Par LAAC (Latvijas Amerikas acu centru)
Man kopš 15 gadu gadu vecuma sāka pasliktināties redze. Pašlaik man ir 25 un redze vēl joprojām pasliktinās (šobrīd ap -4.00). Draugs uztraucās un lika pieteikties pie kārtīga acu ārsta, lai veiktu dziļāku izmeklēšanu nekā parastajās redzes pārbaudēs. Tad nu izlasījusi dažādas atsauksmes, pieteicos pie dr. Briedes no LAAC. Pie tam noskaidroju, ka LAAC ir labāka aparatūra, tāpēc labāk esot iet uz LAAC nevis uz ARSu (kur arī pieņem LAAC speciālisti).
Rezultēts: LAAC man veica visas tās pašas pārbaudes, ko parasti normālā redzes pārbaudē veic (t.sk. spiediena mērīšana un radzenes apskate, kad pilina spec. šķidrumu acīs utt.). Ārstes atbilde: "Tuvredzība nav slimība. Ja darbs pie datora, tad redze arī nenostabilizēsies - ēdiet dilles, burkānus un mellenes." Ieteica vitamīnus 2 mēnešus padzert un acu pilienus pilināt. Viss būtu normāli, bet nošokēja samaksa - 37Ls. ARSā pie tās pašas Briedes vizīte maksāja 22Ls. Kad Pasaules Optikā biju, tad tur tie paši izmeklējumi maksāja ap 10-12 Ls. Labi, ka man ir veselības apdrošināšana. Katrā ziņā man tā cena likās KOSMISKA. Pie tam vizīte aizņēma vairāk laika nekā parasti, jo pie pašas dakteres bija aktīva rinda (kopā ap 1,5 h).