kā paspejat visu?

Reitings 333
Reģ: 01.09.2011
man tagad laikam kāda melnā svītra, slimojot nācās tik daudz izdot par zālēm un pārbaudēm, ka esmu iekūlusies nedaudz naudas parādos, kas laikam pastiprina to visu sajūtu, kas tagad ir. strādāju divos darbos, nopelnu sūdīgi, bet kkā ir jāraujas uz augšu, runa ir par to, ka es nespaspēju neko izdarīt, man nav enerģijas kaut lietoju vitamīnus, enerģijai utt. brīvdienu man praktiski nav , viens darbs ir visu dienu no paša rīta, līdz vēlam vakaram, otrs līdz 18.00 , māja ir kā elle, nesen paņēmām kaķēnu, tas vēl ārdās kā traks, viss ir saprotams, ka kaķēnam ir jāiztērē sava enerģija utt. bet kamēr neesmu mājās, tas paspēj izdarītu visu iespējamo, viss no plauktiem ir zemē, izmētāts, apgrauzts utt, pat skapi iemācījies atvērt :D man nav ne spēka kārtot māju, ne kārtīgi sakopt sevi. tik cik nomazgāties. tagad arī stāv kaudze drēbju ko jāmazgā ar rokām, jo daudzas drēbes nevar mazgāt veļas mašīnā. man vienkārši nav spēka, viss ko gribas atnākt no darba un iet gultā , paskatīties tv un iet gulēt. vai jūs tiešām visu paspējat tik laicīgi, visu apdarat? un ja jā, tad kā? kāds ir jūsu dienas plāns?
19.02.2013 20:38 |

Reitings 333
kaķīts pieklīda pavisam maziņš, tāpēc paturējām, viņš ir pārāk hiperaktīvs, visur lien , visu velk ārā, no galda zemē utt. tāpēc arī māja savandīta, vakar pat atnāku vakarā no darba, šis attaisījis skapi un visi ausu kociņi un vates tamponi un viss pārējais pa visu māju :D tāds nu viņš ir. jā pašlaik diemžēl sanāk, lai izdzīvotu , ne normāli dzīvotu. mēģināju sakārtot savu laiku, ieviesu plānotāju, bet nu man laikam nav tāds gribasspēks, es ienāku mājās kko padaru un iekrītu gultā neko vairāk negribu. aizdodiet savu enerģiju :)
19.02.2013 21:10 |

Reitings 333
ziniet es arī nezināju, ka kaķis uz ko tādu ir spējīgs, bet jā. pat trakāk par suni, viņš kkā ir piefiksējis ko nozīmē atvērt skapju durtiņas, un tad tiek vilkts ārā viss , ko vien var izvilkt, drēbes, zeķes utt. pat no ēdiena trauciņa viņš makšķerē graudiņus ārā un tad spēlējas ar viņiem pa visu māju. visas pelītes utt viņu laikam vairs neinteresē, smiltiņas no kastītes katru dienu iz puse izkasītas ārā, nu tiešām tādu kaķi jūs nebūsiet redzējušas :D
19.02.2013 21:13 |

Reitings 677
Reģ: 02.08.2009
Bet es vispār esmu nūģe Gribētu arī būt visu varošā un paspējošā, un nepukstošā.

+100
19.02.2013 21:13 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Nevajag turet majas daudz mantu :D tad nav vienkarsi ko savandit. Ka tas ir mana gadijuma. Man vispar nav neka lieka.
Ja neskata drebes, bet skapis ir ciet, tad viss ir perfekti.
19.02.2013 21:14 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
es dažreiz esmu darbā no 9:00-22:00 un ir bijis, ka atnākot mājās, apsēdies uz dīvāna un nav spēka pat drēbes novilkt, pāris reizes pat bija jāraud:D
BET man ir mans mērķis un dēļ tā, ja vajadzētu, strādātu 24h diennaktī.

tomēr, ja šeit ir runa par izdzīvošanu, tad,protams, tas ir daudz grūtāk. jāpārcieš šis periods, jāattīstās un jāmēģina paralēli atrast labāks/perspektīvāks darbs.
19.02.2013 21:24 |

Reitings 333
jā mans darba laiks lielākoties ir tāds pats Jackie.
19.02.2013 21:26 |

Reitings 710
Reģ: 24.11.2010
kad stradaju divos darbos un pa dienu bija 2-3 stundas brivas un brivas dienas nedela bija 1 vai labakaja gadijuma divas, vareju paspet daudz vairak neka stradajot viena darba.Man bija speks, apzinajos ka japagata et, japiekarto maja,jaiziet uz veikalu.Izdoma ka sevi iepricinat. :)
19.02.2013 21:30 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
ziniet es arī nezināju, ka kaķis uz ko tādu ir spējīgs, bet jā. pat trakāk par suni, viņš kkā ir piefiksējis ko nozīmē atvērt skapju durtiņas, un tad tiek vilkts ārā viss , ko vien var izvilkt, drēbes, zeķes utt. pat no ēdiena trauciņa viņš makšķerē graudiņus ārā un tad spēlējas ar viņiem pa visu māju. visas pelītes utt viņu laikam vairs neinteresē, smiltiņas no kastītes katru dienu iz puse izkasītas ārā, nu tiešām tādu kaķi jūs nebūsiet redzējušas

Man arii ir taads! Neiepriecinaashu iespeejams, bet maneejam jau kaadi divi gadi, nav vairs kakjeens, bet viss, ko tu nosauci, veel nav beidzies. :D Veel vinja beerniibaa bija diena, kad, atnaakot maajaas, secinaaju, ka klaviatuurai truukst paaris pogu. :D Taapat vaazes nometis no plauktiem, lielu lampu nometis un salauzis utt., taa kaa atbildot uz Dominikas
Par to kaki - nu tiesam ka viens mazs kakis var savandit pa dienu visu ta, ka ir baigi jakarto?

ljoti elementaari var!
19.02.2013 21:32 |

Reitings 333
jā manējais arī,visneiedomājamākās lietas sastrādā, no palodzes viss tiek nomests, tualetes papīrs izvazāts un daudz dažādu lietu, ar katru dienu trakāk :D
19.02.2013 21:35 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Pirmkārt, par kaķi, man mājās ari ir viens, un viņs kādreiz bija hiperaktīvs, bet tagad nomierinājies. Un tās, kuras saka, ka kakis daudz nesavanda, tad varu pateikt, ka ir daži tādi, kā manējais, kas prot pat āras durvis uz atslēgu aizslēgtas(ja atslēgas slēdzenē) dabūt vaļā, vnk lecot virsū un ar kāju spiežot. Visa māja bija vājpratā. iesaku(ja ir vairakas istabas) nopirkt slēdzenes(lai draugs iemontē durvīs) un dažas istabas aizslēgt. Tā būs mazāks bardaks.

Par mani runājot, ir bijusi situācija ,kad bija 12. klase, eksāmeni, divi darbi, divi kaki, māja uz kakla un draugs. Jā bija grūti, bet centos sevi kopt tāpat.
Jāsaka tā, jo vairak dara, jo vairāk izdara.
Pašlaik es jūtu ,ka man vajadzētu vēl kādu nodarbi, savādak ir par maz visa kā.

Par finansēm, sadali prioritātes tava, kaķa veselība(ja dzivo rīgā, tad varu ieteikt čiekurkalna vet klīniku, ļoti lēta un laba, itsevišķi, ja esi pastāvīgais klients pie viņiem),tad maksājumi, tad dators.
19.02.2013 21:35 |

Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
aizlīmē visu ko var ar skoču :D
19.02.2013 21:37 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Man liekas, ka nav Tev īsti jēga prasīt mūsu dienas plānus, liela daļa strādā līdz 17:00-18:00, sāks stāstīt visu, ko dara pēc tam..sagruzīsi sevi vēl vairāk :| Ja Tev nav iespēja mainīt darba laiku, tad baigi jau neko Tu nevari izmainīt, ok, skaistumkopšanas lietām vajag vienk saņemties, jo nekādu piepūli baigo jau tas neprasa, bet mājas uzkopšana ik dienu nemaz nerunājot par papildus aktivitātēm... Esmu arī neilgu laiku strādājusi tās ilgās stundas n-tās dienas pēc kārtas, nu, pilnīgi saprotu Tevi, man arī nebija nenormālā iedvesma vēl skriet un kaut ko darīties, nu, ok, bišķiņ bija, bet man vienk daudz energija :D. Īsāka darba diena ir pavisam cita lieta, tik ļoti daudz ko var pa tām it kā nieka 4-5 h izdarīt...
19.02.2013 21:43 |

Reitings 360
Reģ: 17.01.2013
es tevi saprotu,jo arī es pirms kāda laika strādāju darbu kas bija pa 12,14 stundām dienā+vēl ļoti fiziski smags un nervus graujošš, un samaksa vienkārši smieklīga,mājās bardaks,bieži atnācu,iekritu gultā un aizmigu ar visām drēbēm,labākajā gadijumā bija spēks nomazgāties,bet es saņēmos,sapratu ja pati nesākšu kautko domāt palikšu kur esmu,nolēmu doties citos darba meklējumos,lai gan kolēģi un priekšniecība teica ka neko jau labāku neatradīšu,ka darba latvijā nēesot un jāpriecājas ka vispār ir darbs,bet te nu es esmu,pēc mēneša esmu atradusi jaunu darbu uz pusslodzi kur samaksa ir tieši tāda pati kā tur par pilnu,strādāju tikai 6 stundas dienā,piemaksas,prēmijas un bonussi..........ir vienkārši jācenšās savu dzīvi darīt labāku,jābeidz baidīties un jāiet uz priekšu...
19.02.2013 23:24 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
man ir tā - jo vairāk daru, jo vairāk izdaru un visu paspēju, visam enerģijas pietiek. kā sāku palaisties slinkumā, tā ne uz ko nespēju saņemties.
19.02.2013 23:32 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Nedari visu vienā vakarā. Vienu dienu samazgā drēbes, otro dienu savāc dzīvokli,trešajā-nomazgā traukus. Nedari pāri saviem spēkiem,gan jau darbā esi pārstrādājsies,tīrības policija arī pie durvīm neklauvēs.
19.02.2013 23:34 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Nez... es vnk visu nepaspēju un par to nepādzīvoju.
Katru dienu eju ar domu gulēt, ka vēl kko varēju izdarīt, bet nu kkā nesanāk man...
19.02.2013 23:49 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Sākumā pamēģini saplānot savu režīmu, dienas grafiku - kad tu tīrīsi māju, kad kaķim veltīsi laiku, darbs, protams, ir darbs, to laikus mainīt nevar, pārējo gan centies sakārtot pa plauktiņiem, kaut vai ievies kalendāru, kur saraksti savus plānus pakārtotā veidā.
Ja tomēr nevari joprojām, tad ieteiktu atteikties no kāda darba, veselība tomēr svarīgāka.

Savulaik, kad biju studējusi dienas nodaļā, gan bakalaurā, gan maģistros, paralēli strādāju iestādē, kur darba laiks, protams, bijis civilizēts līdz 17:00, bet arī slodze bija liela, jo vajadzēja gan paspēt studēt, gan būt ekselentai darbā, gan vēl uzņēmos sniegt konsultācijas paralēli visam. Protams, bija arī negulētas naktis, bet mērķis bija mērķis, uz kuru virzījos un negribēju neko pamest.
Tolaik mana atslēga visam bija - visu darīt laicīgi. Ja ir uzdots kaut kas, es to momentāli rakstīju, darīju, darbā kā robots. Viss bija tā saplānots, ka varēju paspēt gan studēt, gan strādāt, gan kārtot privāto dzīvi.
Kad beidzās studijas, biju aizgājusi prom arī no valsts iestādes un sasniedzu savā profesijā savu augstāko mērķi, tiku uzņemta tur, kur ļoti gribēju. Šeit vēl vairāk tika prasīta punktualitāte, kvalitāte, tāpēc mans palīgs bijis kalendārs - viss sīki sarakstīts - kad, kur, kam, ar ko.

Vārdu sakot tad, kad ir daudz darāmā, liela slodze, tad ieteiktu plānot visu, no lielajiem darbiem līdz pat mazākajiem, kaut vai to, kad tu spēlēsies ar kaķi.

Tagad dzīvojot ārzemēs atkal sev pakāpeniski palielinu slodzi, jo man atkal ir mērķis, kuru gribu sasniegt ;)

Ceru tev izdosies tikt ar visu skaidrībā :)
19.02.2013 23:55 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 18.12.2012
Par to kaķi runājot, nav iespējams viņu ielikt pa dienu vienā istabā, lai dzīvo? Piemēram, pārējām durvis aiztaisīt/aizslēgt. Atstāt tur visu vajadzīgo, kādu izklaidi, bet tā, lai nekas netiek izārdīts.

Par mani runājot... Līdz pēcpusdienai mācos, dienas laikā/no rītiem vēl mēdzu pasportot, vakaros strādāju, vēl atliek laiks arī draugam, ar kuru kopā nedzīvojam, bet tāpat tiekamies katru dienu.
Kā? Nezinu. Veiksmīga plānošana. Protams, dažreiz gribas vienkārši pagulēt, visam atmest ar roku. Tad dažreiz skola tiek atlikta vai draugs uzaicināts uz izgulēšanos :D Kopsummā cenšos darīt tā, lai pa darba dienām viss ir paveikts un brīvdienas vai cits brīvais laiks paliek tikai atpūtai. Vai arī, ja darba dienas ir pārāk trakas, neiespringstu, bet to, ko iespējams izdarīt nākamajai nedēļai brīvdienās, izdaru brīvdienās :)
19.02.2013 23:55 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tolaik mana atslēga visam bija - visu darīt laicīgi. Ja ir uzdots kaut kas, es to momentāli rakstīju, darīju, darbā kā robots. Viss bija tā saplānots, ka varēju paspēt gan studēt, gan strādāt, gan kārtot privāto dzīvi.

Aha, shitam piekriitu pilniibaa. Skolaa mums pat ieskaite bija jaaliek un bija kaadas 3 lekcijas par laika organizeeshanu un stresu. Tiesa gan, vislielaakais klupshanas akmens ir iedot sev kaadu dienu "atlaidi" un paarlikt darbu uz veelaak. Tad parasti notiek domino efekts un beigaas attopies atkal apkrauta ar iekaveetiem darbiem un nezini, no kuras malas saakt.
20.02.2013 00:00 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
krista, mm, redz kā, mums gan tādu nebija, bet būtu ļoti noderīgi, ka visos studiju kursos varētu būt tādas lekcijas par laika organizēšanu un stresu, jo tas ļoti palīdz plānot laiku arī priekšdienām, jau tad, kad nestudē.
20.02.2013 00:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits