Sveikas! Es pie reizes atļaušos pajautāt par hormonālajām tabletēm - dzeru jau vairākus gadus kopš 16 gadu vecuma (man tagad ir 19), un biju nesen ap septemri pārtraukusi uz diviem mēnešiem. Varbūt tās ir tikai manas iedomas, lai mierinātu sevi (lai gan kas nu tas par mierinājumu), bet ap to laiku ļoti strauji pieņēmos svarā (+7kg), lai gan svars visu laiku bija stabils, bet tad atsāku atkal dzert tās pašas, un, ievērojot veselīgu uzturu un sportojot, man svars pilnīgi nemaz nekrītas, lai gan arī šķidrumu uzņemu ļoti daudz - ūdens, zaļās tējas..
Sākot ar janvāri uzturā lietoju tikai veselīgo, pārsvarā dārzeņus un augļus, sportoju katru dienu kārtīgi izsvīstot, bet izmaiņu nekādu, sveros katru dienu. Es tiešām nesaprotu, tāpēc sāku vilkt paralēles un domāju vai tad hormonālās tabletes tik ļoti var sačakarēt vielmaiņu?
Nav runa par hormonālajām tabletēm kā kontracepcijas metodi, tās dzeru un nedrīkstu pārtraukt, jo pārtraucot dzert, automātiski pazūd mēnešreizes (man ir problēmas ar hormoniem), tādēl arī ginekoloģe arī izraksta, jo citas izejas nav.
Ņemot vērā, ka man ir diezgan daudz lieko kilogramu, ar pirmo kilogramu krišanos nevajedzētu būt problēmām, jo tie parasti viegli nāk nost sākumā..