Iesakiet ludzu kadas interesantas idejas, ko likt dz.d. galdā? Esmu apjukusi, jo pirmo reizi gatavošu mīļotā ģimenei.
Tātad kādus salātiņus iesakāt?
Un ko varētu pagatavot siltajā? Parasti viņa ģimene gatavo vistu ar kartupeļiem un sieru, bet man gribas ko savādāku.
Savās un drauga dzimšanas dienās taisu vieglo galdu bez otrā ēdiena. Pārsvarā ir sāļie groziņi, sāļās karotītes, dažādi sieri, prosciutto, olīvas un tamlīdzīgi. Desertā klasika - torte.
Jā! Saldumu nekad nevar būt par daudz un es to saldo tik ļoti dievinu,tāpēc iesaku!:D
Es būtu klasiska - izvārītu jaunos kartupeļus, pa virsu dillītes, klāt kādus zaļos salātiņus savā dārzā sakasītu, kefīru.
Baigi smags ēdiens, otrais ēdiens, tortes un vēl aukstais galds...
noteikti kaut ko ļoti vieglu gatavo, kaut ko sezonālu, piemēram tomātus ar kādu vieglu sieru un baziliku pa virsu. Neiesaku neko ar krējumiem, majonēzēm, jo galds pats par sevi jau būs visai nopietns.
Man patīk taisīt kaukāziešu tipa salātus.. gurķis, tomāti, paprika, smalki sagriezts sarkanais sīpols, pētersiļi un maltie pipari un sāls, pārlej ar olīveļļu un ābolu etiķi. Tie ir atsvaidzinoši un garšīgi (ja nav kategoriski iebildumi pret sīpoliem)
Vakar tieši bija :D Vasarā esmu tikai par piknikiem, nevis tusēšanu istabā, tāpēc šašliks, cepamais siers, svaigi dārzeņi, arbūzs, kūka, šampis. Varbūt liekas maz, bet tāpat visi pieēdušies kārtīgi bija.
Man liekas, ka viņiem garšo viss.
Gatavot varu jebko. Ar to problemas nav,tik ideju trūkums. Ar siltajiem ēdieniem ir kā ir, neko baigi sarežģitu neprotu :)
Man jau šķiet, ka nekad nevar nošaut greizi ar mazajām vistas filejiņām jeb fileju atgriezumiem. Tā ir ārkārtīgi sulīga gaļiņa, nepaliek sausa.. var viņas panēt miltos olā rīvmaizē un cept kā tādas ''karbonādītes'' :)
Karstā laikā domāju pietiek ar auksto galdu. Mums vienmēr uz urrā aiziet tas pats vecais rosols, pica, lašmaizes. Var kādu žāvēto vistiņu, šašliku, augļus...