DEBĪLS KAĶIS!

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Es vairs nezinu, ko iesākt. Man ir pilnīgi debīls kaķis.
Dzīvojam daudzstāvu mājas pirmajā stāvā. Mans ikdienas scenārijs jau pēdējos divus gadus- tiklīdz atveru logu, kaķis ir ārā. Viņš izlec, stundu padzīvo un tad nāk zem maniem logiem un pilnā balsī ĶĒRC!!!!!!! Eju viņam pakaļ, viņš bēg. Nenoķeru, ienāku atpakaļ dzīvoklī un viņš atkal ir zem logiem un ĶĒRC! Skaļi, spalgi un kaitinoši. Man jau būtu vienalga, bet jūtu, ka kaimiņiem vienu dienu varētu apnikt un viņi varētu to nezvēru noindēt!
Man nav ne jausmas, kādēļ viņš tā dara! Dzīvojam kopā ar suni, bet viņš tā uzvedās jau pirms suņa ienākšanas ģimenē! Ēst viņam dodu, nesitu viņu, šad tad arī samīļoju (lai gan viņam tas nepatīk), bet viņš tāpat katru dienu atkārto vienu un to pašu scenāriju- izlec pa logu un tad ĶĒRC! Goda vārds, dzīvniekus mīlu vairāk par visu pasaulē, mans suns ir mana dzīve, bet naktīs, kad tas kaķis brēc zem logiem, gribas viņu vienkārši izsmērēt pret sienām.
Es pat nezinu, ko gribu dzirdēt no Jums, varbūt kādu padomu vai izskaidrojumu, kāpēc viņš tā uzvedas.
Uzreiz palūgšu sevi par dzīvnieku nīdēju nesaukāt un neapvainot tajā, ka par dzīvniekiem rūpējos, jo tas tā nav.
23.08.2012 17:22 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
laila,kā es tevi aizvainoju,ka klūpi man bez iemesla virsū? :D jā,strādāju patversmē,zinu,ko runāju un dzīvnieku,pirms ņemšanas ir iespējams apskatīt n noprast,kāds viņš ir,ja uzkarsējies par to :D ir stulbi,ka autore "meklē palīdzību" un pret visiem ieteikumiem šai atrunas :D bet es jau trakā kaķu tante tikai :D
24.08.2012 02:10 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Pirmkārt nekastrētu pieaugušu kaķi laist laukā aizliedz pat likums.Ja kaķis iet ārā tam pēc 6 mēnešu vecumā jābūt bez OO.Tu nestādies nemaz priekša cik daudz bezmāju kaķenes viņš aplec un cik daudz nevinīgu kaķēnu beidzas nost no dažādām slimībām un ziemā nosalst uz ielām vai nomirst bada nāvē,jo tev grūti aizstiept savu runci pie ārsta,lai nogriež viņam olas.Starp citu čurā pa stūriem viņš tieši tāpēc,ka nekastrēts,teritoriju zīmē,kaujās tāpēc,ka cīnās vai nu par teritoriju vai kaķeni ko aplekt.
Un tavs kaķis nebūt nav debīls.Viņš vienkārši nekastrēts,nogribējies un ar dzīvi neapmierināts tēvainis,tas arī viss.
24.08.2012 13:34 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
parasti kakiem uzvediba mainas tiklidz ua laukiem aizved padzivot ta vismaz esmu dzirdejusi
24.08.2012 13:37 |

Reitings 258
Reģ: 03.07.2012
Dope, es nerunāju par to, bet ja tu būtu strādājusi patversmē, tu runātu ar daudz savādāku muti - tagad tas izklausās pēc vienas sīkās pašapliecināšanās, noliekot citus. Pacelt savu pašpārliecinātību var arī savādākos veidos! Es raksti dzeju, dziedi korī, gan jau ar tevi kādreiz viss būs labi, jo tādas kā tu, kas uz visus par visu aprej neciena, kā tev liekas! lai tev viss izdodas.
24.08.2012 13:44 |

Reitings 24
Reģ: 18.03.2012
Debīla diskusija.
24.08.2012 13:46 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
parasti kakiem uzvediba mainas tiklidz ua laukiem aizved padzivot ta vismaz esmu dzirdejusi

muļķības..tad viņš sāks kļūt nevaldāmāks. brīvībā ticis, cietumā atpakaļ negribēs dzīvot..
kaķim raksturs mainās pēc kastrēšanas.
nevis kaķis ir debīls, bet kāds cits te tāds ir..
nav jāmoka dzīvnieks..vai nu kastrē un nelaid ārā vai nekastrē un lai turpina tusēt zem loga.
24.08.2012 13:47 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
zilbuliite,es gan teiktu kastrē un tad tusē zem loga.Nevis tusē ar visām bumbām virs bomžu kaķenēm un vairo nevienam nevajadzīgo populāciju.Jocīga loģika.Kāpēc,lai kastrētam kaķim,kas līdz tam laukā gājis būtu peķšņi jāsāk sēdēt istabā.Lai iet,bet noteikti paliks mierīgāks un kauties vairs neies.Pastaigās,noķers kādu peli vai putniņu un pēc tam mierīgi snaudīs saulītē.
Dalīt vairs viņam nebūs ko.
24.08.2012 15:08 |

Reitings 689
Reģ: 15.09.2010
Es tieši šodien domāju, kas ar mūsu mīluli noticis, ārdās pa manu gultu neļauj gulēt, kož, ņemās, plēš visu ārda. Ap vieniem izgaju - skatos trauciņā ēst nav ko, draudzene kavēja darbu, nebija iebērusi.
Tagad mazā paēdusi un jau guļ.
Re ku manējam šitāda situācija bij.
24.08.2012 15:14 |

Reitings 258
Harmony, kaut kāda iemesla pēc "bomžu" kaķi (kā izteicies tu - kaut arī šaubos par šī izteiciena patiesumu), jūt, ja kāds runcis ir kastrēts un tad viņi pret kastrētajiem izturies agresīvi un ir zināmi daudz gadījumi, kad citi kaķi "iezīmē" katrēto, tāpēc zilbuliite pareizi saka, ka ja kastrē - kaķis vislabāk sēdēs mājās.
24.08.2012 15:17 |

Reitings 2487
NU OKEJ..LAI KASTRĒ UN LAIŽ ĀRĀ..MANIS PĒC, KAUT VAI UZ JUMTA LIEK, BET KAĶI NEVAJAG MOCĪT UN VAJAG KASTRĒT..TAD ARĪ PAR DEBĪLU NEVAJADZĒS SAUKT.
24.08.2012 15:18 |

Reitings 2487
eh....es uz jums nekliedzu..man vienkārši palika ieslēgts Caps Lock..:D
24.08.2012 15:18 |

Reitings 802
Reģ: 28.06.2012
Dope nevar pateikt kāds ir dzīvnieks arī ja viņu vairākas reizes apmeklē patversmē un vēro. Jo mainīsies vide, mainīsies arī viņa dienas režīms un paradumi. Parādīsies tādi niķi un stiķi par ko iepriekš viņš nedeva nekādu zīmi.
24.08.2012 15:20 |

Reitings 2487
jebkurā gadījā, es savu kaķi ārā nelaižujo man negribētoska ši blusas pienes pilnu māju, un nāk noplēstām ausīm mājās un visu pārējo,jo citi viņu apbižo..
24.08.2012 15:22 |

Reitings 258
zilbuliite

Uzskatu, ka kaķeņu un kuču sterilizācija ir tikai un vienīgi dzīvnieku īpašnieku iegriba un kalpo cilvēka ērtumam. Tā nav attaisnojama,» uzsver Vija Klučniece, Latvijas Kinoloģiskās federācijas prezidente, divu suņu un trīs kaķu īpašniec, liekot aizdomāties, ka tas tomēr nav īsti dabiski dzīvniekam. Ir kucītes, kas lieliski nodzīvo savu skaisto mūžu nepārotas, un tas nerada viņām nekādus pārdzīvojumus. Protams, dažiem saimniekiem var nepatikt, ka kuce piesmērē paklāju un mājās jūtama īpašā smaciņa, taču kāpēc gan nenopirkt speciālas hlorofila tabletes, kas noņem smaku, un kādēļ neuzvilkt suņucītei biksītes, lai nesapilinātu grīdu?! «Vienkārši neņemiet kaķeni, ja jums tas viss nepatīk. Ja iegādājaties dzīvnieku, jāsaprot, ka būs šī meklēšanās. Tas ir tāpat, kā jūs rēķināties, ka mājās būs spalvas,» salīdzina speciāliste.

Bet kaķenes mokās meklēšanās periodos, staigā pa māju izmisīgi ņaudēdamas?! «Bet kāpēc jūs domājat, ka viņas mokās, viņas kaifo,» nosmaida Vija Klučniece. Viņai mājās ir divas kaķenes, kuras ieradinātas, ka nedrīkst bļaut naktī — tādos brīžos pāris reizes par sodu iesēdinātas tā dēvētajā konteinerā, slēgtajā kaķu mājā. Taču ne visiem kaķiem tas līdzēšot, esot ļoti temperamentīgi dzīvnieki.

«Protams, sterilizācija mēdz būt nepieciešama medicīnisku indikāciju gadījumos — dzemdes iekaisums, audzēji utt.

Atcerieties, ka dzīvniekam labāk un dabiskāk ir dzīvot nekastrētam un nesterilizētam
24.08.2012 15:24 |

Reitings 258
Kāpēc saimnieki to dara

- Pievienojas izplatītajam uzskatam, ka sterilizācija un kastrācija vienkārši ir nepieciešama

- Uztraucas, ka dzīvnieki, instinktu dzīti, mūk no mājām. Suņi, sajūtot interesantu kucīti, mēdz aiziet no mājām, un ir gadījumi, ka no hormonu dzītiem sirojumiem neatgriežas — viņi kaut kur pazūd, viņus sabrauc mašīna vai nošauj mednieki

- Sāp sirds, ka runčuks iesaistās mežonīgos kautiņos un atgriežas sapluinītām ausīm un ievainots

- Nav iespējams klausīties kaķenes izmisušajā ņaudēšanā: «Nu, kāpēc viņai tā jāmokās?!»

- Nepatīk, ka kuce savās grūtajās dienās pieķēzī paklāju

- Runči atstāj neciešamu smaku visos savas teritorijas stūros

- Ir dzirdēti nostāsti par dzīvniekiem, kuri vecumdienās slimo, iedzīvojas audzējos, jo visu dzīvi nav apmierinājuši savu dzimumtieksmi
24.08.2012 15:27 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Es te ieteiktās kāpnītes pie loga neliktu, jo kāda garantija, ka nesāk rāpties dzīvokli visi sētas bomžu kaķi. Drīzāk to logu, kuru izmanto vēdināšanai, aizklātu ar kaut kādu sietu vai restēm.

:D Nevarēju neatcerēties. Mūsu daudzstāvu mājā šādas kāpnītes izdomāja pielikt pie balkona otrajā stāvā dzīvojošie kaimiņi. Neatceros, kāpa tur viņu pašu kaķis, vai nē, bet fakts ir tāds... tās kāpnītes un līdz ar tām arī balkona maliņu pagalma kaķi izmantoja par savu tualeti. Uzkāpj tik augšā, atstāj dāvanu un kāpj zemē. Mēs TĀĀ smējāmies, bet varu iedomāties, cik patīkami bija pašiem īpašniekiem. Pēc neilga laiciņa ņēma nost. :D
24.08.2012 15:28 |

Reitings 2487
Hmm.es personīgi, nerunāju par kaķenēm..man to nav un es viņas negribu.un neko nezinu par tām.
kaķi patīk,un ļoti, bet man ir tikai runči..un visi kastrēti.
esmu izmocījusies 3 gadus ar 'visur-mīzēju" un to vairs negribu..
tā elles smaka mūžīga..drausmas, un man tā liekas mocīšana,ja kaķis grib iezīmēt teriotoriju, bet mūžīgi dabuj pa dirsu par to...
24.08.2012 15:29 |

10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Manās mājā kaķene arī bija traka, jo saimnieki viņi metāja pret sienu, ja kaut ko ne tā izdarīja jau kopš bērnības. Tāpēc viņa skrāpēja un koda, kad kāds pieskārās. Tagad, kopš saimnieki jau 2 gadus citur dzīvo, kļuvusi mierīga un ļauj sevi mīļot..tā kā ne tikai kaķī mēdz būt vaina....
24.08.2012 15:31 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Lasu un priecājos par savu gudro kaķeni. Brīžiem nokaitina ar to, ka pārāk gudra, bet nu sūdzēties nevaru.

Bet saukt kaķi par debīlu, pirms tam neko nemaz necenšoties darīt lietas labā, arī nav smuki.
24.08.2012 15:32 |

Reitings 258
zilbuliite, Tev es gribēju kko citu rakstīt, tie citāti nebija tev, tas bija vispārēji par kastrēšanu un strelizāciju. :D
24.08.2012 15:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits