Tieši domāju veidot diskusiju par šo tēmu, bet no otra skatpunkta.
Esmu tā, kas nedzer- kādreiz tas bija principa pēc, jo uzskatu tāpat kā tavs draugs- tik daudzi nodzeras, jo nemāk izklaidēties bez. Es māku dzīvot bez, tāpēc neredzu jēgu dzert.
Tagad esmu iemācījusies badīt vīnu, izgaršot labu alu, bet tās ir pusglāzs, ja ļoti garšigs varbūt glāze.
Man draugs pims manis bija pieradis tusēties ar draugiem vismaz 4-5 vakarus nedēļā. Iedzeršana, rezi nedēlā par daudz noteikti sanāca, smēķēšana, zāles pīpēšana.
Ar mani sot ir samazinājis. Katru otro vakaru mazliet alu vai vīna ( alus vismaz 2-3 pudeles un vīnu kādu pudeli uz diviem ar draugu). Man joprojām tas ir par daudz. Un es prasīju, lai atmet smēķēšanu pavisam, ja grib turpinat runas ar mani par bērniem.
Un viņam ļoti patīk teikt, ka nav atkarīgs, bet- četras dienas izbraukumā pie dabas, katru dienu bija ķīkstiens par cigaretēm vai zālīti.
tagad pirmdienas vakars, teica, ka pēc darba būs mājās- pazvanīja pēc divām stundām, lai pateitku, ak ir ar draugu. Tas skaidrojumā nozīmē iedzert pa aliņam un uzsmēķēt, tā lai es neredzu.
Kā man ar to cīnīties? Nezinu. Esam izrunājuši kāpēc viņam vajag smēķēt- parastās cigaretes ir tikai kompānijas pēc un nav problēmu atmest, bet zāli- tas ļaujot atslēgties un cigarešu paciņu vienmēr tur kabatā, jo tad ir atsainojums uztīt zāli kādam draugam un pa stapai uzvikt dūmu. Iedzeršana- esmu ok, baudīšanai vai pie ēdiena, bet ne katru vakaru un ne dēl tā, ka nez ko rokās turēt.
Ir leilie un daudz kašķu par šo tēmu, katru otro dienu domāju vai ri vērts palikt un būt kopā, varūt iet prom. Esmu teiktu, ka dodu pusgadu mūsu atiecībām, ja nekas nemainīsies, viņš sola, ak main;isies, bet vajag dod viņam laiku. Tai pat laikā atzīst, ka saprot, ka tas viss ir stulbi un bērnišķīgi. Un laikam tur tā problēma- viņš man ir bērnišķigs un izaugt negrib, un es negribu justies kā mamma, kas aizrāda, kas ir labi un kas ir slikti.
Plus mums ir storiji abās ģimenes pusēs pa alkoholiķiem, lai būtu pamats to neielaist, bet cik te dažas sme'jas, ka mazdrusciņ iedzeršanu par alkoholismu saukt, tad man liekas, ka mns draugs ir atkarīgs un es nezinu kā ar to cīnīties, jo kad saku to skaļi,tad visi par mani sme'jas, ka no mušas pūšu ziloni, bet viņš nedēlu bez iedzeršana,smkēšanas vai zāles nevar iztikt.
To sajūtu, ko meklē, kad ir draņķīgs laiks, var aizstāt ar citām daud zlabākm lietām. tik vajag gribēt.