Man šķiet, ka nē. Jo mēs sievietes arī tik daudz ko darām un mūs nenovērtē. Manuprāt, aj dari, tad dari no tīras sirds kaut ko savam mīļotajam cilvēkam, nevis kaut ko baigi gaidot pretī.
Tas ir tikai normāli, ja cilvēki attiecībās esot nezaudē elementāru pieklājību. Paldies un lūdzu, jau nav nemaz tik grūti pateikt, turklāt tas apliecina, ka neuztverat lietas kā pašsaprotamas.
Dažkārt, kad es par kaut ko sapūcējos, jūtos aizskarta vai bez vainas, es cenšos sevi iedomāties otra vietā. Tiešām iedomāties, ka tas, ko pateicu/nepateicu, izdarīju/neizdarīju otram būtu manā adresē. Grūti, jā, bet šī metode man daudzkārt ir palīdzējusi ieraudzīt sevi no malas un saprast, ka tas, ko es redzu, nav forši pret otru. Paldies ir ļoti svarīgi pateikt. Ne tikai pārdevējai vai oficiantei, bet arī mammai, vīrietim, omei. :)
Man gan vienalga cik bieži viņš man pasaka ''paldies'' , es tik un tā no visas sirds un ar pilnu atdevi viņam darīšu visu to labāko! Es no tā saņemu daudz lielāku gandarijumu,ka esmu to izdarijusi, palīdzējusi viņam.
Bet tomēr tā uztvere ir atšķirīga vīrietim no sievietes, un piekrītu priori - uzslavas ir jāsaka, un tas atmaksājas. Jo vairāk viņš jutīs, ka Tu viņu novērtē, jo vairāk gribēs to darīt. Ja neteiksi, viņš vienā brīdī vairs necentīsies.
Jā, ir jāsaka paldies... un ne jau tāpēc, ka viņš tos sīkumus būtu darījis, lai dabūtu ko pretī. Nē, viņš to dara Tev par prieku, taču, ja Tu to noignorē un izliecies, it kā nekas nebūtu bijis, tad jau arī nav gandarījuma - par ko gan lai tas būtu, ja viņš neredz, ka Tu viņa padarīto novērtētu? Ja šķiet, ka Tev ir vienalga, vai viņš ir to darījis, vai nē.
Es pati šajā ziņā diezgan daudz grēkoju, ne vienmēr pasaku to "paldies".
nav taa, ka nesaku paldies vai luudzu.
situaacija bija taada, ka manaa dzimshanas dienas balliitee vinjsh kkaadai beibei pieskreeja klaat un prasiija, vai vinji kkaadaa taalaa pagaatnee ir kniebushies, jo pats neatceras. par to sadusmojos, jo baliitees vinjam ir labi draugi, bet ikdienaa ieraugot uz ielas knapi chau var pateikt. un peec tam izsakot domas par shaadu riiciibu, vinjsh uzreiz atbild, ka es nekad nenoveerteeju to, ko vinjsh dara, jo redziet esmu dusmiiga laiku pa laikam..
manaa dzimshanas dienas balliitee vinjsh kkaadai beibei pieskreeja klaat un prasiija, vai vinji kkaadaa taalaa pagaatnee ir kniebushies, jo pats neatceras
Tur jau vispār nav nekāda sakara ar to, vai pasaki paldies par kādām mazām lietām, vai nē.