Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Aizmirsu kā baudīt dzīvi.

Reitings 588
Reģ: 21.10.2012
Sveikas!
Šovakar uznācis tāds domīgais. Daudz domāju par to, ka visu laiku cenšos sevi tikai pasargāt un tādējādi neizbaudu dzīvi, jo bail tikt sāpinātai. Dzīvē daudz esmu piedzīvojusi, kaut arī esmu ļoti jauna. Tagad aizdomājos, ja esmu palaidusi garām skaistākos dzīves gadus, domādama tikai par sekām. Manuprāt, es neesmu vienīgā, kas ir aizmirsusi, ko nozīmē patiesi baudīt dzīvi, pieņemt visu, ko tā piedāvā. Tāpat ir skaidri zināms, ka visi kaut kad nomirs, visas attiecības kādreiz beigsies, vienmēr varēs izstāties. Prātā nāk jauniešu vidū popularitāti guvušais YOLO (you only live once). Tā taču patiesi ir! Kāpēc gan nesajusties laimīgam kaut uz brīdi? Pat tad ja pēc tam sāpēs vai nāksies nožēlot? Šķiet, ka pamazām man atveras acis. Visu laiku esmu sevi tikai sargājusi no attiecībām (ne tikai ar vīriešiem, bet arī draugiem), visādām avantūrām. Cik daudz tomēr tie laimes mirkļi ir vērti! Pēdējo nedēļu bieži sanāk par to domāt. Kā jums šķiet? Vai ir vērts sevi pasargāt ne tikai no sāpēm, bet arī no tās laimes, kas mēdz piemeklēt? Pat tad, ja pēc tam ir jānožēlo. Un kas zina? Varbūt tas laimes brīdis nebeidzas?
14.03.2013 20:29 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Manupraat, galeejiibas nav labas. Ir jaatrod zelta vidusceljsh starp piesardziibu un uzdriiksteeshanos.
14.03.2013 20:33 |

Reitings 602
Reģ: 04.08.2012
Ir jāprot sevi pasargāt un jāprot baudīt dzīvi,jāprot darīt abus,taču ir svarīgi būt arī laimīgai.

Reitings 602
Reģ: 04.08.2012
Pareizi saka Krista - jāatrod vidusceļš.

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Teikšu godīgi,es sargāju sevi tikai no draudzības,no attiecībām gan ne.Tas laikam pieredzes dēļ.Draugi daudzi nodevuši,melojuši,aiz muguras runājuši,bet attiecībās vienmēr viss tiek izrunāts un beigts uz mierīgas nots.Uzskatu,ka ja neriskēsi,tad nebūs pieredzes.Pat ja tiksi sāpināta,tā ir pieredze kura palīdzēs kļūt apdomīgākai un prātīgākai.Bet izolēt sevi pavisam no cilvēkiem...nu nē :)

Reitings 588
Manupraat, galeejiibas nav labas. Ir jaatrod zelta vidusceljsh starp piesardziibu un uzdriiksteeshanos.

Nu nē, es nedomāju par ieslīkšanu galējībās, bet par to, ka ne tikai es viena esmu tāda, kas aizmirsusi, ka ir ne tikai sevi jāsargā, bet, piedomājot mazliet arī par sekām, jābauda dzīve. :)
14.03.2013 20:36 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Kas tas ir, ko Tu esi iedomājusies, kā dzīves baudīšanu?
Kas tas ir, kas tādā dzīves baudīšanā ir tas, kas var sāpināt?
14.03.2013 20:39 |

Reitings 588
Bet izolēt sevi pavisam no cilvēkiem...nu nē

Man ir tāda problēma kopš bērnības, bet ne gluži izolēties, bet bail kādu pielaist sev tuvu un tad pazaudēt, jo, kad biju 10 gadus veca, pazaudēju brāli un joprojām neesmu tikusi tam pāri, tāpēc vienmēr esmu sevi sargājusi, kļuvusi kautrīga un klusa. Kā lai to apkaro?
14.03.2013 20:39 |

Reitings 588
womankind

Kā sāpju cēloni laikam jau biju domājusi attiecības, kuras neiesākas, jo ir bail, ka sāpēs pēc tam.. Nespēju īsti to noformulēt.
14.03.2013 20:43 |

10 gadi
Reitings 1237
Reģ: 15.12.2009
Man šķiet,ka problēma ir tajā,ka nezini kur atrast jautrību, smieklus, to baudīšanu. Nevis centies sevi pasargāt,bet esi izmisumā,jo nezini kā, domā,ka nav iespējas utt.. domā,ka neesi nevienam vajadzīga. vai es kļūdos?
14.03.2013 20:48 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es arii gribeeju prasiit ,ko tev tas noziimee -baudiit dziivi?
Man piemeeram, tas vienmeer ir bijis ,ieguut kaut ko jaunu,iemaaciities kaut ko jaunu.Man -taa noteikti ir gleznosana -es baudu to prieku,iespeeju gleznot uz lielaam kanvaam,ar ellas kraasaam,baudu to darbosanaas prieku-tas taads piemeers...:)
14.03.2013 20:50 |

Reitings 588
Nevis centies sevi pasargāt,bet esi izmisumā,jo nezini kā, domā,ka nav iespējas utt.. domā,ka neesi nevienam vajadzīga. vai es kļūdos?

Nu doma, ka neesmu nevienam vajadzīga man nekad nav ienākusi prātā, bet izmisums man bija vienu brīdi, jā..
14.03.2013 20:52 |

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
Uzliku lādēties filmu Eat pray love, šokolāde jau gaida un šis vakars asaru plūdos.
14.03.2013 21:00 |

Reitings 298
Reģ: 09.01.2013
Par šo lietu es arī esmu daudz domājis, cik daudz patiesībā esmu nevērtīgi patērējis savu dzīvi (visi gan apbrīno manis sasniegto), mācoties, kamēr citi balējušies - laigan neteikšu, ka esmu jaunībā (tagad ar vecs neesmu) :D esmu bijis mierīgs - trakoju un kā vēl, bet tieši attiecību ziņā esmu vienmēr sevi sabremzējis un kad esmu ļāvies tad tas ir no manas puses stulbi, jo uztaisu cilvēku par mērķi, kas ir gaužām nepareizi. Bet nu tāda man tā domāšana ir. Tāda arī ir bijusi mana jaunā gada apņemšanās nelūkoties uz cilvēkiem, kā mērķi, bet gan baudīt dzīvi vairāk, atļauties vairāk, uzdrīkstēties vairāk.
-Pagaidām testu rezultāti - lekt uz dullo nedrīkst sabojāsi daudz, kaut vēlies, bet piebremzēt vajag :D
-Dzīšanās pēc mākslīgas tuvības iztukšo.
-Nerunāt un nedomāt par pagātni, jo tā nav saistoša un nodara veselībai vairāk slikta, kā alkohols. (šī ir traki grūti izpildāma, jo katram mums tomēr ir pieredze, kas ietekmē nākotni)
Tātad laikam ir jāatrod balanss starp vēlmēm un prātu. :D
14.03.2013 21:55 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Nu tajā filmā man šķiet vispār nav par ko raudāt.

Bet, jā, arī man ir grūti pielaist cilvēkus klāt.
Bet par to dzīves baudīšanu-ir vajadzīga vienkārši liela drosme, lai darītu lietas, ko vēlies tieši tu, dzīvotu pēc savām izjūtām utt. Pluss jācenšas atbrīvoties no "rāmjiem" un uzstādījumiem par to, kas ir un nav iespējams šajā dzīvē.
14.03.2013 21:56 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)