Maza bērna raudāšana sabiedriskajā transportā

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Biju šokēta par to, ko piedzīvoju pāris dienas atpakaļ. Braucu starppilsētu autobusā, kurā bija jāpavada vidēji 2h, jau no paša sākuma iekāpa māte ar bērnu (bērnam aptuveni 1 gads), un bērns jau no pašas autoostas visu ceļu raudāja. Brīžiem apklusa, bet nu varētu teikt, ka visas stundas vienkārši nobrēca, un histēriski. Kad tikām ārā no Rīgas, tad viena sieviete sāka uz to māti bļaut, lai nomierina savu bērnu utt., māte atbildēja, ka nespēj nomierināt, pēc tam sekoja vārdu pārmaiņa, un vēlāk vēl viena sieviete piebiedrojās, lai apklusina savu bērnu. Un tā visu ceļu. Beigās tā māte pati gandrīz sāka raudāt, jo nespēja to bērnu nomierināt. Kaut kāds ārprāts. Kādas ir jūsu domas par to? Esmu šokā, ka mūsu sabiedrībā ir tik neiecietīgas sievietes.
28.09.2013 19:22 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Vispar gribam lai citi visu strikti ievēŗo, taču līdzko tas attiecas uz mums uzskatam ka viss atļauts. Divkosība ka vienmēr!
30.09.2013 13:19 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Es tiešām neesmu mazo suni uzskatījusi par traucēkli un nevienu reizi arī neesmu ievērojusi, ka kāds no saimniekiem pārkāptu pieņemtās normas. Varbūt tāpēc man arī nav pretenziju pret šo sabiedrības daļu. Vienīgi šķiet, ka pašai konncai ir pretenzijas pret suņiem un cilvēkiem kā tādiem. ;)
30.09.2013 13:25 |

Reitings 158
Reģ: 24.07.2013
Man ārkārtīgi nepatīk zīdaiņu raudāšana, brēkšana. Nevaru iedomāties cilvēku, kuram tas varētu patikt. Ļoti ceru, ka man, kad būšu mamma, būs savs auto, lai neradītu neērtības citiem cilvēkiem.
Zīdainim ir vienalga, ka nedrīkst bļaut. Šim gribas, tas to darīs, jo ir pārāk mazs, lai kaut ko saprastu. Protams, mātei ir jādara VISS, kas tās spēkos, lai brēcēju apklusinātu.

Pašai gadījās, ka sabiedriskajā transportā aiz manis sēdēja māte ar bērnu, kurš pat vairāk kā tās 2h, tiesa ar pāris minūšu pārtraukumiem, brēca. Pārsēsties nebija kur, briesmīgas galvassāpes uzradās jau pirmajā brēkšanas pusstundā. Lai cik ļoti man (noteikti arī pārējiem) gribējās, lai tas mazais briesmonis aizvācas tiktāl, ka nedzirdu, es noturējos neaizrādot māte, jo, kā jau iepriekš kāda minēja,
ne jau aiz navkodarīt viņas izdomā paspīdzināt bērnu un pārējos pasažierus.

Skatieties, ka, kad kļūsiet mātes, nemetat kažoku uz otru pusi - aizstāvat mātes, kuras kādreiz vēlējāties izsēdināt no transporta.
30.09.2013 13:25 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Riot
Man nav pretenziju pret cilvēkiem vai suņiem. Man arī ir suns, bet uz veikalu viņu līdzi nestiepju, vien atbildēju uz kādas jaunkundzes pārmetumiem, ka viņas sunīti kāds pie kases grib apčamdīt.
30.09.2013 13:27 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Man arī ir suns, bet uz veikalu viņu līdzi nestiepju, +
30.09.2013 13:29 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Par tiem suņiem. Ir tā, ka man it kā netraucē(ja) mazie suņi, bet
1) sabiedriskajā transportā suņiem jābūt somiņā/būtītī, nevis jāsēž sēdvietā;
2) lielveikalos suņi tāpat ir jānes vai nu rokās, vai arī somiņā, nevis jāliek ratos tur, kur jāsēdina bērns;
3) suņi sabiedriskās ēdināšanas iestādēs ir tik pat lieki kā bērni operā - reiz, kad strādāju par viesmīli, viens jorks tika palaists pastaigāties pa bāru. Es viņu gandrīz nominu, jo viņš man metās zem kājām un pēc tam tas suns mani sakoda kājā. Man tur ir jāstrādā un ātri jāpārvietojas, nevis jāizvairās, lai neuzkāptu kāda cilvēka mīlulim. Tāpat ar bērniem - vienreiz sīkais ieskrēja manī un es viņam netīšām uzgāzu virsū kefīru, vecāki vainoja mani. Sīkajiem nav jādrasē ne pa restorāniem, ne pa autobusiem.
30.09.2013 13:33 |

10 gadi
Reitings 5
Reģ: 23.03.2011
Haha, esmu laikam no tām retajām kurām nekad nav patikuši bērni un ļoti ceru nebūs, tāpēc varu teikt,ka cilvēki ir dažādi. Protams, kaitina, ka mazi bērni to vien dara ka raud, čīkst un brēc - gan sabiedriskajā transportā, gan lidmašīnā gan vēl visur un no tā jācieš visai sabiedrībai, jo tā redziet ir " NORMA" ! Man personīgi ir pilnīgi vienalga. Draugs gan mans ir daudz iecietīgāks. Es ,protams, necenšos tā baigi aizrādīt, bet nu es nesaprotu. Tomēr,ja tā grib bērnus kāpēc nevar laikus visu nodrošināt, kāpēc zīdaini jāved ar lidmašīnu pāris mēnešu vecumā, lai atradītu tuviniekiem, palielītos? Par sabiedriskajiem piekrītu! Tie lielie rati un tā nekaunība dažreiz ir drausmīga. Cik reizes redzēts ka mazs bērns speciāli rausta kādu, vai sper un kāpj virsu sunim uz astes, bet mātes to pat neredz vai pasaka, nevajag - tas ir slikti! Bez jebkādas audzināšanas. Tiešam tik grūti iegādāties kaut vai lietotu auto par 400 ls un pārvietoties laimīgs bez brēcoša bērna- vieglāk gan mātei, gan bērnam! Vienmēr esmu uzskatījusi, ka sabiedriskais transports bērniem ir tikai lieki pārdzīvojumi nemaz nerunājot par vecākiem! Sabiedriskais transports - ir sabiedrisks un tas nenozīmē ka māmiņām ar bērniem ir jājūtas kā VIP personām!!! Visi vienlīdzīgi - visi kas samaksā par savu biļeti - tāpēc tomēr vajag pacensties savaldīt mazu bērnu vai vismaz atvainoties,par to ka BĒRNS brēc jau 2 stundas! nav brīnums, ka cilvēki aizsvīlās, viniem varbūt nebija austiņas ar mūziku ko paklausīties!
30.09.2013 13:41 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
vieglāk gan mātei, gan bērnam!

Starp citu, nē - es jau priekšējā pasažiera sēdeklī nevaru aizsniegties līdz sīkajai, kur nu vēl, ja man būtu pie stūres jāsēž. Tas, ka bērni mašīnās nebrēc ir mīts. Mašīnā klēpī sīko nepaucināsi, klēpī nepaņemsi. Pie tam tās 400 Ls mašīnas izmaksā dārgāk kā 4000 latu vērtas mašīnas uzturēšanas ziņā.
30.09.2013 13:46 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
O! Pareizi - par šo es arī gribēju pateikt. Priecīgas jūs visas būsiet, kad tas sabiedriskais sēdēs korķos, ko veidos tie māmiņu golfi, jo braucot pie stūres mazo nav iespējams ar vienu roku aprūpēt, ir jāstājas un jāizmanto abas rokas. Tad mums būs pilnas ielas ar 400ls mašīnām, ar avārijas gaismām, kurās mammītes aprūpēs mazos.

Piekrītu Ancei, 400ls mašīnu uzturēšanas izdevumi ir venēriski.
30.09.2013 13:52 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Jā, tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kas man mazos un/vai izlaistos bērnos riebjas - viņu uzspēlētā brēkšana. Tā vien prasās pamatīgi iekraut, lai sajūt sāpes un no šoka aizver muti.
30.09.2013 13:55 |

Reitings 683
Reģ: 22.01.2013
Šausmas, kā te visas iekarsušas :D

Bet par tiem suņiem, nevajag nemaz veinala mazās žurkas raustīt, vari staigāt pa parku vnk izvedis suni pastaigā, um kādā brīdī uzradīsies sīkais, kas gribēs suni paglaudīt, protams, ne vienmēr, bet bieži, un tad jau ir atkarīgs no vecākiem savāks to sīci vai skries pie suņa, reizēm šķiet,ka vecāki vnk nesaprot, ka tas suns var izbīties un iekost aŗī ja nav agresīvs.

Te jau aiziet runa, ka paši vainīgi, jāparunā ar sīci, ja tas kko atļaujas, bet kāpec tas man būtu jādara, ja es kkur dodos tad sagaidu, ka mani liks mierā un neaiztiks.
Jā, zīdainis ir zīdainis, viņam neko nepadarīsi, un sākot aizrādīt mātei viņa tik sāks stresot, un mazais ar drosvien raudas vel vairak, bet tie bērni, kas jau runā un saprot, kas notiek un ko dīkst un, ko nē, gan man šķiet kaitinošāki, un tur jau no vecākiem atkarīgs viss, nju nedrīkst'ļaut skraidīt pa sabiedrisko, stāvēt un sēdekļiem, un tas ir gan kaitinoši, gan bīstami bērnam, allaž nošausminos, ja vecāki lauj tā darīt, kāda dziļāka bedre, vai straujāka bremzēšana un bērns krities, un tad jau raudāšana būs mazākais, tas var beigties arī ar kko lauztu vai izsistiem zobiem, tāpat citu aiztikšana, manuprāt, bērns ir pietiekami liels, lai saprastu, ka nedrīkst citus aiztikt, un vecākiem arī vajadzētu jau būt iemācījušiem, ko drīkst un , ko nē.
Man patīk bērni, ļoti, bet neesmu arī ar dzels nerviem, zīdainis manis pēc var brēkt, bet lielākam bērnam jau jābūt disciplīnai. Paklausoties vecāku un vecvecāku stastitaja, liekas, ka toreiz tiešām raudāja tikai zīdaiņi, bet tie kuri jau kko saprata sēdēja savā vietā un netrauceja citiem!

Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
grecia- es ceru tev nekad nebūs bērnu

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Bet kāpēc gan tos lietotos auto nevarētu nopirkt tie, kuriem traucē bērnu raudāšana un viss cits, kas notiek sabiedriskajos transportos?
30.09.2013 13:56 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Un tas nav tikai sabiedriskais transports - tās ir arī ielas, veikali, došanās ciemos (cenšos tādos gadījumos ātri atvadīties un doties prom) utt.

Man tiešām nebūs bērnu :)
30.09.2013 13:57 |

Reitings 7743
grecia- es ceru tev nekad nebūs bērnu

+ Pašai uzšaut, lai no šoka tādas domas vairs prātā nenāk. Un tad par tavu uzspēlēto brēkšanu vēlreiz uzšaut, lai netraucē apkārtājiem.
30.09.2013 13:58 |

Reitings 7743
*apkārtĒjiem
30.09.2013 13:59 |

Reitings 7743
Nu i paldies Dievam, ka nebūs. Vismaz par vienu nelaimīgu bērnu mazāk.
30.09.2013 14:00 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Par sunīšiem..
Man kad bija mazais suņuks, viņš nekad nevienam netraucēja, ja man vajadzēja ieiet veikalā. Sunci padusē un no rokām neizlaidu, ne pie kases, ne kur citur. Uz grīdas veikalā laist neatļāvos, jo man nepatīk sagādāt citiem neērtības,tas liek man pašai justies 10x neērtāk. (t)
30.09.2013 14:01 |

Reitings 683
O! Pareizi - par šo es arī gribēju pateikt. Priecīgas jūs visas būsiet, kad tas sabiedriskais sēdēs korķos, ko veidos tie māmiņu golfi, jo braucot pie stūres mazo nav iespējams ar vienu roku aprūpēt, ir jāstājas un jāizmanto abas rokas. Tad mums būs pilnas ielas ar 400ls mašīnām, ar avārijas gaismām, kurās mammītes aprūpēs mazos.

Tieši tā, un tad cosmo būs diskusija, kur var būt tādi korķi, vai tad nevar labāk sabiedrisko izmantot.
30.09.2013 14:03 |

Reitings 683
Tiešam tik grūti iegādāties kaut vai lietotu auto par 400 ls

jā ir grūti, man vēl nav bērnu, bet es nevaru iegadāties mašīnu, ja vēl sagrabinātu mašīnai, tad uzturēšana un benzīns man rezultātā būtu dzīvošana mašīnā un ēdienkartē roltoni!
30.09.2013 14:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)