DEBĪLS KAĶIS!

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Es vairs nezinu, ko iesākt. Man ir pilnīgi debīls kaķis.
Dzīvojam daudzstāvu mājas pirmajā stāvā. Mans ikdienas scenārijs jau pēdējos divus gadus- tiklīdz atveru logu, kaķis ir ārā. Viņš izlec, stundu padzīvo un tad nāk zem maniem logiem un pilnā balsī ĶĒRC!!!!!!! Eju viņam pakaļ, viņš bēg. Nenoķeru, ienāku atpakaļ dzīvoklī un viņš atkal ir zem logiem un ĶĒRC! Skaļi, spalgi un kaitinoši. Man jau būtu vienalga, bet jūtu, ka kaimiņiem vienu dienu varētu apnikt un viņi varētu to nezvēru noindēt!
Man nav ne jausmas, kādēļ viņš tā dara! Dzīvojam kopā ar suni, bet viņš tā uzvedās jau pirms suņa ienākšanas ģimenē! Ēst viņam dodu, nesitu viņu, šad tad arī samīļoju (lai gan viņam tas nepatīk), bet viņš tāpat katru dienu atkārto vienu un to pašu scenāriju- izlec pa logu un tad ĶĒRC! Goda vārds, dzīvniekus mīlu vairāk par visu pasaulē, mans suns ir mana dzīve, bet naktīs, kad tas kaķis brēc zem logiem, gribas viņu vienkārši izsmērēt pret sienām.
Es pat nezinu, ko gribu dzirdēt no Jums, varbūt kādu padomu vai izskaidrojumu, kāpēc viņš tā uzvedas.
Uzreiz palūgšu sevi par dzīvnieku nīdēju nesaukāt un neapvainot tajā, ka par dzīvniekiem rūpējos, jo tas tā nav.
23.08.2012 17:22 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Zelta vārdi, Pievakare, bet izskatās, ka mēs te sliktās.
23.08.2012 19:19 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Pievakare, vai zini, ari ne visi suni sedes pie saimnieka kajam, ja? :D Un, redz, Tev nav nekadu problemu, bet autorei ir, tamdel vina ari mekle risinajumu esosajai problemai. Butu vismaz labak devusi kadu labu padomu vinai, nevis te ar apvainojumiem jametajas.
23.08.2012 19:21 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Nu tad nav ko zīdaini cept pie tāda kaķa.

O jā, tie gadījumi man arī pamatīgi besī, kad apvaino dzīvniekus, ja viņi izdara kaut ko bērniem! Pirmkārt, bērni paši izturās atbaidoši pret dzīvniekiem un tur nopelns ir tajā, ka vecāki neiemāca, kā izturēties. Un, otrkārt, ja tu zini, ka tuvākajā laikā gribēsi bērnu, tad kādēļ ņem to dzīvnieku (pie tam kaķi, kas vienmēr ir skaitījies mežonīgāks, neatkarīgāks par suni)? Ja gribi mājdzīvnieku un bērnu, tad ņem kaut kādu klēpjsuni, kurš neko lāgā nespēj izdarīt un miers.

10 gadi
Reitings 8191
lauven, nav man saskare ar tādiem cilvēkiem, kuriem tādas personības, un ja būtu, tad izvairītos no tādiem.
Mani uzskati par bērniem ir ļoti drastiski, tādēļ izvairīšos īsti skaidrot savu nostāju par to. Turklāt bērni paši ir vainīgi 99% gadījumu, kaitina dzīvnieku, bāž savus pirkstus klāt, dibenā, mutē un tad brīnās, kādēļ monstrs kaķītis uzbrūk.

Reitings 787
Pievakare, zini, labak nevajag runat mulkibas, ja nezini par ko runa. Man majas ir 2 suni, kuri ir ka diena pret nakti. Un, diemzel, brala berni var palikt kopa istaba tikai ar vienu no viniem, jo otrs ir mezonis. Ne, vins nedaris pari man, maniem vecakiem, bet vins var nodarit pari bernam, kaut vins NEKO vinam vispar nedara, nav pieskaries un pat neskatas uz vina puses.
23.08.2012 19:23 |

Reitings 265
Reģ: 03.08.2012
izsmējos, bet tas teksts par ķērkšanu ir ta uzrakstīts :D
vienīgā izeja, ka jau te min, trepītes.
23.08.2012 19:25 |

10 gadi
Reitings 8191
Kamēr neesi istabā, nevari zināt, ko sīkais dara.

Reitings 4258
lauven, man kopš bērnības dažādos vecuma posmos ir bijuši 3 dažādas sugas un lieluma suņi. :D Savādi izklausās, bet man ir bijusi visai liela saskarsme ar dzīvniekiem, vēl arī citiem. Neatceros nevienu gadījumu, lai man kāds iekostu, ja vien es pati nelīdu klāt.

Tu stāvi klāt visu laiku tam bērnam un sunim? Nevari taču visu laiku novaktēt, iespējams, bērns ķircina vai kādreiz to ir izdarījis un suns atbild.

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
kada tu, tadi tavi berni, jo tu tak vinus audzinajusi esi! ja, ari dzivnieku berni!

p.s pastav opcija -nevert vala logu vai izdomat ka ievilinat ieksa. pietam kapites var pielikt, lai vins ienakt istaba var, kad velas.
23.08.2012 19:28 |

10 gadi
Reitings 8191
Un vēl neaizmirsīsim, ka tavs šis monstrs suns var justies greizsirdīgs. Tādēļ ir jāparāda sunim, ka viņam nav iemesla būt greizsirdīgam vai arī mēģināt suni sadraudzināt ar sīkajiem. Nu nav vienkārši suņu monstru, tāpat kā kaķu monstru. Ir slikta audzināšana vai greizsirdība.
23.08.2012 19:28 |

Reitings 787
Dope, tici man, man liekas, ka mes labak zinam, ka tas notiek. Tie berni tam sunim neko sliktu vispar nav darijusi. Vins vienkarsi tads ir. Vins terorize jaunako suni, ieprieksejais kakis paniski baidijas no vina (bet ne no otra suna), jauno kaki jau ir paspejis atkal terorizet, brala vecakajai meitai ir paspejis jau uzmesties virsu un paris reizes uzrukt abam meitenem. Suns ta dara tad, kad vinam liekas, ka neviens vinu neredz (bet pasi esam ari to savam acim redzejusi). Vins ir bijis loti milets suns un tad, kad mana mamma saka runat par suna iemidzinasanu, es biju kategoriski pret to. Tacu tagad vinam nakas sedet garaza vai ara, jo pa ieksu ir berni un kakens.
23.08.2012 19:29 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
Dope, nē, nesauca. Es savu piemēru minēju tikai tāpēc, ka uzskatu - ne vienmēr no saimnieka attieksmes ir atkarīga no patversmes vai ielas paņemta sveša kaķa uzvedība. Ja tas dzīvnieks ir briesmīgs, tad viņš tāds būs arī pie saimnieka, kurš viņu no sirds mīlēs. Draudzenes gadījumā - viņa turpināja mīlēt to dzīvnieku līdz pēdējam un līdz pēdējam arī nesaņēma nevienu jauku brīdi atpakaļ. Man viņas bija žēl toreiz, jo viņa ļoti centās un jebkurš normāls dzīvnieks būtu laimīgs ar tādu saimnieci.
Par bērniem - Ko zīdainis, kurš vēl vispār staigāt, runāt un vēl normāli rāpot nemāk var izdarīt kaķim? Viņš guļ savā gultiņā, kaķis pienāk un ieskrāpē. Kur tur ir zīdaiņa vaina? Kādā veidā zīdainis kaitināja un apbižoja kaķi?
23.08.2012 19:30 |

Reitings 4258
p.s pastav opcija -nevert vala logu vai izdomat ka ievilinat ieksa. pietam kapites var pielikt, lai vins ienakt istaba var, kad velas.

Man liekas, šīs divas prātīgās opcijas tiek ieteiktas jau kopš diskusijas sākuma, bet autore kaut ko vienu reizi tikai ieminējās, ka tādu variantu nav (vismaz par tām trepēm). Izklausās, ka viņa vienkārši negrib risināt problēmu.
23.08.2012 19:31 |

Reitings 787
Pievakare, man dzive ir bijusi vairak sunu un kaku, neka Tev. Es ari zinu, ko runaju, jo visi ir bijusi pilnigi atskirigi.

Dope, gribetu gan uzzinat, ka lai vinus sadraudzina. Ja suns tad, kad pieaugusas ir klat, bernu pienem. Esam izmeginajusi daudz ko, bet nu bernu veseliba un dziviba mums visiem ir tomer svarigaka. Bet tas suns pats par sevi ir jocigs, vins var ne no ka pielekt kajas, kaut ko tur nemties, osnaties. Un ir loti agresivs, ne uz sekundi nevar vinu izlaist no acim, ja darza varti ir vala - uzreiz bus uz ielas un kadam kakim vai sunim jau metisies virsu!
23.08.2012 19:35 |

Reitings 4258
Dope, tici man, man liekas, ka mes labak zinam, ka tas notiek. Tie berni tam sunim neko sliktu vispar nav darijusi. Vins vienkarsi tads ir. Vins terorize jaunako suni, ieprieksejais kakis paniski baidijas no vina (bet ne no otra suna), jauno kaki jau ir paspejis atkal terorizet, brala vecakajai meitai ir paspejis jau uzmesties virsu un paris reizes uzrukt abam meitenem. Suns ta dara tad, kad vinam liekas, ka neviens vinu neredz (bet pasi esam ari to savam acim redzejusi). Vins ir bijis loti milets suns un tad, kad mana mamma saka runat par suna iemidzinasanu, es biju kategoriski pret to. Tacu tagad vinam nakas sedet garaza vai ara, jo pa ieksu ir berni un kakens.

Cik saprotu, šis suns ir visvecākais, jo tu piemini "jaunāko suni", "jauno kaķi" un saprotams, ka bērni arī mazi. Tad tā ir greizsirdība. Kuru noteikti nevar izārstēt ar sēdēšanu garāžā.

Un neviens dzīvnieks nesāks pirmais lekt bērnam virsū bez iemesla. Kā jau min Dope, vai nu greizsirdība vai bērna izdarības. Bērns pat var negribēt izdarīt neko sliktu, bet no suņa viedokļa tā ir viņa apdraudēšana. Piem, es bērna vecumā gribēju izšķirt savējo suni un svešu, kas kāvās. Protams, man roka bija līdz asinīm, kaut es taču neko sliktu neizdarīju, neķircināju utt. Bet vecākiem ir jāiemāca, ka šādās situācijās nevar nākt klāt utt. Es absolūti neticu, ka dzīvnieks vienkārši ne no kā sāks darīt pāri.

10 gadi
Reitings 8191
lauvens, tā ir tikai greizsirdība un tu sodi suni par to, ka viņš prasa uzmanību un sīkos redz kā draudu tam, ka tava mīlestība viņam vairs netiks.
Jasmin, lūk, tur jau tā atšķirība, tava draudzene neatteicās no atbildības un pieņema kaķi tādu,kāds ir līdz pēdējam brīdim, savukārt autore grib izsmērēt pret sienu dzīvnieku.
Kas attiecas pret zīdaiņiem - ja man jāiedomājas situācija, kurā kaķis ielien pie sīkaļas gultā, tad vienīgais iemesls, kādēļ kaķis kostu vai skrāpētu, manuprāt, ir tas, ka sīkais saķēris kaķa ķepu vai ausis vai spalvu ar savām rokām un spiedis, cik spēka, kā daudziem sīkajiem patīk to darīt. Un ja vēl zīdainis, tad iebakstījis acī kaķim vai tirinājis savu roku gaisā, kas izskatījās pēc spēļmantiņas. Kaķim ir mednieka instinkti, tādas lietas paķer uz spēlēšanos. Protams, ka kaķis aizstāvēsies.

Reitings 4258
Pievakare, man dzive ir bijusi vairak sunu un kaku, neka Tev. Es ari zinu, ko runaju, jo visi ir bijusi pilnigi atskirigi.

Ak dievs.. :D
23.08.2012 19:39 |

Reitings 230
Reģ: 16.07.2012
Lauvens, vairākas meitenes autorei ieteica variantus, kā uzlabot situāciju. Labi, saprotu, ka dzīvokļa tips neļauj turēt kaķi citā istabā, taču kādam jābūt pagalmam, ja nav iespējams pielikt nekādas trepītes vai dēļus?
23.08.2012 19:40 |

Reitings 787
Pievakare, butu Tev tads suns, tad saktu ticet. Ja, suns ir visvecakais, tacu ieprieksejais kakis bija vecaks par vinu un vins darija vinam pari, kad paaugas lielaks. Musu seta vispar neviens kakis nedrikst ienakt, savadak bus pagalam. Suniem metisies virsu, iznemot kucites.
Jocigakais ir tas, ka tas niknais suns ir sakuma pat diezgan bailigs, kad atnak ciemos kads liela auguma virietis. Taja pasa laika esmu vinu redzejusi nenormali niknu, kad pat man nedaudz bail paliek (lai gan mani vins loti respekte) un izskatas, ka taja bridi vinam galva vienkarsi ir aizveries ciet.
23.08.2012 19:41 |

10 gadi
Reitings 8191
Nu tad vajag parādīt, kurš saimnieks, nevis iespundēt garāžā. :D
23.08.2012 19:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits