Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Lūdzu padomus - dzīve apstājusies

Reitings 26
Reģ: 13.11.2011
Nezinu, kā lai dzīvo tālāk un kā lai vispār sāk dzīvot. Jūtos briesmīgi un pat nezinu, kas var palīdzēt.
Situācija tāda, ka esmu palikusi bez darba, ienākumu man nav, radinieku, kas var finansiāli palīdzēt - arī nav. Ir draugs, bet arī viņš man šobrīd palīdzēt nevar, jo pašam grūtibas ar naudu un dzīvesvietu. Pati dzīvoju pie mātes. Protams, es priecājos, ka man vispār ir kur dzīvot, ko ēst un mugurā vilkt, bet visādi citādi - jūtos nožēlojami. Māte ir pazaudējusi visu savas dzīves jēgu - un nu jau vairākus gadu dzer. Viena. Sāk jau ap trijiem dienā, un iet gulēt. Nevienā neklausās, draugus pazaudējusi un viņai tā īsti nemaz arī neinteresē, viņai neinteresē nekas - no rīta kā normāls cilvēks - uztaisa ēst, izmazgā drēbes utt. bet kā nāk vakarpuse - tā kokteilis bākā un iet gulēt. Manī neklausās, arī rados neklausās - viņas dzīvei neesot jēgas, lai nemācot viņu dzīvot, darīs kā gribēs un viss. Liela egoiste.
Tas viss mani tik ļoti ļoti nomāc, ka es nespēju vairs dzīvot - arvien biežāk domāju par pašnāvību, jo mainīt es neko nevaru, palīdzēt viņai nespēju, arī sevi nodrošināt nespēju, darbu atrast nevaru, jo šobrīd vēl studēju un Cēsīs darba iespējas nav nekādas lielās kā tā. Tik ļoti vēlētos mainīt savu dzīvi, bet es nevaru ;( Gribētu pārvākties uz Rīgu, aizmirst par problēmām, atrast darbu un dzīvot! Bet man pat nav līdzekļu, par kuriem pārvākties un uzsākt dzīvi. Es jūtos tik izmisusi... Un visa mājas situācija mani ļoti grauj - nāk raudiens katru brīdi kā ieraugu māti iedzērušu, nāk raudiens par to, ka nespēju izdarīt NEKO. Kā lai tiek laukā no šīs situācijas? Es vairs neredzu neko apkārt, kā tikai drūmas bēdas. Jūtos viena šajā pasaulē.
20.11.2012 19:59 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Pirmkārt, iestājies bezdarbniekos. Vismaz kādu laiku būs pabalsts.
Otrkārt, kur dzīvo tavs draugs? Nav nekādas iespējas dzīvot kopā? Varbūt kopā varat ko izdomāt?
Treškārt, ja tu studē, vai nav iespējas dzīvot kojās?

Viegli jau teikt, bet zini, ir tāds teiciens - ja esi sūdos līdz ausīm, nenokar degunu! ;)
20.11.2012 20:03 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
ja paliki bez darba un darba stāžs ir vismaz 1gads vari stāties bezdarbniekos, būs pabalsts, tikmēr aktīvi meklē darbu uz māti neskaties dzīvo savu dzīvi. Atradīsi darbiņu un pamazām sāc meklēt savu vietiņu.
Ir jau tikai 2iespējas 1.vai nu tu rīkojies savas nākotnes labā vai 2. nolaidies līdz mātes līmenim.
20.11.2012 20:03 |

Reitings 2715
UN NAV TĀDA VARIANTA KĀ PAŠNĀVĪBA. NAV un VISS.
20.11.2012 20:04 |

Reitings 26
Esmu mēģinājusi māti pierunāt braukt uz Straupi iešūt ampulu, bet viņa pat 10 dienas nevar noturēties nedzerot un nekādu apmulu tāpat nešūtu, ja arī noturētos. Vasarā vēl ir ciešamāk un labāk, bet kā nāk rudens, tā depresija līdz nākamajam jūnijam...
20.11.2012 20:05 |

Reitings 26
Bezdarbniekos stāties nav jēgas, jo darba stāž nesasniedz gadu. Pie drauga nevaru dzīvot, jo šobrīd viņam pašam ģimenē ir smaga situāciju un viņš pats strādā Rīgā un dzīvo pie radiem istabiņā piespiedu kārtā, jo vēl nevar atļauties savu mitekli. Pārvākties uz Rīgu plānots nākotnē, bet šobrīd tas nav iespējams pie viņa.
Bet es tik ļoti gribētu mainīt situāciju un nenokārt degunu, bet es vairs nespēju...
20.11.2012 20:08 |

Reitings 2715
Mammu tu diez vai izmainīsi un kamēr viņa pati negribēs ārstēties, tikmēr diez vai varēsi kaut ko iesākt lietas labā, tāpēc koncentrējies uz savu nākotni.
Vai tev ir iespēja iestāties bezdarbniekos?
20.11.2012 20:09 |

Reitings 26
Man studijas nav tik bieži, lai stātos kojās, un pie tam - man nebūtu ko par tām maksāt.
20.11.2012 20:09 |

Reitings 26
Ja man nav gada darba stāža (vien neoficiālā darba pieredze), man taču nemaz nav vērts iet uz bezdarbniekiem...
20.11.2012 20:10 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Lūdzu, nepadodies. Tev jābrauc uz Rīgu, jāmeklē darbs, kaut pats necilākais, ja neizdodas, jābūt uzstājīgai.
Mātei palīdzēt, man šķiet, tu nespēsi, šķiet, ka viņa nevēlas neko mainīt.
Galvenais nepadodies, cīnies ar visiem spēkiem līdz pēdējam, dzīve tevi neatstās.
20.11.2012 20:12 |

Reitings 26
Jā, es ļoti vēlētos braukt uz Rīgu un strādāt un sākt dzīvi... bet par uzzīmētu naudiņu to nevar izdarīt. :(
20.11.2012 20:13 |

Reitings 1104
Reģ: 31.07.2012
vot šis ir tas gadījums, kad gribas teikt - labākais variants - vākties prom uz Īriju/Angliju/Holandi/Norvēģiju/vienalga. Dzīve būs apgriezusies par 180 grādiem.Jauni iespaidi, jauna ikdiena, nauda, iespējams, jauna mīlestība/draugi.
20.11.2012 20:14 |

Reitings 2715
Ja nevari iestāties bezdarbniekos, tad jāiet uz sava rajona sociālo nodaļu. Viņiem vajadzētu palīdzēt ar šo situāciju! Varbūt ir kāds krīzes centrs sievietēm, kurā tu kādu laiku varētu padzīvot, kamēr nostāsies uz kājām?
20.11.2012 20:16 |

Reitings 26
Jā, esmu par to iedomājusies, bet nevar taču par baltu velti aizbraukt. Pie tam - man ir pirms vairākiem gadiem dāvināts jorkšīras terjers, kuru ļoti mīlu un nespētu atstāt pie mātes, kas dzerdama nespētu rūpēties, lai gan viņai arī patīk šis suns. Es noteikti sunīti gribētu ņemt līdzi, ja ietu prom no mājām.
20.11.2012 20:17 |

Reitings 112
Reģ: 27.06.2012
parasti neko tādu nerakstu, bet kad mana dzīve bija tads posms, gribeju taisit pašnavibu un viss bija galiga pakaļa, vienigais,kas man palidzeja izturet bija ticiba Dievam, kad bija vissgrutak ludzu Viņu un sajutu tadu milestibu,kadu nebiju jutusi nekad.. pirms tam biju pilnigi ateiste.
galvenais sakartot sevi un tad viss parejais nokartosies, manas problemas ari brinumaina veida nokartojas. turies, nenokar degunu! :)
20.11.2012 20:23 |

Reitings 26
Dievam vairs neticu, jo viņš ir jau iepriekš parādījis, ka viņa nav. Ja būtu - nebūtu ļāvis pēkšņi nomirt man ļoti mīļam cilvēkam un vēl vienam, kurš varēja glābt mammu no šādas dzīves. :(

Paldies par atbalstu!
20.11.2012 20:25 |

Reitings 341
Reģ: 06.05.2009
Violetta!
Vai Tev draugu nav? Ja nevarēs izlīdzēt ar naudu, izlīdzēs ar dzīvesvietu kaut pirmo mēnesi . . Es neticu, ka Tev nav paziņu, kas varētu palīdzēt, nu neticu. Kā arī Tu saki, ka bezdarbniekos stāties nav jēgas! - kā nav? Bezdarbnieki Tev, iespējams (esmu pat pārliecināta), sniegs iespēju iziet kādus kursus, kas attiecīgi var pavērt iespējas Tavā dzīvē, vai pat piedāvās kādas vakances Tavā pilsētā.
Par darbu - laikam esmu skeptiska, bet neticu, ka nevar atrast darbu. Pirms diviem gadiem studiju starplaikā darbu tur dabūju 2 dienu laikā, man pazīstams puisis arī, tur jau nu tiešām darbinieki rotē kā zeķes, tāpēc arī vajag! Protams, varbūt kauns un tā, kā arī darbs ir grūts, bet tas Tev kaut pirmos mēnešus ļaus nostabilizēties.
Nebaidies, saņemies un sāc kaut ko darīt, tikai tā Tev radīsies spars rīkoties vēl vairāk! Lai veicas!
20.11.2012 20:35 |

Reitings 276
Reģ: 29.01.2009
Pareizi meitenes saka par kursiem/mācībām bezdarbniekos. Piedevām ejot kādus kursus Tu vari saņemt mēnesī stipendiju 70ls un pie reizes apgūt valodas, vai ko citu sev intresējošu.
Es Tavā vietā vel izmantotu iespēju apmeklēt psihologa konsultācijas ko arī piedāvā NVA. Vismaz būtu ar ko izrunāties, kāds kas palīdzētu sakārtot domas.
Otrs ko es Tev ieteiktu, kamēr esi Cēsīs sūti CV uz Rīgu. Ja reiz vēlies dzīvot Rīgā. Sūti kaut uz Maximas, RIMI, jysk utml.. tipa veikaliem, kur vienmēr ir vakances un alga arī būs ap 250ls uz rokām. Protams ne tā lielākā, bet iesākumā pietiekoši un meklē nevis dzīvokli, bet kādu istabiņu ko īrēt, kas būtu 50-80ls robežās atkarībā no vietas un kādas ekstras. Ja atradīsies darbiņš, atradīsies arī iespēja, kur un kā īrēt kaut istabiņu un viss palēnām nokārtotos.
20.11.2012 20:55 |

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
Brauc uz ārzemēm
20.11.2012 21:14 |

Reitings 26
Draugi paši kuļās un viņiem arī nav iespēju uzņemt mani ne citur, ne Rīgā, Un man pat neērti būtu ko tādu lūgt. Un kā jau teicu, man ir sunītis, kuru nevaru atstāt.

esmu internetā skatījusies kursus bezdarbniekos - tur jau kaut kāda kuponu sistēma un sen jau visi dabūjuši...

es pat nezinu, kur man jāiet un kas jāsaka... liekas, ka nav vērts.
20.11.2012 21:18 |

Reitings 276
Reģ: 29.01.2009
Ieteikums braukt uz ārzemēm der tikai tādā gadijumā, ja ir kāds kas tur palīdzētu iekaŗtoties, kāi draugi, paziņas. Citādi meitene aizbrauks tāda izmisusi, sagrauta un beigās vel "netīšām" izkritīs pa logu..
20.11.2012 21:20 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits