Mademoiselle!, piekrītu. Reizēm pašai nākas saskarties ar tik vulgārām, rupjām un visādi citādi nepatīkamām jaunajām māmiņām un arī vecmāmiņām ar mazbērnu ratiņiem, ka, ja pati nebūtu mamma, domātu, ka visas tādas ir, brr. Tādas baigās karalienes, kaut vai veikalā - nostājas ejas vidū un kaut vai pāri lec, jo viņai, lūk, ir bērns ratos. Nu, man arī bērns ratos, tāpēc jau es neiedomājos pusi veikala okupēt tikai tāpēc, ka trūkst smadzeņu rievas, lai ratiņus malā pastumtu.
Par tiem pašiem ratiem sabiedriskajā, tas atkal koks ar diviem galiem. No vienas puses - mamma un viņas bērns ir cilvēki, kuriem šī vieta, pie tam vēl - speciāla - pienākas tajā pašā autobusā. Bet - tur jau stāv citi cilvēki, kuriem pat neienāk prātā paiet malā, lai atbrīvotu šo vietu, māmiņa stāv ejas vidū, citi burkšķ, ka netiek garām, kāpēc viņa tur stāv utt. Tas rada stresu viņai, kaitina citus un likumsakarīgi, ka gadās kādam uzšņākt. Jo nereti tā pati iekļūšana transportā ar ratiņiem ir grūta, jo visi spraucas garām, nereti vēl pagrūž vai aizķer. Citām mammām jau lūgšanās, lai palaiž spec. paredzētajā vietā ir tik tālu, ka uzreiz jau iekāpjot autobusā saltā tonī ar terminatora skatienu paziņo, lai palaiž, visi taču ir cilvēki. :)
Un kur no vēl no tādām dažām labām sagaidīt, lai savam bērnam māca paiet maliņā vai neaiztikt kaut ko, klusāk uzvesties sab. vietā, ja pašas tādas ne tuvu nav? Bērns to pašu arī iemācās - ahā, mamma dara tā - es arī tā darīšu.
Man arī nereti visādi gadās ar svešiem bērniem un citiem pieaugušajiem, kuriem katastrofāli audzināšanas trūkst, bet neatļaujos visus likt vienā maisā, jo tā gluži nav.