings 54
Reģ: 05.10.2013
Starpcitu, mana pārliecība arī mainījās tad, kad man uzdāvināja kažociņu. Atšķirību jūtu un ziemā ne pret ko citu nemainītu. :) Arī bez ādas zābakiem ziemā nekur..
07.10.2013 21:43 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Tik ļoti strīdīgs jautājums.. Pat labāk neieslīgt diskusijās, bet neapšaubāms ir tas fakts, ka īsts kažoks un īsta āda nekad nespēs aizstāt sintētiku.

esmu par ekoloģiju un par kažokiem. jo kažokus nēsā gadu desmitiem, tie ir no dabīga materiāla, ērti un skaisti. mākslīgu materiālu ražošana nodara daudz lielāku kaitējumu dabai, tie ir naftas pārstrādes produkti, un to ražošana notiek daudz lielākos apmēros, jo tā ir masu produkcija - lēta un ātri novalkājas.

Lielā mērā piekrītu donatas un winterras viedokļiem.

Vismaz ziemā mans pižiks silda tik labi, ka var vilkt plānāku mēteli. (caur galvu un kaklu izdalās ~45% siltuma)
Kopumā neesmu ne par, ne pret. Katram savs mērķis dzīvē.

Varu derēt, ka šeit ir arī tādas, kuras ir pret kažokādām, bet nēsā mākslīgās kažokādas vestes utt. Diezgan divkosīgi liekas, turklāt vēl briesmīgi izskatās, kā vecs plīša lācis, vai suns, kurš uz vasaru met spalvu. :D
07.10.2013 21:45 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
esmu par ekoloģiju un par kažokiem. jo kažokus nēsā gadu desmitiem, tie ir no dabīga materiāla, ērti un skaisti. mākslīgu materiālu ražošana nodara daudz lielāku kaitējumu dabai, tie ir naftas pārstrādes produkti, un to ražošana notiek daudz lielākos apmēros, jo tā ir masu produkcija - lēta un ātri novalkājas.

Donata, ja esi par ekoloģiju, tad der zināt, apgalvojums, ka dabīgs kažoks ir ekoloģiskās nekā mākslīgs kažoks, ir viens liels mīts. Nesen tika veikts pētījums, kas apgāž šo mītu.
Šeit vairāk http://www.cedelft.eu/publicatie/natural_mink_fur_and_faux_fur_products,_an_environmental_comparison/1409
07.10.2013 21:45 |

Reitings 433
Reģ: 20.08.2013
Lady- aitas vilna ir savadak ja necirpsi dzivniekam ta nodaris tikai sapes, jo sakeps.
07.10.2013 21:46 |

Reitings 43
Reģ: 26.08.2013
Zīle.
Agrāk tas bija visiem jo paši visu darīja, pašlaik visu dara ķīnieši.. tagad tas ir luksuss, jo ir labs, un ne katrs var dabūt to labo, tieši tapēc, ka ir labs :D ja visi varētu dabūt, neviens par to nestresotu...
07.10.2013 21:48 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Dāmas, ko jūs te viena otrai cenšaties pierādīt? Un galvenais - kādēļ? Jūs tiešām domājat, ka kādu nosaucot par stulbu, tā uzreiz mainīs savas domas un sāks uzskatīt, ka, piemēram, ādas novilkšana dzīviem dzīvniekiem ir tīri tā neko?
07.10.2013 21:49 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Vēl par to ļoti, ļoti ceru... Jauku nākoti autore novēl saviem mazmazmazmazbērniem , jo mēts tiešām nezinām kas būs nākotnē.
Lady.
Latvijā ir diezgan daudz kažokzvēru audzētavas.
07.10.2013 21:52 |

Reitings 43
Reģ: 26.08.2013
Zīle
Latvijā nav diezgan daudz, visu ko izaudzē šeit sūta uz lietuvu un tad atpērk atpakaļ par veel lielāku naudu :D audzētavas var saskaitīt uz divu roku pirkstiem :D bet nu es tikai par ūdeļu tipa dzīvniekiem.. pārējos kā - truši- ne visām audzētavaam ir viens mērķis..
07.10.2013 22:00 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
To, kad Latvija nav nekāda kažokādu lielvalsts man šķiet visi zin. Visu jau nevar norakstīt uz ķīniešiem :)
07.10.2013 22:10 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Vismaz ziemā mans pižiks silda tik labi
Bļ*** :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Gandrīz apkritu no smiekliem.
07.10.2013 22:41 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Smieklīgi ir apgalvot, ka pret ir tās, kas nevar atļauties...
07.10.2013 22:58 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
aitas staigā gan laimīgas, ja viņām nocērt vilnu. Jo ar vilnas aitām ir tāpat, kā ar piena govīm - vilnas tām izaug daudz vairāk, nekā dzīvniekam vajag, un nenocirpsts viņš mokās.
un neviens dzīvam dzīvniekam ādu nenovelk.
tas pētījums par ietekmi uz vidi ir interesants, tagad lasu. tiesa, man līdz šim ir gadījušies pretēji pētījumi, nez no kurienes tiek ņemti dati tiem grafikiem, ja tik ļoti atšķiras viens no otra.
07.10.2013 23:13 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
No vienas puses, zeel dziivniecinju, bet no otras - zjeel vairaak dabas kaa taadas. Sinteetiskais kazocinjsh veel ilgi rada piemeeslojumu un taa razjoshanas process dabai ir kaitiigaaks kaa udeles nozmiegshana, kaa rezultaataa daudz vairaak dziivnieku iet bojaa deelj dabas piesaarnojuma, kas rodaas izgatavojot un peec tam izmetot sinteetisko kazjocinju. Taapeec no vides skatpunkta iistaa kazjokaada ir labaaka.
07.10.2013 23:32 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Bet nu tad neēdam arī gaļu, ja esam pret kažokādām, pret vardarbību.

Sho gan es nesaprotu. Vai nu visu vai neko? Vienmeer shajaas kazhoku diskusijaas kaut ko muld par "liekuljoshanu". Tad jau, piemeeram, cilveeks, kas shkiro atkritumus, lieto eko/bio/shmio lietas, brauc tikai ar riteni, dziivo saliidzinoshi ljotu zalji, bet, piemeeram, eed galju, arii ir liekulis. Un ja vinsh veelas turpinaat eest galju, tad viss eko jaaatmet, joredz stulbais liekulis?

Svariigi ir mazie soliishi labaakai pasaulei, jo pilniigi pareizi dziivot, kaa juus pashas zinaat, ir gandriiz neiespeejami. Juus tad pilniigi visas esat liekules
08.10.2013 01:18 |

Reitings 67
Reģ: 14.07.2013
Kažokādas nenēsāju, nepatīk, bet jā, ir man gan ādas zābaki, gan siksnas. Katrs jau dara kā grib.
08.10.2013 03:09 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Esmu loti saliga, tapec velku. Nekas ta nesilda, ka kazoks. Te vacija cilvekiem neparak patik kazokadas, ir vairak pret to. Bet taja pasa bridi, visi grib istas adas kurpes, jostas, somas un jakas. Visu grib ISTU. Ja, tad manuprat, tas ir mazliet liekuligi. Ir pret kazokadam, bet parasto adu gan labprat. Ta pati dzivnieka ada vien tik ir, tikai bez spalvam.
Un sanak stulbi, ja man ir trusa kazoks, tad esmu slepkava. Bet nogalinatais lielops, aitas utt. ir ok.
08.10.2013 08:25 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
+ demoiselle

Man arī šķiet, ka katro solis tuvāk kaut kam labākam ir solis. Tas, ka kāds tomēr jūt sirdī, ka nav pareizi novilkt ādu dzīvniekam tikai kažoka dēļ, nozīmē, ka neesam tomēr tik bezjūtīgi. Un ir bēŗnišķīgi argumentēt ar gaļas ēšanu/neēšanu, kā mazi bērni, spirinās pretī, jo ļoti grib kāroto, tad nu izdomā jeb ko, tikai, lai sevi attaisnotu.
Ieklausietes sevī, meitenes, mēs vienkārši sevi mēģinam attasinot.

Cilvēka pārākums sāksies tikai tad, kad mācēsim cienīt arī tos, kas ir zem mums, nevis vaigus piepūtuši smiesimies par šinsilām, kas neprot ražot kodolieročus ;)

Es gan saredzu loģiku izteiktajā secinājumā par pilnvēŗtīgāku nāvi, bet ne tik tieši. Ādas apavus ražo no cūkādas(bet tā ir plāna, to var apvilkt tikai), teļa, govīm - tos, ko mēs apēdam, tā ir tīrā āda, kas paliek pāri no tā, ko noēdām. Kaut tikai skaistuma dēļ, nu mazliet nejauki tas ir.

Es vienmēr, vienmēr esmu domājusi, kas nu nav tas pareizi, bet arī manī ir dubultā morāle. Atceros, ka ar draugu runājām, runājām par šo visu un tiešām, reizēm iekšā kaut kas saka - nu nav tas govs piens paredzēts man, bet teļam u.t.t. Bet mēs esam jau saknē sabojāti ar to visu.

Kāpēc ir tā, ka šķiet - gaļu ēdam, žēl nav, bet kažokzvēru ir žēl? Jo govi jau esam pieradušas redzēt safasētu Rimi plauktos, tas šķiet ok, normāls pārtikas produkts, bet ar kažokiekzvēriem jau asociējas visi tie stāsti kā tos nogalina. Jā, pareizi jau būtu savā pārliecībā iet līdz galam, taču arī mazs solis, ir vērtīgs. Nevajag noniecināt tos, kas vēl nav izvēlējušies 100%, viņi ir ceļā, tāpat arī es.
08.10.2013 10:46 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
neesmu ne par, ne pret, līdz ar to neiebilstu, ja man būtu kažoks.
kažokzvēru audzēšana un tālāka produkcijas ražošana ir milzīga industrija, un raudāšana par to, ka tā nedrīkst to nekad neietekmēs, jo pieprasījums ir un būs.
un mani tiešām mulsina tā bļaušana par nabaga zvēriņiem, kam novelk ādu (nemaz nezinot, KĀ tas reāli notiek un ka vairumā gadījumu mazie kažokzvēri neizjūt nekādas sāpes, ja tiek apstrādāti kvalificētās fermās, nevis pagrīdes nelegalajos iestādījumos), bet tajā pašā laikā gaļas lietošana uzturā un tml.
08.10.2013 10:58 |

Reitings 154
Reģ: 14.02.2011
Esmu par! Varu atzīt, ka esmu liekule, jo man ir žēl dzīvnieciņu, tomēr no kažoka un ādas izstrādājumiem es nevarētu atteikties!
08.10.2013 11:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits