Manā ģimenē 3 bērniem (tai skaitā man) krustvecāki bija pāris. Tagad visi šie pāri ir izšķīrušies un vēl ļaunāk - ir lielā naidā! Un, nedod Dievs, ja kādam no mums ienāks prātā uz kādiem saviem svētkiem uzaicināt krustvecākus (abus kopā).. Ir reizes, kad krustvecākus ciemos var uzaicināt atsevišķi. Bet, piemēram, kā ir izlaidumos, iesvētībās, kāzās... ?
Tieši šādu iemeslu dēļ arī mēs ar vīru jau paši esam izdomājuši ka tad, kad mums būs bērni, izvēlēsimies tiem krustvecākus katrs no savas puses un neņemsim pāri.
Tagad arī ir tāda situācija, ka vīrs ir kļuvis par krusttēvu radinieces bērnam, bet krustmāte ir cita sieviete. Protams, bija tāds mazs brīdis, kad likās, ka mūsu ar vīru izdomātā teorija dzīvē diez ko labi nestrādā un bija nedaudz skumji, ka mūs nepaņem kā pāri (jo vairāk, ja šī radiniece netic, ka ar vīru nodzīvosim kopā līdz mūža galam). Bet tas bija īss moments un tagad saprotu, ka tas ir normāli un neesmu nedz apvainojusies, nedz dusmīga.
Aizvainota varbūt būtu gadījumā, ja kāda mana radiniece manu vīru pieaicinātu par krusttēvu, bet mani neņemtu par krustmāti, bet, ja vīra radi izvēlas viņu par krusttēvu, bet negrib mani par krustmāti - tie ir viņa radi un viņu darīšana :)
Starpcitu, luterāņiem, kristot meitenīti, var būt divas krustmātes un izrādās, ka tas pat ir diez gan izplatīti! Tāpēc varbūt parunā ar vīru, lai viņš parunā ar māsīcu - varbūt Tu arī vari būt oficiāli krustmāte, ja reiz Tev tas ir tik svarīgi?