Mantu krasana!

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Tiko skatijos vienu tv shovu par cilvekiem, kuri kraj visu kaut ko, daleji jau ta krasana robezojas ar messi haosu. Vairs nav vietas maja, kur dzivot, jo viss ir piestukets ar dazadam mantam. Kuras nemaz netiek izmantotas. Bet prom netiek mests nekas, jo viss "tacu ir vajadzigs".
Man lv ir viena radiniece, kurai ari ir daudz mantu, vinas dzivoklis ir maksimali piebasts ar dazadam mantam. Es tur jutos fiziski slikti, kad aizbaucu ciemos. Citreiz, ta starp citu, ieminos, ka varbut ir laiks parmainam dzive, un nenaktu par skadi mazliet "atsvaidzinat un parkartot dzivokli". Bet nee!!!
Personigi mans dzivoklis ir diezgan patukss, man nav tadu lieku mantu, ja kaut ko neizmantoju uzreiz metu ara. Mani nomac, ja ir daudz lietas viss apkart. Vieniga problema ir drebju skapis, tas gan ir piebasts maksimali pilns, it ka jau aiztaisot durvis, to neredz, bet pietiek ar apzinu, ka zinu, ka ta ir.
Tagad mans rudens plans ir ieviest skapi kartibu.

Ka ir jums, esat krajejas vai ne?
15.08.2013 16:30 |

Reitings 824
Reģ: 09.07.2013
chantelle, jā, tā tas ir.
Par olu kastēm - zinu, ka mana vecmāmiņa olu kastes glabā, bet tikai tādēļ, ka viņa dzīvo laukos un viņai ir kādas 20 vistas. Tad olas tiek liktas tajās olu kastēs un dāļātas draudzenēm utt. Bet, kāda velna pēc, olu kastes vajag pilsētā, ja tev nav ne vistu, ne lauku. :D
15.08.2013 17:24 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
ārā lidinātāja, bet man ir daudz krājēju apkārt, tāpēc nav tik viegli visu izlidināt, jo vienmēr taču kaut kas var noderēt :D
kosmētika man arī ir daudz, bet es regulāri kārtoju savu kosmētikas plauktu un skatos, ko man no tā visa vajag, kas metams ārā utt.
ir ļoti daudz mantas priekš skolas, visādas klades, a ja nu noder.. gaidu, kad pabeigšu mācīties un taisīšu vislielāko ugunskuru rajonā :D
ir daudz visādu bērnības grāmatu un tā, tam nav pielietojuma, ir visādas mantas, kas asociējas ar skaistām atmiņām, to ir ļoti grūti izmest, bet nu ir viens mazs sporta maisiņš, kurā ir visādi sīkumi salikti ar manām mantām, kas atsauc vislabākos brīžus un tam maisiņam drošivien , ka neteikšu atā, lai viņš tur paliek.. galvenais, lai nav pārmērīgi daudz visu to putekļu krājēju! kad pavisam būšu prom no vecāku mājām, man būs absolūts minimālisms, neko es nekrāšu :D
15.08.2013 17:25 |

Reitings 108
Reģ: 10.09.2012
Man patik lietas un dekori vienota krasu gamma, sobrid pelekajos tonos, piemeram, ramji gleznam un bildem, svecturi, rotajumi ar ziediem, rotajumi aizskariem, u.t.t. Ta man viss skiet majigaks un visur ir kur acis piesiet. Tad nu nosaciti var teikt, ka esmu krajeja, vienmer patik atrast kadu niecinu, pukupodu vai lampu, kas sader jau ar esosajiem dekoriem. Kartinas un citus sikumus, kas kaut kad pec 10 gadiem varetu noderet, gan metu ara. :)
15.08.2013 17:28 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
a, vispār, kas tās ir par sērijām, kuras Jūs skatāties par mantu izmešanu?
15.08.2013 17:33 |

Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
Es esmu krājēja, kas mācās lidināt ārā. Bet grūti- visgrūtāk man ir ar visādiem papīriem, dokumentiem, skolas /studiju pierakstiem, grāmatām... Ar prātu es saprotu, ka ja man tas 3 gadus nav noderējis, tad nekad nenoderēs, bet roka neceļas- a ja nu...? Vēl arī visādi dāvinātie suvenīri, apsveikumi. Cilvēks labu gribēja, dāvināja - kā es tagad metīšu ārā miskastē. Bet es saprotu, ka pārbāztais dzīvoklis mani nomāc un pamazām mēģinu atbrīvoties.
15.08.2013 17:42 |

Reitings 383
Reģ: 27.10.2012
Man agrāk bija šāds sindroms, neko nemest ārā un visu krāt, dažādas piemiņas lietas no pasākumiem, dzīves posmiem, tagad esmu sapratusi- jo mazāk mantu, jo labāk! Man sagādā prieku mājas kārtošana, jo tad var kaut ko izlidināt ārā un tas dod tādu kā gandarījumu :D
15.08.2013 17:57 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Kopš man ir sava saimniecība, par kuru pati atbildu, cenšos neko nekrāt bez jēgas. Ir visa veida mēbeles, un katrā ir sava kārtība. Neteiktu, ka dzivoklī ir minimālisms, bet iztieku bez visādām sedziņām, figūriņām, līdzīgiem dekoriem un citiem štruntiņiem. Vienīgi man ir daudz mākslīgo ziedu, jo nepatīk ņemšanās ar dzīvajiem ziediem un puķupodiem.

Ar vīru gan mūžīgi karoju par dokumentu kalniem. Viņš mūždien visu ko drukā no interneta (savām vajadzībām), krāj visus papīrus no mācībām un kursiem, n-tās pases kopijas, čekus, maksājuma kvītis u.tml. Šad tad piespiežu viņu tās čupas ar papīriem izrevidēt, bet tāpat vismaz puse paliek, a ja nu noderēs...
15.08.2013 19:51 |

Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
Paldies, meitenes! Iedvesmojāt mani! Es gan sevi neuzskatu par krājēju. Drīzāk esmu slinka, sen jau taisos kārtīgi pieķerties savai saimniecībai un visu, visu lieko izlidināt, citādi zb, ka putekļi tikai krājas. Šī diskusija un brīvā nedēļas nogale mani iedvesmoja beidzot to izdarīt. :D
15.08.2013 19:58 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Ārā metēja, nožēlot nav sanācis.

Šobrīd arī jau ir salikti aksesuāri ārā mešanai/ vešanai uz Spices nodotavu. Jāsakrāmē nākamā apģērbu porcija. Vannasistabā atvērtās sejas putas, ķermeņa krēmus, utt. esmu sakārtojusi ar tukšākajiem priekšplānā, lai ātrāk paliek mazāk iepakojumu.

Manā ideālajā dzīvesvietā būs tīrs minimālisms - mēbeles un skaistas kastes, kāda liela svece un vāze, tas arī viss.
15.08.2013 20:00 |

Reitings 2494
es laikam ar šo dzīvoju harmonijā - krāju patīkamas atmiņas (no ceļojumiem kartiņas, akmentiņus lieku vienā apaļajā akvārijā .. patīk, ja lielajā grāmatu skapī stāv kādi sīkumiņi, kas atgādina par bērnību vai draugiem...) .. bet nekādā veidā neesmu fanātiska krājēja.. varu izlidināt ārā visu lieko.. visu kosmētiku, kas netiek lietota... ēdienu, kas stāv uz galda... drēbes.. dzīvokli par piebāztu galīgi nevarētu saukt... katrā istabā ir 3-4 mēbeles.. nekas nekur nav pārkrauts... viss smuki :) .. kad jūtu, ka kaut kas ir pa daudz.. man patīk tā sajūta, k kaut ko var izlidināt ārā.. tad ir tāds gandarījums :)
15.08.2013 20:01 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Ja man ari ir kaste ar dazadam lietinam, fotografijam, ielugumiem uz draugu kazam, atklatnitem, disnejlendas ieejas bilete, flaijers ko uz ielas iedeva, man vel tolaik nepazita, bet sobrid mana sapigaka miestiba :D :D utt citreiz rudens vakaros dzerot teju, patik taja kastite parusinaties un gremdeties atminas. Bet... ta ir skaista un viena!!!!!
15.08.2013 20:23 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es ar nemetu laukā skolas pierakstus, materiālus, smuki salikti mapītē visi, man ir noderējis :D ekonomika un vēl viens sarežģīts matemātikas uzdevums :D haha dzīvē noderēja :D
15.08.2013 20:38 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Es vienreiz izmetu visus vidusskolas dokumentus(atestātu,sertifikātu utt),tas bija netīšām,tīrīju savus krājumus :D
15.08.2013 21:13 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Vecāku mājā ir daudz visa kā nevajadzīga, kas man ļoti nepatīk. Es par to, lai būtu tikai vajadzīgās lietas, kā arī pietiekami daudz visādu skapīšu, plauktiņu, kur var sakārtot visu, kur katrai lietai vai lietu grupai ir sava vieta.

Bet dzīves īstenība ir tāda - ja kaut ko atstāj ar domo "kaut kad noderēs", tad tā lieta tā arī stāvēs neaiztikta, bet, ja liekas, ka varbūt kaut kur noderētu, bet tomēr drīzāk nē, pienāks diena, kad būs jādomā "bļāviens, žēl, ka izmetu, tagad noderētu". Bet tie otrie gadījumi parasti nav uz dzīvību un nāvi, un var bez tām lietām iztikt, tāpēc es par to, ka jāmet ārā viss, kas "varētu noderēt kaut kur", bet tagad, šajā brīdī, nav vēl skaidrs, kur tieši.
16.08.2013 10:53 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
a, vispār, kas tās ir par sērijām, kuras Jūs skatāties par mantu izmešanu?

Hoarding: Buried Alive - rāda trakos un palīdz viņiem sviest ārā un māju savest kārtībā. Bieži vien cilvēki bļauj, lamājas, kaujas, lai tikai viņu mantas neaiztiek, pat ja tā ir 5 gadus veca omlete ledusskapī ar veselu prusako koloniju tajā :)

http://www.tlc.com/tv-shows/hoarding-buried-alive
16.08.2013 11:00 |

Reitings 3966
Man ir vecie diski, kurus neizmantoju, mūzikas kaasetes, kuras neklausos, mazo austiņu komplekts kuri saplisuši cerībā ka varēs salabot,konfekšu kastes, rotaļlietas, apģērbi, ko vairs nevelku. vajadzētu to visu izmest, bet kkā nesanāk. :D ta taču bija nauda, žēl. :D Vēl grāmatas ajadzētu patīrīt un kosmētika ko nelietoju. Ar lielām grūtībām esmu izmetusi kosmētikas pudelītes ko virs neizmantoju.
16.08.2013 11:14 |

Reitings 3966
ja kāds kko izmet sākumā ir liels skandāls, bet tad padomāju tiešām bija jau nolietojies. :D
16.08.2013 11:15 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Riry tnx... Paskatījos, brīnos, kā viņi tajos hlamos nav kādu dzīvnieku vai bērnu pazaudējuši :D
16.08.2013 11:19 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
parasti metu ara visu ko nevajag, bet tagat saku domat, mazais ir izaudzis no maza trisritena un supulzirdzina, negribas ne pardot, ne izmest, jo ir doma par velvienu berninu tuvaka gada laika, tad nu sanak krat :D
16.08.2013 11:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits