Galvotājs bankā.

Reitings 519
Reģ: 22.07.2010
Ir tā,ka tuvs cilvēks ir galvojis pa kluso citam cilvēkam,bankā kredītu. Neatzīstas,neko sīkāk nestāsta. Bet ir atrasta daļa no tā līguma . Bet tur nav summa,tikai kam ir galvojis.

Kā es,kā tuvinieks varu uzzināt cik liela ir summa,un vai vispār beigu galā no tā galvojuma var atteikties?
Pieļauju,ka bankā citam cilvēkam nekādu info nesniegs...nezinu pat kā rīkoties...tāds izmisums. Un cilvēks nerunā,neko nestāsta. :(

Otrs ir,cik viegli ir pārrakstīt īpašumu no viena vārda uz citu? Ja netiek no tā galvojuma vaļā,vismaz lai īpašumu paglābtu.Jo cilvēki var būt ļauni un nemaksāt :(
07.05.2013 14:22 |

Reitings 519
Pagaidiet,kāpēc uzreiz jāmetas virsū ,ka es visu gribu sev? Es tikai gribu nodrošināties ,lai saglabājas īpašums.Un es uzskatu,ka man kā meitai tas ir jādara,nevis jānoskatās kā viņš ar visu mantu aiziet postā.

Es pelnu un viss ir kārtībā,nevienam uz kakla nesēžu. Vienkārši vienreiz jau ieguldiju naudu šādā pasākumā,ka bija galvojis. Bet kad iedzer,tad nogalvos visiem kam vajag,ja piestāstīs pilnas ausis. Tāpat arī iedos un uzsauks. Alkohola ietekmē cilvēks nedomā ko dara un sasola. Skumji tas ir,bet gadiem nekas nemainās,tādēļ arī mamma aizgāja no viņa.

Es tikai gribu ,lai viņš vecumdienās nepaliek bez mājām.
07.05.2013 15:20 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Varbūt kļūdos bet cik zinu neviens notars ja cilveiks dzeris viņu neapkalpos. Tapat arī banka . Ta ka nevajag te stastit pasakas.
07.05.2013 15:24 |

10 gadi
Reitings 374
Reģ: 29.01.2009
Es nesaprotu, ja ir normālas attiecības starp tēvu un meitu, kāpēc gan, lai viņš nepiekristu pārrakstīt savu īpašumu uz viņas vārda, ja ir iespēja, ka kredītsaistības netiks izpildītas un beigās īpašums nonāks bankas rīcībā?
Kāpēc tās domas uzreiz, ka autore grib tēvu atstāt ar "pliku pakaļu" visu atņemot?

Man tas šķiet pilnīgi normāli, ka negrib īpašumu pazaudēt, parunā ar tēvu, pajautā kā tur īsti ir un gan jau pie kāda rezultāta nonāksiet!
07.05.2013 15:28 |

Reitings 251
Kubiete nedramatizē situāciju, Autore teica, ka tēvs ir strādājošs....Gan jau ka nav 24/7 alkohola reibumā, vnk jaizmanto brīdis kad vīrs ir skaidrā un lietas jasakārto!
07.05.2013 15:29 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Bet kad iedzer,tad nogalvos visiem kam vajag,ja piestāstīs pilnas ausis.

Tapec teicu ka LV notāri ja cilveks dzeris vinu neapkalpo. Domaju bankā ja dzeris diez vai ļautu parakstīt galvojuma līgumu.
07.05.2013 15:31 |

Reitings 519
Ja pasakas,tad pasakas. Gribēju tikai padomu lūgt,jo situācija ir nelaba,bet nu nav lemts,es te palieku kā tā,kas grib iedzīvoties uz kāda rēķina.

Paldies,Geno par informāciju.
07.05.2013 15:43 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
kubiete, gan daudzi notári, gan atsevishkjas bankas apkalpo gan! zinu cilvékus, kas tádá veidá dzérumá njémushi kredítus/bijushi galvotáji!
bet nu já, tu jau ká vienmér autores situáciju zini labák, neká vinja pati! kápéc domá, ka vinja visu grib savákt sev? cilvéks rúpéjas, lai tévs nepaliktu ar pliku dibenu!
07.05.2013 15:43 |

Reitings 110
Reģ: 15.06.2009
Daniela, ja tu zini tā īpašuma adresi vai kadastra numuru, tad vari pasūtīt zemesgrāmatu (ap 2 ls maksā) un tad redzēsi cik liela ir hipotēkas summa.
07.05.2013 16:35 |

Reitings 8272
banka trešajām personām šādu informāciju neizpaudīs.
vispār jau tev kādeiz arī būs jādomā par savu dzīvesvietu, nevis dzīvot visu mūžu pie tētiņa.
turklāt, tāda īpašuma pārrakstīšana kā tāda nemaz nepastāv. ir jāveic darījums- pārdošana, dāvināšana. turklāt, tas arī izmaksās, un ne jau pāris desmitus latus. un vēl, ja viņš atbild ar ķīlu, tad banka nekad un nekādos apstākļos, neļaus to pārdot vai kā citādi nodot cita cilvēka īpašumā. un , ja viņš negrib māju pārdot (piemēram, tev), tad tu tur neko neizdarīsi. vienīgais ir sēdēt un gaidīt un padomāt par to, lai tev pašai arī būtu kāda naudiņa, ja nu kas.
08.05.2013 16:41 |

Reitings 8272
nevar visus cilvēkus un radiniekus izglābt no viņu bezatbildīgās rīcības un tas arī nav jādara. saprotams, ka gribi palīdzēt, bet kas tu visu mūžu auklēsies un uzmanīsi, kur viņš kādu parakstu neuzliek?beidz mocīt sevi un citus. ja gribi glābt īpašumu, varbūt sanāks tā, ka tēvs tev dzīvokli uzdāvina/pārdod, ja tas nav ieķīlāts vai arī sāc krāt naudu savam dzīvoklim.
domāju, ka mazajām aizdevuma summām galvotāju neprasa. turklāt, ja prasa galvotāju, tad parasti galvotājs galvo ar sa'vu īpašumu, jo galvot ar darba algu nav bankai izdevīgi jo jebkur'ā brīdī cilvēks darbu var zaudēt. vairs jau kredītiem, manuprāt, nepietiek galvot tikai ar darba algu, ja ir īpašums.
08.05.2013 16:47 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Pareizi dara autore, ka grib īpašumus norakstīt uz sevi, ja tēvs vecām brūtēm, kuras jau apčakarējušas naudas lietās, par galvotāju iet.
+ Laikam nepiefiksēju, bet autore tak nemaz neminēja, ka dzīvoklis ieķīlāts? Varbūt tikai drošības apsvērumu dēļ vēlas pārrakstīt dzīvokli.

Un Kubiete - tu dziļi maldies, ja domā, ka neapkalpo personas, kas neatbilst vidējam latvietim. Pietam cilvēks var būt iedzēris, bet apkārtējiem šķist, ka skaidrā, jo nekas īpaši par dzērumu neliecina.
Pēc taviem komentāriem šķiet, ka uzskati, ka labāk par pašu autori pārzini situāciju, bet diez vai tā ir.
08.05.2013 17:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits