Interesants jautājums. Labāko grāmatu sarakstu kaut kādu jau varētu izveidot, bet ieteikt grāmatas, kuras būtu jāizlasa katram cilvēkam un kas uzlabos viņu dzīvi? Hmmm.
1984/Animal Farm - lai saprastu, kas notiek, ja valdībai ir pārāk liela vara, un lai cīnītos par to, lai tas nenotiktu
I Will Teach You To Be Rich - provocējošs nosaukums, bet grāmatā pamāca, kā plānot finanses, ņemot vērā cilvēku īpatnības, veidojot paradumus. Piem., grāmata neliek tev atteikties no tavas ikrīta Costa Coffee kafijas. Lai gan domāta amerikāņiem, gandrīz visu var attiecināt arī uz mums.
The Social Animal: The Hidden Sources of Love, Character, and Achievement - interesantā veidā aprakstīts (kā stāsts), kā mēs pieņemam lēmums un kas tos ietekmē. Daudziem šķiet parasta grāmata, bet man tā ļoti, ļoti patīk, jo vienkopus aprakstīts daudz kas, kas ir izlasīts citās vietās.
The 4-Hour Workweek - ne visi var būt biznesmeņi, kā cosmo.lv reiz vīdēja viedoklis, bet šī grāmata atvēra man acis, kā mēs varam veidot biznesu internetā (un ne tikai), un es domāju citiem arī atvērtu acis