Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Jūsu Boloņas mērces recepte!

 
Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Padalāmies! Plānā šodien uztaisīt, bet receptes internetā tik daudz, ka neko nevar saprast, kura būtu visgaršīgākā!
15.07.2013 16:09 |
 
Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
http://www.receptes.lv/receptes/bolonas-merce-ar-spagetti/ Pie šitās receptes kā jūs domājat var likt klāt vienalga kādu makaronu mērci? Es drīz iešu uz veici, bet nezinu vai tur būs tādA BOLOŅAS Mērce.
15.07.2013 16:17 |
 
Reitings 115
Reģ: 29.01.2009
Es taisu tā -
Sacepu sīpolus, pievienoju malto gaļu (man visvairāk garšo ar 50% cūka, 50% liellops), ķiplokus, papriku. Kad gandrīz gatavs pievienoju bundžiņu konservētos mizotos tomātus. Garšvielas pēc gaumes..
15.07.2013 16:26 |
 
Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Esmu taisījusi un ēdusi, ja makaronu vietā liek rīsus. Arī garšīgi! ;)
15.07.2013 16:30 |
 
Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
No sākuma uzcepšu sīpolus vai malto gaļu vai abus kopā? Help! :DPēc tam pievienošu ķiploku un papriku, un tad tomātus savā sulā, būs normāla mērces variācija?
15.07.2013 16:32 |
 
Reitings 115
Reģ: 29.01.2009
Vispirms apcep sīpolus :) tad liec gaļu, un tad pārējo. To bundžiņu gandrīz beigās, jo tikai nedaudz jāievāra. Man vienmēr sanāk laba mērcīte, jo to mērces konsistenci dos tomātu sula no tās bundžas.
15.07.2013 16:40 |
 
Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Paldies. Cik ilgi apmeeram to meerciiti sauteeet?
15.07.2013 16:46 |
 
Reitings 548
Reģ: 30.03.2013
Es sautēju 30-40 minūtes. Beigās pieberu kaltētu baziliku un ir ideāli. :)
15.07.2013 16:58 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Es taisu pavisam citādāk, bet tas laikam ir ātrais variants - pannā apcepu malto gaļu, tad sagriežu un pieberu klāt čilli pipariņu un papriku, kad viss labi apcepies, pieleju klāt mazliet ūdeni un to maggi idea pulverīti, tad vēl kādas 10 minūtes un lēnas uguns atstāja, lai gatavojas. Ļoti garšīgi, dēļ tā čilli sanāk patīkami asa, bet nu ne visiem jau garšo asi ēdieni, to tad var arī nelikt :D :)
15.07.2013 17:04 |
 
10 gadi
Reitings 3167
Reģ: 13.11.2011
es vienkārši apcepju malto gaļu, pielieku garšvielas un beigās pielieku tomātu mērci un pāris minūtes pasutinu.
15.07.2013 17:07 |
 
Reitings 122
Reģ: 13.07.2013
Tieši šodien es gatavoju Spagethi ar boloņas mērci!Sanācā dievīgi.....!
Vajadzīga maltā gaļa,spagethi,maggi idea -Spagethi bolognese maisījums(maisījums maksā 0,55 Ls)!Godīgi sakot biju pārsteigta par to kā man sanāca,un visiem ļoti garšoja!!
15.07.2013 17:15 |
 
Reitings 115
Reģ: 29.01.2009
Jā, aizmirsu - es arī lieku vēl čili. Garšo nedaudz ass un manuprāt boloņas mērcei tas ļoti piestāv :)
15.07.2013 17:27 |
 
10 gadi
Reitings 1395
Reģ: 18.03.2012
Man atkal tas Maggi maisījums pēc garšas liekas,kā ziepes.Kaut kas ne tā.
15.07.2013 17:34 |
 
Reitings 434
Reģ: 02.07.2012
man vīrs parasti paņem ātrāk gaļu sagriež ,samaisa ar maggi ,pieliek kečupu,sāli ,cukuru un etiķi galda,,,pāris stundas pastāv marinādē un ideāli ,pietiek ari ar 1 studu.Bet pliku maisijumu negatavojam.
15.07.2013 17:51 |
 
Reitings 434
Reģ: 02.07.2012
šovakar rīsus vāru,kečups,ceptas desiņas .....
15.07.2013 17:52 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
1. sīki sagriež (vai pat samaļ) sīpolus, burkānus un seleriju, maisot, apcep sviestā.
2. pievieno malto gaļu, atkal maisot apcep, pievieno sarkanvīnu (opcionāli), sāli un piparus
3. pamazām pielej buljonu, kamēr gaļa to pakāpeniski iesūc
4. pievieno tomātu koncentrātu, samaisa, un pusstundu sautē, pēc vajadzības pievienojot buljonu, nedaudz piena arī. pagaršo, pieliek vēl pēc vajadzības sāli un piparus.
15.07.2013 18:34 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
labāk, ja maltajā gaļā ir 1/3 daļa cūkgaļas, 2/3 liellopa gaļas un izteiktākai garšai var pievienot nedaudz bekona (apcep pirms liek malto gaļu).
15.07.2013 18:37 |
 
Reitings 41
Reģ: 06.05.2013
Kopš kura laika bolognas mērcei tiek pievienota paprika?
Gatavoju klasisko variantu, līdzīgi kā Donata. Vienīgi malt dārzeņus gan neieteiktu... vislabāk seleriju un burkānus sagriezt kubiņos, sīpolu, ķiploku gan pēc iespējas smalkāk. Ja gaļa ir no jaunlopa (cūku neieteiktu, tikai liellopu), kuram pašam par sevi garša maigāka, var pievienot arī šķiņķi. Vai ar, piemēram, prosciutto "mizu" ierīvēt/ietaukot katlu.
Obligātas ir arī lauru lapas un nedaudz majorāna, kas padara mērci nedaudz intensīvāku. Sautēju parasti lielo katlu kādas 3-4 stundas, ik pa kādai pusstundai apmaisot un pēc vajadzības pievienojot vēl teļa buljonu.
15.07.2013 19:44 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
es taisu tā :

*lieku vārīties malto gaļu (1/2 cūkgaļa, 1/2 liellopu gaļa), pārlēju ūdeni, lai ir 2 pirksti virs gaļas
*kad gaļa gatava, metu klāt sagrieztus sīpolus, papriku, baklažānus un cukīnī
*kad dārzeņi mīksti, lieku klāt tomātu mērci
*beigās iemetu ķiplokus un zaļumus +sāli un garšvielas
*vāru vēl 5 minūtes

kopā gatavošanas laiks kādas 25-30 minūtes.

sanāk perfekti :)
15.07.2013 19:49 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
limette, prieks redzēt vēl kādu, kas boloņas mērci negatavo no maggi paciņas :)
15.07.2013 19:51 |
 
Reitings 41
Reģ: 06.05.2013
Lancaster, gan jau ir tiešām ļoti garšīgi un tā, bet to, lūdzu, nevajag dēvēt par Boloņas mērci :) Tā nav pat tuvu variācija par tēmu. Maltās gaļas mērce ar provinces dārzeņiem, nu kaut kā tā būtu precīzāk ;)
15.07.2013 19:53 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits