Izglītības līmeņi

Reitings 2329
Reģ: 25.02.2011
Man gan šāda situācija nav,bet ar vienu draugu par šādu lietu aizdiskutējām - atšķirīgie izglītības līmeņi starp puisi un meiteni.
Kā ir ar jums - vai jūs spētu būt kopā ar puisi,kam ir tikai pamatizglītības līmenis,strādā ārzemēs,bet jums ir augstākā izglītība?Jums tas būtu pieņemami?
02.09.2012 14:33 |

10 gadi
Reitings 155
Reģ: 05.01.2010
Vairāk jau izskatās, ka te mīļās dāmas ir tā, ka Jums nepatiktu tas, ka puisim ir vidējā izglītība vai nepabeigta augstākā, un viņš pelna daudz vairāk. Nekā Jums ir augstākā un pelnat mazāk utt.
02.09.2012 22:12 |

Reitings 192
Reģ: 24.05.2009
Varu vēl piebilst, ka man rodas daudz stabilāka miera sajūta, ja cilvēkam, kas man ir blakus, ir čujs, ņuhs un poņa, kā te kaut kas līdzīgs jau bija minēts.
ari tads,kura katra varda gala ir bljed var but ar magjistru kkada sfera un rakt gravjus
Te es piekrītu nazic. Diez vai ko veidotu ar tādu cilvēku.
02.09.2012 22:13 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Pamatskolas izglītība gluži mani neapmierinātu, vidusskolas izglītībai noteikti jābūt. Par pārējo- bakalauriem, maģistriem, utt., protams, gribētos, lai otra pusītei arī ir, bet tas nav tik būtiski. Jā, liekas forši, bet dzīvē esmu satikusi ļoti daudz dzīvesgudrus cilvēkus, kuri augstās skolās nav mācījušies. Izglītoties var arī citos veidos, piemēram, daudz lasot, ceļojot un, protams, klausoties un sazinoties. Tikai par to diplomu neviens negūst. Galvenais, lai cilvēks ir inteliģents, lai nav salmi galvā.
Domāju, ka cilvēks, kurš izlasījis tūkstots grāmatas par dažādām jomām ir gudrāks par daudziem ar maģistra grādu vienā jomā. Šoreiz nepiekritīšu, ka jāzina viena joma lieliski, nevis mazliet no visa. Mazliet no visa mēdz dzīvē vairāk noderēt.
Protams, cilvēki ar maģistra grādu kaut kā automātiski liekas gudrāki, bet domāju, ka ir daudzi, kuri šo padomju laiku uzskatu spēj apgāzt.
02.09.2012 22:18 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Ne jau mani satrauktu tas, ka vīrietis bez izglītības noteikti maz pelnīs vai nedabūs labu darbu. Es labi apzinos un pti esmu pieredzējusi to, ka ar visu labo izglītību var pelnīt maz vai nemaz. Augstākā izglītība vairāk ir pierādījums tam, ka cilvēkam ir apņēmība, cilvēks tiecas pēc jaunām zināšanām, pilnveido sevi, attīsta savu domāšanu.
Esmu augusi ģimenē, kurā izglītība vienmēr ir bijusi vērtība un man kopš bērnības ir mācīts, ka zināšanas ir vienīgais, ko neviens mums nevar atņemt. Pati izglītojos un arī pēc augstākās izglītības iegūšanas turpinu sevi pilnveidot dažādos kursos un semināros. Noteikti nākotnē studēšu atkal. Un no cilvēka sev blakus sagaidu kaut ko līdzīgu. Man nav vajadzīgs labi pelnošs biznesmenis, kuram galvā nav nekas, izņemot savu biznesu.
02.09.2012 22:33 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Ja ņem teorētiski zināšanu līmeni-var teikt maģistra grāds psiholoģijā man ir.
Ja par pašiem cilvēkiem un izglītību-sakarīgums,ja cilvēks nav sakarīgs nekādas izglītības nepalīdzēs.'Kā piemēru no agrāk labi pazīstamajiem vienam 7 klases brauc ar jauno Audi A8 un otram kādas 8klases ne vairāk nesen māju jūrmalā pa 420 000Ls nopirka.Morāle nevajag tā ciklēties uz izglītību,pabeidz tik klases cik vajag sev un ,ja sanāk tā,ka rakstīt nemāki vienmēr var paņemt darbā inteliģentus pa 300Ls ar augstākajām ,kuri sarakstīs visu kā vajag.
02.09.2012 22:40 |

10 gadi
Reitings 865
Reģ: 12.02.2011
neesmu bijusi kopā ar čali, kura izglītības līmenis ir zems, bet kā vienkārši draugs man ir. man jau liekas, ja džeks ir forš, tad jau izglītības līmenis ir vienaldzīgs
02.09.2012 22:44 |

Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
man diemzel ar tadiem kas izglitibas limenja zinjaa no manis atpaliek nav par ko iisti runat.vnk pagadaas diezgan neizgliitoti kas mani neieinteresee!
02.09.2012 23:22 |

Reitings 5478
Ir svarīgi!Ir,bija un būs!
02.09.2012 23:36 |

Reitings 7743
Ja ir galva uz pleciem, naudu un ļoooti labu naudu var nopelnīt bez diplomu kalniem. Pati biju šokēta, kad sastapu uzņēmēju ar pamatskolas izglītību, kura uzņēmums, ja nemaldos, 2009. gadā bija augšgalā Latvijā pelnošāko uzņēmumu topā. Dzīves gudrs, pats pēc pamatskolas izvēlējās pelnīt un tad, kad peļņa sāka nākt griezdamās, nolēma, ka derētu vēl kāds papīrs, lai varētu mācīties vēl tālāk un attīstīt savu biznesu.
02.09.2012 23:39 |

Reitings 114
Reģ: 11.11.2011
ja ir izglītība, tad tas vēl nenozīmē, ka cilvēks ir inteliģents, tā kā - viss atkarīgs no cilvēka paša kā tāda.
02.09.2012 23:40 |

Reitings 7596
jaa bet parsvaraa izlgiitoti veelas but izglitoti ar izglitibas dokumentu(lielaka dalja)
02.09.2012 23:43 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Noteikti nevarētu būt kopā ar 9.klašu absolventu. Man māsa tagad iet 9.klasē un uzreiz rastos salīdzinājums ar viņu. Negribētu tādu vīrieti, jo zināšanu līmenis ir kā mazam bērnam.
03.09.2012 07:28 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Tas par to, ka arī bez izglītības var nopelnīt lielo piķi ir kā urbānais mīts, un tie kam nav izglītības, tad nu vienmēr pie visām situācijām bāž to visiem acīs, kaut arī patiesībā tādu cilvēku, kas izsitušies dzīvē ar pamatskolas izglītību ir ļoti maz, un tā nav norma bet gan izņēmuma gadījumi. lielākais vairums cilvēku ar šādu izglītību tālāk par sava miesta gateri netiek, vai arī ja tiek tad nevar nodrošināt sev pastāvīgus ienākumus.

Man ir svarīgi lai cilvēkam ir laba izglītība, jo tas savā ziņā ir kā garants, ka viņam nebūs problēmas nākotnē atrast labu darbu pat, ja viss dzīvē noiet greizi, un arī nodrošināt sev patstāvīgas izaugsmes iespējas.

Nevis cilvēks ir 5 minūšu biznesmenis, un tiko kā sākas grūtības tā nav spējīgs tikt ar tām galā un bankroē un tad ilgu laiku nevar atgūties un atsākt strādāt.
03.09.2012 09:20 |

Reitings 506
Reģ: 06.05.2009
Nav problēmu! Man ir profesinālā- vidējā izglītība, puisim nepabeigta vidējā!Strādā labi apmaksātu darbu. Kopā esam 5 gadus.Nav viņš, ne dumjš, ne pāķis.Es pat teiktu, ka gudrāks par mani.Ja vien cilvēķam ir galva uz pleciem un spēj tā teikt" kruķīties" pa dzīvi tad viss ir kārtībā!
Bet protams, ka katram cilvēkam ir savi aizpriedumi...
03.09.2012 09:35 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
pie shiis teemas ir tikai viens ko tiekt, liidziigs pievelk liidziigu.
Augstaakaa izgliitiiba negarantee labu cilveeku dziivee, bet gan audzina paarvareet shkjeershljus (tai skaitaa ar pasniedzeejiem), veidot kontaktus naakotnee un domaat, attiistiit praatu. Sekmiigaakie, kas visus uzdevumus ir izpildiijushi dziivee arii tiek taalu, paareejie kaa prot.
Arods arii ir labi, bet par visu svariigaak, ka tas cilveeks saprot ko dziivee grib sasniegt un kur atrasties. Jo lai kaa dziivee neizies... zinaashanas buus vieniigais, ko jums neviens nevarees nekad atnjemt, kameer viss paareejais mantiskais ir atnjemams....
03.09.2012 09:43 |

Reitings 506
Reģ: 06.05.2009
Un kapēc ir jāuzksata, ka tikai augstākā izglītība var ko liecinat par cilvēka intelektu, nodrošīnāt kkādu pamatu zem kājam?!Paskataties pakārt- šodien cilvēķi pat ar 2 augstakājām izglītībām skolu virtuvēs mazgā traukus vai slauka ielas!!!
03.09.2012 09:47 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Man ir svarīgi, lai vīrietis būtu izglītots. Profesionālā vidusskola, koledža, bakalaurs, maģistrs, doktors - tas pēc viņa paša ieskatiem, bet ne jau tāds, kuram tikai 9 klases. Nevēlos sev vīrieti ar 9 vai vēl mazāk klašu izglītību. Nevaru iedomāties, ka es varētu būt kopā ar, piemēram, 30 gadnieku, kurš man lepni paziņo, ka pabeidzis tikai 9 klases un jūtas ļoti apmierināts ar to. Protams, šobrīd paveroties apkārt izskatās, ka drīz vispār neviens uz skolu neies, jo nevajag taču, tāpat var iet lielo piķi kāst un visiem stilīgi paziņot - i'm too cool for school.
03.09.2012 09:51 |

Reitings 134
Reģ: 05.06.2012
Man ir bijuši un ir daudzi pazīstāmie ar augstāko izglītību,jāsaka tā,viņiem vairāk tarakānu galvā,ka parastiem cilvēkiem,pārspīlēti ieciklējās uz kaut kādām lietām,prasīgi,piekasīgi,meklē ideālus,bet neprot pat sev "ēst sataisīt vai naglu iesist",kaut ko salabot... Protams ne visi,bet pārsvarā daudzi.
Štrunts par viņu diplomiem,ja nezina/neprot,kā pielietot savas augstskolas zināšanas dzīvē utt.
Man patīk vienkaršība, cilvēki,kas ar zemāko izglītības līmeni("pēc skolas papīra") ir daudz sakarīgāki,interesantāki,praktiskāki,vismaz tādi,ko es pazīstu.
Papīrs ir un paliek papīrs,plašu redzesloku var iegūt arī citos veidos...
03.09.2012 09:52 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
atkarībā par ko strādā un kāds viņš būtu cilvēks, kādi iemesli, kāpēc nav laba izglītība. bet uz doto mirkli es domāju, ka nevarētu būt kopā, ja tas būtu tikai dēļ viņa slinkuma, negribēšanas vai stulbuma.
03.09.2012 09:57 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Man ir bijuši un ir daudzi pazīstāmie ar augstāko izglītību,jāsaka tā,viņiem vairāk tarakānu galvā,ka parastiem cilvēkiem

Kaut ko tik dīvainu sen nebiju lasījusi...
Tev ir pazīstamie ar augstāko izglītību?

Interesanti - cik Tev gadu pašai un kāda izglītība?

Tas, kā tas apgalvojums izskan, liek domāt, ka cilvēkus ar augstāko izglītību un uzturēšanos viņu sabiedrībā Tu uzskati par retu parādību... ka augstākā izglītība veido cilvēku par tādu dīvainīti, ar tarakāniem galvā utml.
03.09.2012 10:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits